Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

76 χρόνια από τον Κόκκινο Δεκέμβρη

3 Δεκέμβρη 1944: 76 χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που η ντόπια αντίδραση με τον μακελάρη Παπαντρέου (που τον είπαν και γέρο της Δημοκρατίας) και τον αγγλικό ιμπεριαλισμό των Σκόμπυ-Τσώρτσιλ αιματοκύλισαν τον λαό της Αθήνας και του Πειραιά. Με καθοδηγητή το ΕΑΜ-ΚΚΕ, ο αθηναϊκός και πειραιώτικος λαός έδωσε επί 33 ημέρες μια - άνιση αλλά ηρωική - ταξική-αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική μάχη.

Για την μνήμη όσων αγωνιστών έπεσαν για την λαϊκή Υπόθεση, αλλά κυρίως για τα πολιτικά συμπεράσματα που θα χρησιμέψουν για τις μάχες του αύριο, προτείνουμε ακόμα μια φορά τον Οδηγό Ανάγνωσης για τη Μάχη της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 1944.


Απόσπασμα από την εισαγωγή της έκδοσης:


[...] Βιβλία και άρθρα που γράφονται σχεδόν στο πόδι λασπολογούν την ΕΑΜική αντίσταση και τους πρωτοστάτες σε αυτήν Κομμουνιστές, διαστρεβλώνουν την ιστορία και επιτίθενται ωμά σε όποιον υπερασπίζεται την ιστορία του εργατικού-λαϊκού κινήματος αυτού του τόπου. Αυτή η έκδοση θέλουμε να μπει στην υπηρεσία της αυτομόρφωσης των αγωνιστών, κυρίως της νέας εργατικής βάρδιας και όλων όσοι παλεύουν για να στραπατσαριστούν οι αστικές και αναθεωρητικές θέσεις γύρω από τον χαρακτήρα του Δεκέμβρη.


Παρακάτω το βίντεο παρουσίασης της έκδοσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου