Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Άμεση επαναπρόσληψη του απολυμένου διανομέα Κώστα Ζ. από τη Speedex Χαλανδρίου

Από την παρέμβαση στην
Speedex Χαλανδρίου στις 18 Ιούλη
Στο blog μας όπως εξάλλου και στο περιοδικό Βίδα, προσπαθούμε να γράφουμε και να παρουσιάζουμε ατόφια την δράση των ταξικών σωματείων και των εργατικών ομάδων. Προσπαθούμε να αναδείξουμε όσο γίνεται τις αντιστάσεις και την οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς ως απάντηση στην σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν.

Το ζήτημα με το οποίο προέκυψε η απόλυση στην SPEEDEX Χαλανδρίου δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, γιατί ανοίγει "καινούργια" ζητήματα για τα διευθυντικά δικαιώματα...

Η συγκεκριμένη απόλυση του εργαζομένου είναι "ανατρεπτική" γιατί όπως σωστά γράφεται στην ανακοίνωση του ΣΒΕΟΔ:  [...] Ο συνάδελφος δε δέχεται να πληρώσει για τον εταιρικό εξοπλισμό, αφού θα ήταν εντελώς παράλογο οι εργαζόμενοι να καλύπτουν τυχόν φθορές που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της δουλειάς. Εκτός από παράλογο όμως, είναι και παράνομο, αφού η νομοθεσία ορίζει ξεκάθαρα πως οι εργαζόμενοι δεν πληρώνουν για τις ζημιές σε εταιρικό εξοπλισμό, ακόμα κι αν έχουν υπαιτιότητα, για παράδειγμα λόγω κακού χειρισμού, εκτός βέβαια αν με δόλο προκαλούν φθορές. Ας φανταστούμε πως θα ήταν ένας προγραμματιστής να πληρώνει επειδή κάηκε το τροφοδοτικό του υπολογιστή, μια σερβιτόρα να επωμίζεται τη χαλασμένη μηχανή του καφέ, μια καθηγήτρια να αναλαμβάνει την ανακαίνιση του σχολείου, ή έναν αποθηκάριο να αγοράζει καινούριο κλαρκ επειδή το παλιό τα έφτυσε… Γιατί λοιπόν ο κούριερ πρέπει να πληρώσει για το τρακαρισμένο φορτηγάκι;

Αυτή η πραγματικά εξωφρενική απαίτηση, να πληρωθούν τα σπασμένα από τον εργαζόμενο πρέπει να μην κερδίσει χώρο στο άμεσο μέλλον. Η ένταξη των εργαζομένων στα ταξικά σωματεία είναι μονόδρομος, για να μπει φρένο στον παραλογισμό που τα αφεντικά προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβάλουν.

Στις 18 Ιούλη η Εργατική συνέλευση στα Βορειοανατολικά- Νομάδες, σύντροφοι από τις περιοχές Αγ. Παρασκευής- Χαλανδρίου και το ΣΒΕΟΔ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο κατάστημα της SPEEDEX Χαλανδρίου, ενάντια στην εκδικητική απόλυση του συναδέλφου και μέλους του σωματείου Κώστα Ζ. Μία άμεση και αντανακλαστική κίνηση που έδωσε ένα πρώτο ηχηρό χαστούκι στην αδιανόητη αυτή απόφαση απόλυσης. Στο αμέσως επόμενο διάστημα όλοι συσπειρωμένοι να μην αφήσουμε με κανέναν τρόπο και πουθενά να περάσουν τέτοιου είδους λογικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου