Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Η επίθεση στα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα συνεχίζεται


Σήμερα (9 Ιούλη) φέρνουν στη βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο έκτρωμα για τις διαδηλώσεις και τον περιορισμό τους. Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που έχουν καλεστεί στο κέντρο της Αθήνας. Το παρακάτω κείμενο μοιράζεται - από το περιοδικό Βίδα και το blogspot Prolet connect - σε γειτονιές της Αθήνας, σε χώρους δουλειάς και σε συγκεντρώσεις:

Η επίθεση στα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα συνεχίζεται

Η αστική τάξη της χώρας και το πολιτικό προσωπικό της, αριστερό και δεξιό, σοσιαλδημοκρατικό και φιλελεύθερο, αριστερότερο ή δεξιότερο επιτίθεται με κάθε τρόπο στα δικαιώματα που έχει κατακτήσει με αίμα και αγώνες η εργατική τάξη και ο λαϊκός παράγοντας.

Απέδειξαν όλοι οι διαχειριστές του ελληνικού καπιταλισμού και της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης (παρά τις μεταξύ τους ψευτοαντιθέσεις) ότι αυτό που πραγματικά επιδιώκουν είναι τα μέγιστα κέρδη για τους καπιταλιστές και φυσικά ο εγκλωβισμός της εργατικής τάξης και της νεολαίας της στο απάνθρωπο σύστημα εκμετάλλευσης, βίας και πολέμων.

Όλοι δούλεψαν (ανεξαρτήτου φρασεολογίας, μνημονιακών - «αντιμνημονιακών» κλπ) για να χτιστεί η νέα εθνική ενότητα που δεν ήταν άλλη από την καπιταλιστική αναδιάρθρωση. Με γνώμονα την αναδιάρθρωση έδειξαν όλα τα αστικά κόμματα την «πατριωτική» τους στάση και λειτούργησαν ως υπηρετικό προσωπικό του Κεφαλαίου.

Εκτός από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ντόπιου Κεφαλαίου, οι διαχειριστές του ελληνικού καπιταλισμού απέδειξαν και την πάγια υποταγή τους στους ιμπεριαλιστές δανειστές κάνοντας όλων των λογιών τις εκδουλεύσεις για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων και των πολυεθνικών εταιριών.


Την ίδια ώρα που συναγωνίζονταν για το ποιος θα το παίξει πιο «πατριώτης» δηλητηριάζοντας με εθνικιστικό δηλητήριο και αποπροσανατολίζοντας τις μάζες, απέκρυβαν την υποταγή τους στους ιμπεριαλιστές.

Αυτά όλα δεν πρέπει να τα ξεχνάμε τώρα που με την ΝΔ στο τιμόνι του ελληνικού καπιταλισμού προωθείται το «επόμενο βήμα» όσον αφορά τον «εσωτερικό εχθρό». Ποιο είναι αυτό; Η κατασταλτική συνέχεια του αστικού κράτους. Απέναντι σε ποιους; Απέναντι στον εχθρό-λαό, απέναντι στην εργατική τάξη που συνθλίβεται στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, απέναντι στην εργατική νεολαία που την καταδικάζουν σε επαιτεία, ανεργία, και άθλια ζωή.

Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, το ιμπεριαλιστικό σύστημα είναι σε πρωτόγνωρες συγκρούσεις και αντιθέσεις, οι αστικές τάξεις εξοπλίζονται. Αυτό κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, γι αυτό αγόρασε στρατιωτικό εξοπλισμό για τα σώματα ασφαλείας, γι αυτό δίνει αυξήσεις και πριμ στον κατασταλτικό μηχανισμό, γι αυτό περνά νόμο για τις διαδηλώσεις που ουσιαστικά τις θέτει στην παρανομία. Ξέρει η αστική τάξη της χώρας ότι μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ξεπερνούν το 1.000.000. Ξέρει ότι η φτωχοποίηση αυξάνεται, ξέρει ότι η πάλη των τάξεων μπορεί να πάρει εξεγερτικά χαρακτηριστικά. Βλέπει ότι οι πληβείοι ανά τον κόσμο ξεσηκώνονται και παίρνει τα μέτρα της.

Ας μην έχουμε αυταπάτες, οι αστικές τάξεις απλώνουν παντού συρματοπλέγματα για να περιφρουρήσουν τα παλάτια τους. Διεξάγουν παντού τον ταξικό πόλεμο ενάντια στο προλεταριάτο και τους λαούς.

Χρέος δικό μας, είναι η ταξική ενότητα. Η πάλη μας για να συσπειρωθεί η εργατική τάξη και η νεολαία της κάτω από τον αντικαπιταλιστικό-αντιιμπεριαλιστικό ταξικό αγώνα. Μόνο η μαζική, επίμονη και αποφασιστική πάλη της εργατικής τάξης και των σύμμαχων στρωμάτων θα μπει εμπόδιο στην αναδιάρθρωση και την καταστολή. 

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

ΚΑΤΩ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ - ΖΗΤΩ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου