Σελίδες

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Για το συλλαλητήριο στη Χαλκίδα

Το συλλαλητήριο έξω από τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα που πραγματοποιήθηκε στις 17/9 είναι η συνέχεια της μαζικής συγκέντρωσης στη Στροφυλιά.

Σε αυτό βρέθηκαν οι κάτοικοι της Β. Εύβοιας που επλήγησαν από τη φωτιά, οι δασεργάτες και οι ρετσινάδες, ο αγροτικός πληθυσμός που είδε τον μόχθο του να καταστρέφεται σε λίγες ώρες από την εγκληματική ανικανότητα της κυβέρνησης.

Τα λόγια του μέλους του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου-Λίμνης- Αγ. Άννας βρίσκουν σύμφωνο τον αγροτικό κόσμο της Βόρειας Εύβοιας και τα παραθέτουμε όπως τα είπε στο μικρόφωνο:

«Αποζημιώσεις στο 100% χωρίς προϋποθέσεις από το πρώτο κεραμίδι, από το πρώτο εργαλείο, από την πρώτη ελιά, από το πρώτο ζώο, από το πρώτο μελίσσι και για τη χαμένη μας παραγωγή. Αυτό σημαίνει αντιδιαβρωτικά έργα, όχι επιλεκτικά αλλά παντού. Αυτό σημαίνει φροντίδα των καινούριων βλασταριών, με αραίωση, με δασικούς δρόμους, με αναδάσωση όπου χρειάζεται για να ξαναγίνει γρήγορα το δάσος μας. Αυτό σημαίνει ότι όλοι εμείς (ρετσινάδες, δασεργάτες, άνεργοι) δεν περισσεύουμε. Είμαστε απαραίτητοι και μπορούμε και πρέπει, μαζί με στελεχωμένα δασαρχεία, με δασολόγους και δασοπόνους, να δουλέψουμε στην αποκατάσταση του δάσους, μέχρι να ξαναγίνει παραγωγικό. Αυτό σημαίνει ζωοτροφές και μελισσοτροφές μέχρι να μπορεί να ξαναγίνει βόσκηση και μέτρα οικονομικής στήριξης, με ενίσχυση και απαλλαγές όλων των πληγέντων, για να πάρουν ανάσα και οι μικροεπαγγελματίες. Αυτό σημαίνει, πάνω από όλα, αυτό που κυβέρνηση-Περιφέρεια-Δήμοι αρνούνται με πείσμα να βάλουν στη συζήτηση: Αντιπλημμυρικά Έργα, εδώ και τώρα για όλα τα χωριά».

Παρά την καταστροφή και τη λαίλαπα που έρχεται για τους Ευβοιώτες το συλλαλητήριο είχε λίγο σχετικά κόσμο πράγμα που πρέπει να προβληματίσει τον κόσμο που κοιτά με αγωνιστική σκοπιά το ζήτημα της λεηλασίας και της «πράσινης ανάπτυξης» που ευαγγελίζονται τα καπιταλιστικά κοράκια.

Η διαχείριση που προσπαθούν να πλασάρουν οι συστημικοί σπίτι-σπίτι, νοικοκυριό-νοικοκυριό με τα παπαγαλάκια και τα φερέφωνα τους στα χωριά φαίνεται να πιάνει…

Έχουμε καθήκον όλοι και όλες ενωμένοι να ξεσκεπάζουμε τις αυταπάτες και τα αναπτυξιακά ψέματα που τσαμπουνάνε όλοι όσοι στηρίζουν τα καπιταλιστικά και όχι τα λαϊκά συμφέροντα. Ιδιαίτερα σε αυτούς τους αρνητικούς συσχετισμούς όποιος διασπά την ενότητα με πολιτικάντικους ψευτοηγεμονισμούς παίζει το ρόλο, είτε το θέλει είτε όχι, αυτών που ετοιμάζονται για τις «μεγάλες δουλειές».

Η Συνέλευση Αγώνα Βόρειας Εύβοιας μοίρασε εκατοντάδες προκηρύξεις στον κόμβο του ΚΤΕΛ και κρέμασε πανό σε κεντρικά σημεία πριν το συλλαλητήριο. Κατά τη διάρκειά του παραβρέθηκε συγκροτημένα με δικό της πανό. Μόλις τελείωσε το συλλαλητήριο, με συνθήματα και παλμό που ξεσήκωνε τους περαστικούς, πορεύτηκε ως τα φανάρια της Νεάπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου