Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Καμπάνια ενάντια στον αντικομμουνισμό

Ολοκληρώθηκε η καμπάνια ενάντια στον αντικομμουνισμό, την οποία πραγματοποίησε το μετωπικό σχήμα Εργαζόμενοι -ες ενάντια στον αντικομμουνισμό – Για την Εργατική Εξουσία. Στα πλαίσια της καμπάνιας, διακινήθηκε πλατιά και σε καθημερινή βάση η προκήρυξη: Αντικομμουνισμός και παραχάραξη: όπλα στα χέρια της αστικής τάξης. Μέσα σε είκοσι ημέρες μοιράστηκαν σε χώρους δουλειάς, σε στάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς και σε γειτονιές 5.000 αντίτυπα της προκήρυξης, πετάχτηκαν 20.000 τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα σε κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Η παραπάνω προκήρυξη μοιράστηκε στις στάσεις μετρό Πανεπιστήμιο, Πανόρμου, Δάφνη, Ευαγγελισμός, Περιστέρι, Βικτώρια, Αττική και στις στάσεις λεωφορείων στην Πανεπιστημίου· Στην πορεία αλληλεγγύης για τους 9 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Γενάρη το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας· Στην έναρξη του ετήσιου αφιερώματος για τα 60 χρόνια από την κουβανέζικη επανάσταση στον κινηματογράφο «STUDIO» και σε ένα ευρύ φάσμα εργασιακών χώρων. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία για ενημέρωση και πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση με εργαζόμενους γύρω από τα ζητήματα που έθετε το κείμενο της προκήρυξης. Επίσης, στις 1 και 8 Φλεβάρη αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκαν μηχανοκίνητες παρεμβάσεις με χιλιάδες τρικάκια στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας και στην περιοχή Κουκακίου- Πετραλώνων.

Αφορμή για αυτήν την καμπάνια ήταν οι αρνητικές εξελίξεις στην Πολωνία και η δικαστική περιπέτεια των Πολωνών κομμουνιστών, η οποία τραβάει εδώ και δυόμιση χρόνια, βάσει της αντικομμουνιστικής νομοθεσίας του πολωνικού αστικού κράτους. Στις 17 Γενάρη, μία μέρα πριν την απόφαση του δικαστηρίου, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με τρικάκια στην Πολωνική πρεσβεία στο Π. Ψυχικό, γραμμένα στα ελληνικά και στα πολωνικά, με την απαίτηση να σταματήσουν οι διώξεις των συντρόφων μας Πολωνών κομμουνιστών, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην άσκηση πίεσης στο πολωνικό αστικό κράτος και στην έκφραση προλεταριακής διεθνιστικής αλληλεγγύης στους διωκόμενους κομμουνιστές (το κατηγορητήριο τελικά κατέπεσε και όλοι οι σύντροφοι αθωώθηκαν).

Να υπενθυμίσουμε ότι με αφορμή τη δίωξη κομμουνιστών, αλλά και της εξίσωσης κομμουνισμού-ναζισμού από τα αστικά επιτελεία της Πολωνίας, είχε πραγματοποιηθεί πάλι παρέμβαση έξω από την πολωνική πρεσβεία, τον Ιούλιο του 2017 από την Ομάδα Αντιφασιστών Εργατών.

Η μάχη ενάντια στον αντικομμουνισμό, ως αναπόσπαστη πτυχή του πολύμορφου αγώνα ενάντια στην αστική τάξη και το καθεστώς της, θα συνεχιστεί.

Εργαζόμενοι -ες ενάντια στον αντικομμουνισμό – Για την Εργατική Εξουσία

Σύνθημα στο κέντρο της Αθήνας
Τρικάκια από την παρέμβαση
στην πρεσβεία της Πολωνίας
Μηχανοκίνητη παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας
Μηχανοκίνητη παρέμβαση στην περιοχή
Κουκακίου-Πετραλώνων
Μηχανοκίνητη παρέμβαση στην περιοχή
Κουκακίου-Πετραλώνων (2)
                          

1 σχόλιο: