Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Εργοδοτικά εγκλήματα από αρχές Μαΐου μέχρι αρχές Σεπτέμβρη / Αυτό που παράγει ο καπιταλισμός είναι ο θάνατος

Μια ακόμα προσπάθεια συνολικής καταγραφής εργοδοτικών εγκλημάτων από αρχές Μάη έως αρχές Σεπτέμβρη:

5/5 Εργαζόμενος στη ΧΑΛΚΟΡ στα Οινόφυτα τραυματίστηκε με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων.


6/5 Εργαζόμενη με 8μηνη σύμβαση στον τομέα καθαριότητας του δήμου Καλαμαριάς, έπεσε από το απορριμματοφόρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

7/5 Συμβασιούχος εργαζόμενος στην κοινωφελή εργασία του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων στο Ηράκλειο, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού παραλίας.

10/5 52χρονος εργάτης σε εργασίες αποκατάστασης οδοποιίας στην Εύβοια, έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από φορτηγό που ντελαπάρισε.

10/5 Εργάτης στην επιχείρηση «Smurfit kappa» στο Κιλκίς τραυματίστηκε στην κοπτική μηχανή, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί στο χέρι.

11/5 60χρονος οικοδόμος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από σκαλωσιά 7 μέτρων σε οικοδομή στο Ηράκλειο Κρήτης.

20/5 42χρονος εργάτης στο ναυπηγείο «ΑΤΛΑΣ» του συνεργείου «Μπαϊρακτάρης», στο Πέραμα έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από σκαλωσιά.

21/5 Κατά τη διάρκεια εργασιών στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, εργαζόμενος υπέστη ακρωτηριασμό στα δάχτυλα.

25/5 Σοβαρά τραυματίστηκε ντελίβερι στην Καλαμάτα όταν το μηχανάκι που οδηγούσε συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.

29/5 39χρονος εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, έπειτα από πτώση του σε αμπάρι φορτηγού πλοίου σε λιμενική εγκατάσταση της Θίσβης.

3/6 40χρονος εργαζόμενος στο αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε έπειτα από πτώση φράχτη.

5/6 42χρονη εργαζόμενη σε ξενοδοχείο στην Κρήτη δεν ξεκίνησε την βάρδια της. Οι συνάδελφοί της την βρήκαν νεκρή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου και διέμενε.

8/6 51χρονος οικοδόμος τραυματίστηκε όταν έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος σε οικοδομή στον Άγιο Νικόλαο του νομού Λασιθίου.

11/6 24χρονος εργαζόμενος σε έργα συντήρησης της ΕΟ Αμφιλοχίας-Λευκάδας τραυματίστηκε σοβαρά όταν παρασύρθηκε από ΙΧ.

11/6 Συνταξιούχος μεταλλεργάτης υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο Ρ/Κ ΟΡΦΕΑΣ ΗΛΙΟΣ στα ναυπηγεία «Φρατζή». Η εργοδοσία προσπάθησε να αποκρύψει το «ατύχημα» για να μη φανεί και η παράνομη απασχόληση συνταξιούχου.

12/6 Εργαζόμενος στην επιχείρηση «ARCO ΕΠΕ» έπεσε από σκαλωσιά, κατά τη διάρκεια εργασιών στο πλοίο «OLYMPUS» στην Δραπετσώνα, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του.

12/6 Εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Ηρακλείου τραυματίστηκε από ΙΧ που την παρέσυρε.

12/6 52χρονος εναερίτης, εργαζόμενος σε εργολάβο στη Δράμα, έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από στύλο της ΔΕΗ.

14/6 50χρονος εργαζόμενος που είχε κληθεί ως εξωτερικός συνεργάτης από το εργοστάσιο ανακύκλωσης Ηρακλείου έπεσε από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια εργασιών μετάλλου, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος.

14/6 Οικοδόμος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, έπειτα από πτώση του από την σκαλωσιά σε οικοδομή στη Συκιά Χαλκιδικής.

18/6 Ακόμα ένα εργατικό «ατύχημα» στο πλοίο «OLYMPUS», όπου εκτελεί εργασίες η επιχείρηση «ARCO ΕΠΕ». Βαρύ αντικείμενο έπεσε στο χώρο του μηχανοστασίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εργαζόμενος.

18/6 49χρονος εργάτης κατά τη διάρκεια εργασιών σε οροφή κτηρίου στη Στυλίδα Φθιώτιδας, έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση του από μεγάλο ύψος.

18/6 43χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από μεγάλο ύψος, κατά τη διάρκεια εργασιών σε εξοχική κατοικία στον Μαλακώντα Ευβοίας.

24/6 49χρονος εργάτης στην Ορεστιάδα υπέστη κατάγματα στα πλευρά όταν καταπλακώθηκε από παλέτες.

30/6 48χρονος εργαζόμενος ως φύλακας σε εργοστάσιο, έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε κοντά στο εργοστάσιο στην περιοχή της Φυλής.

2/7 Διανομέας φαγητού τραυματίστηκε όταν το δίκυκλο που οδηγούσε συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη.

9/7 40χρονος οικοδόμος στη Πάτρα τραυματίστηκε πέφτοντας από σκαλωσιά.

11/7 Ο εργαζόμενος Ρ.Π. έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαριότητας στους εξωτερικούς χώρους του ΓΝΑ, σε συνθήκες καύσωνα.

11/7 Ο 36χρονος εργάτης στη ΛΑΡΚΟ, Άρης Δάρρας, έχασε τη ζωή του όταν χτύπησε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια εργασιών σε γερανογέφυρα.

12/7 Εργαζόμενος στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τραυματίστηκε όταν έπεσε από καρότσα φορτηγού οχήματος.

13/7 Αλιεργάτης στη θαλάσσια περιοχή της Θάσου τραυματίστηκε στο κεφάλι, στη προσπάθειά του να απελευθερώσει σχοινί από την προπέλα.

14/7 16χρονος εργάτης γης δαγκώθηκε από φίδι σε χωράφι της Κωπαΐδας. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας για να βρεθεί αντιοφικός όρος.

16/7 Οικοδόμος τραυματίστηκε έπειτα από πτώση του από ύψος τριών μέτρων, στο Ηράκλειο Κρήτης.

17/7 37χρονος ναυτεργάτης στο ακτοπλοϊκό ταχύπλοο «ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ», έσπασε το χέρι του, κατά τη διάρκεια ελέγχου στις δεξαμενές καυσίμων.

19/7 48χρονος εργάτης στο ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου Σερρών έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από ύψος πέντε μέτρων , στην προσπάθειά του να καθαρίσει μηχάνημα μεταφοράς απορριμμάτων.

28/7 52χρονη εργάτρια στο εργοστάσιο της ΒΑ έχασε τη ζωή της όταν κατά τη διάρκεια εργασιών βρέθηκε κάτω από κλαρκ.

29/7 Εργαζόμενη στο χημείο του εργοστασίου της Φαρματέν  στην Παλλήνη υπέστη χημικό έγκαυμα, όταν φιάλη με καυστικό διάλυμα έπεσε πάνω της.

31/7 Ναυτεργάτης του πληρώματος του super express της εταιρείας golden star τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι, έπειτα από σπάσιμο του κάβου κατά την αναχώρηση του πλοίου.

1/8 Εργαζόμενος στο εργοστάσιο ανακύκλωσης Ηρακλείου τραυματίστηκε στην πρέσα με αποτέλεσμα να πάθει κάκωση στο χέρι.

7/8 50χρονος εργάτης υπέστη ακρωτηριασμό και των δύο κάτω άκρων, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών στο γυμνάσιο Μελεσών Ηρακλείου καταπλακώθηκε από κλάρκ.

8/8 Εργάτης στην επιχείρηση Recycling south east LTD (ΚΔΑΥ Τρίπολης) τραυματίστηκε σοβαρά στα δάχτυλα του δεξιού ποδιού.

9/8 Εργάτης στο εργοστάσιο ανακύκλωσης Ηρακλείου τραυματίστηκε σοβαρά, όταν κατά τη διάρκεια διαλογής μια σακούλα έσκασε στα χέρια του.

10/8 50χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε φρεάτιο σε σπίτι στο Ρίο Αχαΐας έχασε τις αισθήσεις του από αναθυμιάσεις και έπεσε μέσα σε αυτό.

11/8 Εργαζόμενος στις επιχειρήσεις «κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος» διακομίσθηκε στο νοσοκομείο αφού  κατάπιε χλώριο βιομηχανικής χρήσης από μπουκαλάκι πόσιμου νερού που βρισκόταν στον χώρο εργασίας.

18/8 Εργάτης- χειριστής μηχανήματος Γκρέιντερ έχασε τη ζωή του, όταν το τροχοφόρο έπεσε σε χαράδρα στο δρόμο Πλατιάνα- Φιγαλεία στην Πελοπόννησο.

19/8 37χρονος εργάτης κατά τη διάρκεια εργασιών στο υπό ανέγερση δημοτικό σχολείο Γαζίου στο Ηράκλειο, χτυπήθηκε από μηχάνημα με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο αριστερό πόδι.

21/8 50χρονος εργάτης σε οικοδομή στη Θεσσαλονίκη τραυματίστηκε σοβαρά, έπειτα από πτώση σε φρεάτιο ασανσέρ.

22/8 Οδηγός του ΟΑΣΘ άφησε την τελευταία του πνοή στο τιμόνι εν ώρα υπηρεσίας.

22/8 Παιδίατρος στο νοσοκομείο Βόλου υπέστη ηλεκτροπληξία, όταν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος άνοιξε πόρτα ψυγείου στον προβλεπόμενο χώρο της ανάπαυσης των γιατρών.

24/8 62χρονος ελαιοχρωματιστής έχασε τη ζωή του πέφτοντας από σκαλωσιά στην Αμφιλοχία.

28/8 38χρονος εργαζόμενος στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ έπεσε σε φρεάτιο, με αποτέλεσμα να υποστεί συντριπτικό κάταγμα από το γόνατο και κάτω.

28/8 40χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε στα πόδια από βαρύ αντικείμενο, κατά τη διάρκεια εργασιών σε καφετέρια στη Λάρισα.

28/8 Εργαζόμενος ως τεχνίτης στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να μετακινήσει λεωφορείο που είχε βλάβη.

4/9 25χρονος εργάτης σκοτώθηκε την ώρα της δουλειάς σε εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρου στη Δράμα, όταν καταπλακώθηκε από μαρμάρινο όγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου