Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Δουλεύεις τραπεζοκόμα; Φόρα κράνος!

Επίμονα και ακούραστα θα ζητάμε, με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία, ως εργάτριες και εργάτες, ενίσχυση του ΕΣΥ. Ακούραστα θα μιλάμε για την διαχρονική κλοπή των μισθών μας και των ασφαλιστικών μας ταμείων. Το ρήμαγμα και η λεηλασία της δημόσιας περίθαλψης που κατακτήθηκε με τους αγώνες του προλεταριάτου, του λαϊκού κινήματος και της προοδευτικής επιστήμης, είναι έργο της αστικής τάξης.

Αυτή έβλεπε στο οτιδήποτε δημόσιο τον… σοβιετικό μπαμπούλα. Αυτή λεηλάτησε τα δημόσια νοσοκομεία, με σκοπό την ενίσχυση των εμπόρων της υγείας. Στο πλευρό της οι μεγαλογιατροί και οι διευθυντάδες που τα τσέπωναν παράνομα για κάθε λογής «υπηρεσίες» και κουρέλιασαν πραγματικά το ΕΣΥ.

Οι μεγαλογιατροί που λειτουργούσαν ως πλασιέ των ιδιωτικών κλινικών ή εκβίαζαν την εργατική τάξη ζητώντας φακελάκια και παραφακελάκια. Όλοι τους λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν ως βδέλλες πάνω στο σώμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτοί όλοι είναι οι υπαίτιοι της σημερινής διάλυσης. Για την εργατική τάξη δεν αξίζει τέτοια ζωή.

Η εικόνα με τις δύο τραυματισμένες τραπεζοκόμες στον Ευαγγελισμό από κατάρρευση ψευδοροφής ξεπερνάει κάθε προηγούμενο… Λεφτά για πέταμα βρίσκονται από τους ευαίσθητους πολιτικάντηδες για ένα σωρό θεάματα. Ο Ευαγγελισμός που γιατροπορεύει την μισή Αθήνα δε χρειάζεται ενίσχυση. Αυτά βέβαια, είναι συνήθειες… σοβιετικές. Όποιος θέλει ταβάνια που να μη στάζουν, άφθαρτα σεντόνια, κρεβάτια όχι σε διαδρόμους, στελεχωμένο επιστημονικό προσωπικό και ήσυχο περιβάλλον, όπως αρμόζει σε ένα νοσοκομείο που κουράρει ασθενείς και φυσικά έχει «μαρούλι για τον γκισέ», εμπρός! έχει τόσες ιδιωτικές κλινικές…

Όσο κοιτάμε και παραμένουμε παθητικοί ως τάξη, η λεηλασία μας θα είναι μονόδρομος.

Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, προσλήψεις προσωπικού, αυξήσεις μισθών, βαρέα και ανθυγιεινά για τους υγειονομικούς.

Προλετάριοι οργανωθείτε αντισταθείτε!

Λαϊκό μέτωπο πάλης για την υγεία

ΥΓ. Με αφορμή το περιστατικό στον Ευαγγελισμό εντοπίσαμε και ένα λίγο παλιότερο παράδειγμα. Εκεί ο γιατρός είχε προβλέψει κάπως καλύτερα την κατάσταση... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου