Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Η κοπτοραπτική συνεχίζεται…


Διανύουμε την προεκλογική περίοδο και τα «σποτάκια», οι αφίσες, τα μεγάλα λόγια «δίνουν και παίρνουν». Σε αυτό το πεδίο οι αριστεριστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τροτσκιστές και λοιποί «ούλτρα επαναστάτες» ζήτησαν με τη σειρά τους την ψήφο του ελληνικού λαού, κοτσάροντας μια ΕΛΑΣίτισα στην αφίσα τους και θεωρώντας την ψήφο στον συνδυασμό τους… αντάρτικη ψήφο!!

Οι λέξεις έχουν χάσει πλέον κάθε νόημα, τα πολιτικά περιεχόμενα έχουν πάει περίπατο. Όποιοι βάλουν τους περισσότερους αντάρτες στις προεκλογικές τους αφίσες και όχι μόνο, νομίζουν ότι τους κάνει και επαναστάτες. Είναι πραγματικά για γέλια το πού έχουν φτάσει πλέον τμήματα του αριστερισμού, για να αλιεύσουν ψήφους από τους εργαζόμενους και τη νεολαία. 
Τα ίδια κάνουν δεκαετίες τώρα οι αναθεωρητές όλων των αποχρώσεων, κυβερνητικοί και μη. Πρώτος διδάξας το ΠΑΣΟΚ, στην ίδια «τακτικιστική γραμμή» οι του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν πληθώρα ρεφορμιστικών δυνάμεων. Επαναστατικά τσιτάτα ΕΑΜ- ΕΛΑΣ, Βελουχιώτηδες κρεμασμένοι πάνω από γραφεία, χρήση Μπελογιάννηδων κατά το δοκούν… Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει άλλωστε και ό, τι κάτσει καλύτερο…

Το πόσο τιμά κανείς τα «αντάρτικα» που τραγουδά στα φεστιβάλ νεολαίας και κοτσάρει στις αφίσες του, φαίνεται στο πώς- και αν- συμβάλει στην προλεταριακή πάλη, πώς παλεύει για την ανατροπή, πώς αντιλαμβάνεται την οικοδόμηση του σοσιαλισμού και την προλεταριακή δικτατορία, πώς αντιμάχεται τους ταξικούς εχθρούς και δεν κρύβεται κάτω και πίσω από μεταβατικά προγράμματα, «ταξικά» ΟΧΙ, και «διαταξικά» μέτωπα της αριστεράς.

Εγκλωβισμένοι στην αυτοαναφορικότητα του τίποτε, αριστερίστικα στελέχη που είναι ενάντια στην προλεταριακή σοσιαλιστική επανάσταση, παρά τις ψευτοεπαναστατικές τους κορόνες, νομίζουν ότι απευθύνονται σε χαζούς και λωτοφάγους. Αν αναλογιστούμε τα έργα και τις μέρες των ελλήνων τροτσκιστών και των μοντέρνων συνοδοιπόρων τους -σε συνδυασμό με την μελέτη του μπολσεβίκικου κόμματος και της τριτοδιεθνιστικής παράδοσης- εύκολα καταλαβαίνουμε σε ποια "αντάρτικη" ψήφο αναφέρονται...

Η μαχόμενη κουλτούρα και ο επαναστατικός φορέας θα χτιστεί πάνω στη συντριβή του αριστερού οπορτουνισμού, των κούφιων νοημάτων και λέξεων. Τα λόγια με τις πράξεις ας γίνουν ένα, όπως έθεταν πάντα οι μπολσεβίκοι επαναστάτες. Και ας αφήσουμε τα «αντάρτικα» ψηφοδέλτια για τους «μεγάλους επαναστάτες», να τα χαίρονται και να καμώνονται τους ούλτρα… στην χαρούμενη μεταπολιτευτική αριστερά της γυάλας.

Η πολιτική των περιεχομένων και των αρχών να γίνει φάρος των προλετάριων αγωνιστών, ο αγώνας για την προλεταριακή επανάσταση θα κριθεί στους δρόμους και με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου