Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Κυκλοφορεί: Κείμενα και θέσεις για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τον πόλεμο

Τα κείμενα που απαρτίζουν το βιβλίο είναι θέσεις με τις οποίες τα μέλη και οι φίλοι της Βίδας αντιπάλεψαν την πολεμική φρενίτιδα της ντόπιας αστικής τάξης, του προπαγανδιστικού μηχανισμού της αλλά και των ρεφορμιστών-οπορτουνιστών που προσπάθησαν να σύρουν την εργατική τάξη και τον λαό μας στην αγκαλιά του ρώσικου ιμπεριαλισμού, στο όνομα μάλιστα ενός «αντιφασισμού» μεγαλορώσικου τύπου…

Οι διεθνιστές και αντιιμπεριαλιστές προλετάριοι είχαν και έχουν δύσκολο έργο μπροστά τους, ώστε να αποκρούσουν τη γραμμή του σωβινισμού, του εθνικισμού και του «μικρότερου» κακού.

Αυτές οι θέσεις, που κυκλοφόρησαν σε τρείς ξεχωριστές μπροσούρες, βρήκαν πλήθος συντροφισσών και συντρόφων του ανταγωνιστικού κινήματος δίπλα στη Βίδα. Πρόθεση των θέσεων αυτών είναι να συμβάλλουν στο ξεκαθάρισμα του τοπίου στις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, έτσι ώστε να φανούν οι «τάσεις» ολοκάθαρα στο «ουκρανικό ζήτημα».

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, ως εκφραστές των ταξικών συμφερόντων, πρέπει χωρίς δισταγμούς και μισόλογα (στο όνομα της ψευτοενότητας) να δουλεύουν διαρκώς για το ανέβασμα της ταξικής συνείδησης και του προλεταριακού διεθνισμού των εργαζομένων.

Η καλλιέργεια αυταπατών για «καλό» καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό ας μείνει στα καθήκοντα των αριστερών οπορτουνιστών, ό,τι προσωπείο κι αν φοράνε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου