Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Το τρακτέρ του Βόβολη

Ο γιατρός Βόβολης, που καθοδηγεί μεγάλη μερίδα των αρνητών της πανδημίας τρέφοντάς τους με «επιστημονικά» επιχειρήματα, είναι ένας ακόμα ο οποίος θέλει να δηλητηριάσει τον ελληνικό λαό και να τον βάλει να παραδοθεί στο θάνατο αμαχητί. Παριστάνει τον αντίπαλο της κυβέρνησης ενώ είναι στην υπηρεσία του ελληνικού καπιταλισμού. Στην πιο κυνική μορφή του μάλιστα. Λέει τι; Να μην κάνουμε τίποτε για να καταπολεμήσουμε την πανδημία. Αραδιάζει στοιχεία που δεν αγγίζουν την πραγματικότητα. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι ιμπεριαλιστικές χώρες που έφτιαξαν τα εμβόλια διαχειρίζονται όλη την τεχνογνωσία και μπορούν και εκβιάζουν τις εξαρτημένες χώρες μ’ αυτά. Όπως εκβιάζουν με κάθε τι τους λαούς.

Η επιστήμη που ελέγχουν οι ιμπεριαλιστές και το εξειδικευμένο προσωπικό που έχουν στις γραμμές τους (να μη μιλήσουμε για τις μελέτες, για τα στοιχεία και τις στατιστικές που έχουν πρόσβαση αλλά και τα κεφάλαια που μπορούν να επενδύουν σε έρευνες) αν άκουγαν τον Βόβολη αλλά και πολλούς γιατρούς της χώρας μας θα κρατούσαν την κοιλιά τους από τα γέλια. Για να το πούμε διαφορετικά η ψαλίδα στην ιατρική γνώση και σε κάθε επιστήμη είναι τεράστια, γιατί τα μονοπώλια που την ελέγχουν μπορούν και «τρέχουν» έχοντας στα πόδια τους φτερά που δεν μπορούν ούτε κατά διάνοια να συγκριθούν με ερευνητικά κέντρα χωρών υπό ιμπεριαλιστική εξάρτηση.   

Οι εξαρτημένες χώρες, όπως η δική μας, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να  καταναλώνουν τα έτοιμα που φυσικά μπορούν να τα έχουν με τον όρο να τα πηγαίνουν καλά με τους ιμπεριαλιστές. Αυτή είναι και η θεωρία της αστικής μας τάξης, υποδούλωση στους ιμπεριαλιστές και ό, τι μας πετάξουν…

Η χώρα μας ως λακές των ιμπεριαλιστών δανειστών προμηθεύτηκε ένα μέρος για να εμβολιάσει τμήμα του πληθυσμού για να προλάβουν τα χειρότερα (ας θυμηθούμε τι έγινε με το εγκληματικό άνοιγμα του τουρισμού πέρσι). Φυσικά  δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες όλου του πληθυσμού. Χρειάζεται τους Βοβόληδες για να αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό. Όπως χρειάστηκαν «αντιμνημονιακούς» τον καιρό που η αστική τάξη τα χε βρει σκούρα από τις λαϊκές αντιστάσεις. Και τότε δεν έφταιγε η αστική τάξη και ο ιμπεριαλισμός αλλά οι τοκογλύφοι γενικά και αόριστα, ο Σόρος, η παγκόσμια συνωμοσία, οι δημόσιοι υπάλληλοι, η κακή διαχείριση από τα κομματόσκυλα, η Μέρκελ, τα drones που μας ψεκάζουν αθόρυβα τη νύχτα κλπ κλπ. Γρύλιζαν όταν εμείς οι αντικαπιταλιστές εμφανιζόμασταν στις πλατείες και λέγαμε: «Ή με το Κεφάλαιο ή με τους Εργάτες». «Ή με την διόρθωση του καπιταλισμού ή με την ανατροπή του»«Ή με τον σοσιαλισμό/κομμουνισμό ή με τον καπιταλισμό/ιμπεριαλισμό».

Έτσι και τώρα. Θα τα βάλουν με τα «μπόλια». Πριν πατούσαν τις μάσκες, τον χειμώνα απομόνωναν όσους και όσες ζητούσαν μέτρα στα καπιταλιστικά κάτεργα για την αντιμετώπιση του κορονοιού.

Η εργατική τάξη να μην αφήσει το μέτωπο πάλης με την εργοδοσία και το κράτος. Να ζητά τα πάντα για την πανδημία που θα την προστατέψουν μέσα στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, σε κάθε χώρο δουλειάς. Η ταξική συσπείρωσή της και η περιφρούρηση της υγείας της, μόνο αυτή θα σπάσει την χρυσή εφεδρεία του κάθε Βόβολη.

 ΥΓ. Κάτι τελευταίο σαν σχόλιο για τον τίτλο του κειμένου μας. Ο Βόβολης, ευχαριστώντας τους πάντες ελληνική αστυνομία, κανάλια κλπ, είπε για το συλλαλητήριο στις 14/7 που ηγήθηκε: «ανέβηκα όπως ο Λένιν στο τρακτέρ, ανέβηκα πάνω στη βουλή να μιλήσω, ανέβηκα πάνω σε μια μάντρα…». Εμείς θα πούμε στον κύριο Βόβολη ότι όχι μόνο σαν τον Λένιν (αστεία πράματα) αλλά ούτε με τον παπά-Γκαμπόν μοιάζει του 1905…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου