Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Για ποια δημοκρατία μιλάτε;

Η παρακάτω ανταπόκριση μάς στάλθηκε από σύντροφο:

Σήμερα, και ενώ γίνεται «πατείς με, πατώ σε» σε όλη την Αθήνα, με αφηνιασμένους καταναλωτές να συνωστίζονται στις ουρές των καταστημάτων, η κυβέρνηση απαγόρευσε καλεσμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Αστυνομικοί όλων των ειδών είχαν αναπτυχθεί γύρω από τα Προπύλαια, απαγορεύοντας ουσιαστικά το δικαίωμα στη συγκέντρωση. Πριν προλάβει να ανοιχτεί το πανό της συγκέντρωσης από ομάδα αλληλέγγυων κυκλώθηκε από διμοιρίες ΜΑΤ επί της Πανεπιστημίου που προχώρησαν στη γνωστή "δημοκρατική" απαγόρευση.

Όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση (σε συνθήκες μάλιστα πανδημίας) ο αυταρχισμός και η καταστολή θα είναι το μόνιμο όπλο της αστικής τάξης. Τα δημοκρατικά δικαιώματα έχουν μπει σε γύψο. Ο κάθε προοδευτικός δημοκρατικός πολίτης, τα συνδικάτα, οι οργανώσεις νεολαίας, οι συλλογικότητες σε γειτονιές, οι πολιτικές οργανώσεις και συνελεύσεις, το κάθε κύτταρο του κινήματος πρέπει να κατανοήσει ότι αυτή η κατάσταση, αν παγιωθεί, θα μας πάει χρόνια πίσω από άποψη δικαιωμάτων, κερδισμένων με το αίμα του λαού μας.

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ:
    Σήμερα το πρωί οι μπάτσοι χτύπησαν την καλεσμένη διαδήλωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα στην Πάτρα.
    Αφού περικύκλωσαν το παράρτημα, στη συνέχεια επιτέθηκαν από όλες τις μεριές στην διαδήλωση, όταν αυτή κατέβηκε στον δρόμο. Ακολούθησαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, ενώ οι σύντροφοι-ισσες οπισθοχωρησαν προς το παράρτημα, εντός του οποίου έγινε χρήση χημικών από τους ενστολους δολοφόνους.
    Πραγματοποιήθηκαν 2 προσαγωγές.
    Ο Δ. Κουφοντίνας διανύει ήδη την 12η μέρα απεργείας πείνας, με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ο ίδιος ο νόμος της κυβέρνησης του ορίζει.
    Την ίδια ώρα, η κρατική διαχείριση της πανδημίας έχει στοιχίσει την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, ενώ ήδη η συντριπτική πλειοψηφία βιώνει τα εγκληματικά της αποτελέσματα: τη φτώχεια, την εγκατάλειψη, την ανέχεια.
    Το μόνο που υπόσχονται σε όσους αγωνίζονται για ζωή, υγεία, τροφή, στέγαση και ελευθερία είναι η ωμή καταστολή.
    ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.
    ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.
    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.
    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ.
    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
    Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης

    ΑπάντησηΔιαγραφή