Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Κυκλοφορεί από την «Κόκκινη Βιβλιοθήκη» βιβλιογραφικός οδηγός για την Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Αλβανίας

Κυκλοφόρησε από την Κόκκινη Βιβλιοθήκη, τον Σεπτέμβριο του 2019, ένας βιβλιογραφικός οδηγός για την Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Αλβανίας. Η έκδοση αυτή έρχεται ακριβώς 15 χρόνια μετά από το πογκρόμ που εξαπολύθηκε σε όλη την Ελλάδα από φασίστες "πατριώτες" και μπάτσους εναντίον Αλβανών, το οποίο άφησε πίσω του δεκάδες τραυματίες και νεκρό τον Γκράμος Παλούσι.

Οι λαοί της Ελλάδας και της Αλβανίας είναι δύο φίλοι λαοί που πάλεψαν και έχυσαν το αίμα τους ενάντια στους ναζιφασίστες, στην εκμεταλλευτική αστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό. Η βιβλιογραφία της έκδοσης θα φανεί χρήσιμη για όποιον/α ενδιαφέρεται να γνωρίσει την ιστορία του παρτιζάνικου κινήματος και τις θέσεις των κομμουνιστών της Αλβανίας.

Αντιγράφουμε από το οπισθόφυλλο της έκδοσης:

Σε αυτήν την έκδοση καταγράφονται βιβλία και μπροσούρες που αναφέρονται στη Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Αλβανίας και κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα.
Ένας βιβλιογραφικός οδηγός φόρος τιμής στους κομμουνιστές που προσπάθησαν να φωτίσουν και να αναδείξουν ζητήματα πάνω στην απόπειρα σοσιαλιστικής οικοδόμησης που επιχείρησε ο αλβανικός λαός με καθοδηγητή το Κόμμα Εργασίας Αλβανίας.

Για επικοινωνία: kokkinivivliothiki@gmail.com

1 σχόλιο: