Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Κερατσίνι: Άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης στη PIZZA FAN

Την ώρα που για να «ρολάρει» η αγορά η κυβέρνηση ως ο ρυθμιστής της καπιταλιστικής κερδοφορίας συνεχίζει την εγκληματική διαχείριση, την ώρα που χαίρονται όλοι για το άνοιγμα της αγοράς σαν να μην υπάρχει πανδημία και συμμετέχουν στην εθνική ενότητα «της χαλαρότητας των μέτρων»…

Την ώρα που οι φωνές για όξυνση της ταξικής πολιτικής είναι ελάχιστες, χωρίς να έχει συγκροτηθεί μέτωπο πάλης (με συγκεκριμένο ταξικό και διεκδικητικό πλαίσιο) για την υγεία της εργατικής τάξης και των εργαζομένων… εμφανίζονται εκείνες οι «μικρές» μάχες που δείχνουν τον δρόμο που θα έπρεπε να ακολουθήσει ο εργατόκοσμος. Παλεύουν για τη τιμή όλων όσων σιωπούν.

Τέτοια περίπτωση είναι η εργαζόμενη στη PIZZA FAN στο Κερατσίνι, η οποία έπειτα από επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 σε συναδέλφισσά της απαίτησε: να τηρηθούν τα πρωτόκολλα διαχείρισης όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ για ανάλογες περιπτώσεις, ενώ κατήγγειλε το γεγονός στο σωματείο (βλ. ΕΔΩ την ανακοίνωση του σωματείου).

Η εργοδοσία με νομιμοφανή τρόπο προσπάθησε να τα κουκουλώσει ώστε να συνεχιστεί η παραγωγή. Η εργαζόμενη που αρνήθηκε να πάει για δουλειά και ζήτησε να εφαρμοστούν τα μέτρα απολύθηκε, ενώ μετά από λίγες μέρες διαγνώστηκε και η ίδια θετική στον ιό. Η υπεύθυνη στάση της απέναντι στους συναδέλφους και στους πελάτες απαντήθηκε από τα αφεντικά με απόλυση. Η περίπτωση αυτή είναι μια μικρογραφία του καθημερινού εκβιασμού της μισθωτής σκλαβιάς σε συνθήκες φονικής πανδημίας για το ανθρώπινο είδος.

Η απολυμένη εργαζόμενη στη PIZZA FAN στο Κερατσίνι έχει την αμέριστη αλληλεγγύη μας και η άμεση επαναπρόσληψή της πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου