Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά: Αλύγιστος παρά τα 35 χρόνια στις γαλλικές φυλακές

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά, τον λιβανέζο κομμουνιστή, τον φλογερό επαναστάτη για τα δίκαια του παλαιστινιακού λαού, τον μακροβιότερο πολιτικό κρατούμενο στην Ευρώπη (μπήκε ήδη στον 36ο χρόνο εγκλεισμού στις γαλλικές φυλακές), έγιναν και φέτος σε διάφορες πόλεις. Στην Ελλάδα, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό οργάνωσε την περασμένη Πέμπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα. Το κείμενο που ακολουθεί διαβάστηκε στη συγκέντρωση. Είναι μήνυμα του συντρόφου Αμπνταλά, που πρωτοδιαβάστηκε στη συγκέντρωση που έγινε στη Γαλλία στις 19 Οκτώβρη, έξω από τη φυλακή της Λανμεζάν.

Αγαπητοί/ες Φίλοι/ες, αγαπητοί/ες Σύντροφοι/ισσες,

Τόσα χρόνια, χρόνια ατελείωτα, πάντα το ίδιο συναίσθημα και κυρίως η ίδια αποφασιστικότητα απoτελούν την ηχώ της αλληλέγγυας κινητοποίησής σας.

Σήμερα, την αυγή αυτού του 36ου χρόνου της αιχμαλωσίας, σίγουρα δεν μπορεί να μην γνωρίζετε πόση δύναμη και πόσο ενθουσιασμό μου δίνει, εδώ σε αυτά τα φρικτά μέρη, η συγκέντρωσή σας.

Πέρα από αυτά τα συρματοπλέγματα και τους πύργους ελέγχου που μας χωρίζουν, είμαστε πάντα μαζί, σθεναρά όρθιοι απέναντι σ' αυτή τη νέα χρονιά που ήδη προμηνύεται γεμάτη αγώνες και ελπίδες.

Η αλληλεγγύη σας, η κινητοποίησή σας με την ποικιλομορφία της στράτευσής σας, μου ζεσταίνουν την καρδιά... Πράγματι, όλες αυτές τις δεκαετίες που έχουν περάσει, δεν μου έλειψαν ποτέ, Σύντροφοι. Αυτοί που στοιχημάτιζαν στην εξάντληση της αλληλέγγυας ορμής σας έχουν χάσει τα λεφτά τους.

Ξέρετε, δεν είναι τόσο απλό να αντιμετωπίσεις τη θανατηφόρα καθημερινότητα πίσω από τα κάγκελα, όταν βρίσκεσαι εδώ για μια “μικρή” αιωνιότητα. Και αν καταφέρνεις να παραμένεις όρθιος καθ' όλη αυτή τη διαδρομή, αυτό οφείλεται, και πρέπει να τονιστεί, σε αυτές τις ποικίλες αλληλέγγυες πρωτοβουλίες που δημιουργήσατε σχεδόν παντού όλες αυτές τις δεκαετίες...

Είναι αδιανόητο, Σύντροφοι/ισσες, να μπορέσεις να αντιμετωπίζεις επί χρόνια την πολιτική εξόντωσης που υφίστανται οι φυλακισμένοι πρωτοπόροι επαναστάτες, χωρίς την αλληλέγγυα κινητοποίηση που διεξάγεται ειδικά στο πεδίο του αντικαπιταλιστικού/αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Ακριβώς στο πεδίο αυτού του αγώνα μπορούμε και οφείλουμε να δώσουμε τη σημαντικότερη υποστήριξη στους έγκλειστους συντρόφους μας. Πάντα μαζί, μέσα απ' την ποικιλομορφία της έκφρασης της αλληλεγγύης, μπορούμε και οφείλουμε να προωθήσουμε την κινητοποίηση, επιλέγοντας όλο και περισσότερο το πεδίο του πραγματικού εν εξελίξει αγώνα.

Και βέβαια, μέσα από τη σφαιρική δυναμική του εξελισσόμενου αγώνα, κάθε πρωτοβουλία αλληλεγγύης επιτρέπει στους φυλακισμένους συντρόφους να υπερβούν τις συνθήκες κράτησής τους και να συμμετέχουν ενεργητικά στο κίνημα ως πρωτοπόροι επαναστάτες που δραστηριοποιούνται κάτω από τις ειδικές συνθήκες στις οποίες ζουν.

Εδώ στο πλευρό μου αντιστέκονται πάντα οι γενναίοι βάσκοι σύντροφοι, επί τόσα πολλά χρόνια. Η μετατροπή των ποινών τους καθώς και η “αναστολή της ποινής για ιατρικούς λόγους” απορρίπτονται συστηματικά. Πρόσφατα, μετά από έφεση, απορρίφθηκε το αίτημα για υφ' όρον αποφυλάκιση στο σύντροφο Ξιστόρ Αρανμπουρού, μετά από περισσότερα από 30 χρόνια φυλάκισης! Ο Μωρίς Παπόν, όμως, επωφελήθηκε από την αναστολή της ποινής για ιατρικούς λόγους. Αντίθετα, ο σύντροφος Ιμπον Φερνάντες εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή παρά την κατάσταση της υγείας του και τη διάγνωση πολλών έγκριτων γιατρών ...

Σίγουρα, Σύντροφοι/ισσες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάνουμε χρόνο αναφερόμενοι στα ποικίλα δικαστικά τεχνάσματα, προκειμένου να εξηγήσουμε την απόρριψη της απελευθέρωσης του ενός ή του άλλου κρατούμενου. Οταν πρόκειται για πολιτικούς κρατούμενους, οι αποφάσεις για τη θέση και τη βαρύτητα του δικαστικού τελετουργικού παίρνονται πάντα στο επίπεδο των πολιτικών γραφείων.

Βέβαια, χωρίς να τρέφω γλυκές ψευδαισθήσεις, Σύντροφοι, όσον αφορά την περίπτωσή μου, υπάρχουν ακόμα “πολλά” να κάνουμε για να ξεκινήσει ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα. Οπως γνωρίζετε, δεν αρκεί ότι το κράτος του Λιβάνου “απαιτεί” ή μάλλον “αιτείται” την απελευθέρωσή μου. Χρειάζεται, επιπλέον, ο πραγματικός συσχετισμός δυνάμεων να μπορέσει να καταστήσει σαφές στους εκπροσώπους του γαλλικού ιμπεριαλισμού ότι η φυλάκισή μου αρχίζει να ζυγίζει βαρύτερα από τις ενδεχόμενες απειλές που είναι συνυφασμένες με την απελευθέρωσή μου. Μόνο σε αυτή την περίπτωση η εντολή της απέλασής μου στο Λίβανο δε θα βρει πλέον αντίδραση. Γι’ αυτό, αγαπητοί/ες Φίλοι/ες και Σύντροφοι/ισσες, η καταλληλότερη αλληλεγγύη που μπορούμε να δώσουμε σε κάθε φυλακισμένο πρωτοπόρο επαναστάτη είναι αυτή που αναπτύσσουμε όλο και περισσότερο στο πεδίο του αγώνα ενάντια στο σύστημα εκμετάλλευσης και κυριαρχίας.

Αγαπητοί/εs Φίλοι/ες και Σύντροφοι/ισσες, η κυριότερη συνιστώσα της αραβικής αστικής τάξης, ιδιαίτερα της Σαουδικής Αραβίας και του Κόλπου, συντάχθηκε απροκάλυπτα με το στρατόπεδο του σιωνιστή εχθρού υπό την καθοδήγηση του ιμπεριαλισμού. Η παλαιστινιακή υπόθεση διέρχεται μια πολύ δύσκολη στιγμή. Οι παλαιστινιακές λαϊκές μάζες πληρώνουν καθημερινά ένα βαρύ φόρο αίματος και κάθε λογής στερήσεις.

Δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι για την κατάσταση των παλαιστινιακών μαζών και των μαχητών της Αντίστασης που αντιμάχονται θαρραλέα τη βαρβαρότητα του σιωνιστικού ασκεριού και τις ορδές των εποίκων κάτω από ιδιαίτερα περίπλοκες συνθήκες.

Δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι για την κατάσταση των κομμουνιστών συντρόφων μας και των κούρδων συντρόφων μας που αντιμετωπίζουν το φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν...

Απολύτως φυσικά, οι παλαιστινιακές λαϊκές μάζες, καθώς και οι υπό αιχμαλωσία μαχητικές πρωτοπορίες τους, μπορούν να βασίζονται περισσότερο από ποτέ στην ενεργητική αλληλεγγύη σας.

Χιλιάδες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης να ανθίσουν υπέρ της Παλαιστίνης και της πολλά υποσχόμενης Αντίστασης!

Αλληλεγγύη, όλη η αλληλεγγύη για τους αγωνιστές στις σιωνιστικές φυλακές και στα κελιά απομόνωσης στο Μαρόκο, στην Τουρκία, στην Ελλάδα, στις Φιλιππίνες και όπου αλλού στον κόσμο!

Αλληλεγγύη, όλη η αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους προλετάριους!

Τιμή στους Μάρτυρες και στις αγωνιζόμενες λαϊκές μάζες!

Κάτω ο ιμπεριαλισμός και τα σιωνιστικά σκυλιά του και οι αντιδραστικοί Αραβες!

Ο καπιταλισμός δεν είναι τίποτα άλλο παρά βαρβαρότητα, τιμή σε όλους εκείνους και εκείνες που τον αντιμάχονται με την ποικιλομορφία των δράσεών τους!

Μαζί, Σύντροφοι, και μόνο μαζί θα νικήσουμε!

Σε όλους σας, Σύντροφοι/ισσες και Φίλοι/ες, τους πιο εγκάρδιους επαναστατικούς χαιρετισμούς μου.

Ο σύντροφός σας


Ζορζ Αμπνταλά

Πηγή: Κόντρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου