Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Τα τελευταία νέα των Τούρκων αγωνιστών

Η χρονιά που μας πέρασε, άφησε παρακαταθήκη έναν μεγάλο αγώνα που έλαβε χώρα στην γείτονα Τουρκία και έγραψε ιστορία ενάντια στην τυραννία του ιμπεριαλισμού και της αστικής τάξης, που εκφράζεται τα τελευταία χρόνια με το ισλαμοφασιστικό AKP του Ερντογάν. Ο αγώνας - που έλαβε χώρα με την μεγαλειώδη απεργία πείνας και τους μάρτυρες που έπεσαν κατά την διάρκειά του, Ηelin Bölek, Mustafa Koçak, Ibrahim Gökçek, Ebru Timtik - συνεχίζεται ακόμα ποικιλοτρόπως, και όπως φαίνεται έχει δρόμο μπροστά του.

ΟAytaç Ünsal είναι μέλος των Δικηγόρων του Λαού. Συμμετείχε στην απεργία πείνας μαζί με την συναδέλφισσά του Ebru, και γλύτωσε τελευταία στιγμή από τον θάνατο, μιας και το AKP αναγκάστηκε να κάνει παραχωρήσεις. Να αποδεχτεί ουσιαστικά κάποια από τα αιτήματα των απεργών, κάτω από το βάρος της διεθνιστικής αλληλεγγύης και τον αποτροπιασμό για την βαρβαρότητα της αστικής τούρκικης τάξης.

Όμως το AKP δεν ξεχνά, και η εκδικητικότητα προς τους αγωνιστές είναι πρώτη στην ατζέντα του. Χωρίς καλά-καλά να έχει συνέλθει και αναρρώσει από την εξαντλητική πολύμηνη απεργία πείνας, μέσα στον Δεκέμβρη η αστυνομία τον προσήγαγε και τον ξυλοκόπησε (βλ. φωτο). Η αδυναμία του οργανισμού του είναι τέτοια που δεν θα μπορούσε να παραβιάσει κάποιον περιοριστικό όρο και για αυτό οι αρχές κατασκευάζουν αόριστες κατηγορίες, που τάχα ανακαλύπτουν στο πλαίσιο του κλασικού κατηγορητηρίου για «τρομοκρατικές διασυνδέσεις» και για απόπειρα δραπέτευσης στο εξωτερικό (επειδή περίμενε ταξί έξω από το εστιατόριο όπου δειπνούσε). Ο Aytaç αυτή την στιγμή είναι φυλακισμένος και μάλιστα χωρίς καν πρόσβαση στα φάρμακά του.

Εκφράζουμε την αμέριστη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον αγώνα των Τούρκων συντρόφων, τους αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου, την μουσική κόκκινη κολλεκτίβα του Grup Yorum.

Να αφεθεί ελεύθερος ο Δικηγόρος του Λαού Aytaç Ünsal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου