Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Αλληλεγγύη στους Δέκα του TKP/ML! Τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια του Μονάχου, Ιούλιος 2019
Η ταξική - ιμπεριαλιστική δικαιοσύνη της Γερμανίας δεν μπήκε σε καραντίνα λόγω του νέου κορονοϊού. Αντιθέτως με πρόσχημα την πανδημία απέκλεισε από τη δίκη των δέκα κομμουνιστών του TKP/ML την αλληλεγγύη και την δημοσιοποίηση του ταξικού της περιεχομένου: στην αίθουσα του Μονάχου επιτρέπονταν μόνο εφτά αλληλέγγυοι και έξι εκπρόσωποι τύπου.

Από τις 27 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου, ο εισαγγελέας- φερέφωνο του γερμανικού ιμπεριαλισμού- μοίραζε τις ποινές στους δέκα κομμουνιστές με την κατηγορία της συμμετοχής σε «τρομοκρατική οργάνωση στο εξωτερικό» (129Β).

Συγκεκριμένα οι ποινές φυλάκισης που αποφάσισε η γερμανική αστική τάξη είναι:

3 χρόνια και 6 μήνες για τον Yeşilçalı,
4 χρόνια για τους DrAydin, Bern, Dr. Büyükavci, Demir και Solmaz,
4 χρόνια και 9 μήνες για τους Aktürk και Ugur,
5 χρόνια για τον Pektas,
6 χρόνια και 9 μήνες για τoν Elma

Εικοσιτέσσερα χρόνια φυλακή, δηλαδή, συνολικά στους αγωνιστές κομμουνιστές του TKP/ML πρότεινε το γερμανικό δικαστήριο για μια δίκη που το ίδιο αρνείται ότι είναι πολιτική. Για μια οργάνωση που ακόμη και ο εισαγγελέας αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι «στόχο έχει την καταπιεστική, κατασταλτική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης». Τότε τι ακριβώς δικάζουν και καταδικάζουν τα αστικά γερμανικά δικαστήρια και κυρίως ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετούν;

Από τις 16 Ιουνίου έχουν ξεκινήσει οι αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης και ακολουθούν οι απολογίες των δέκα αγωνιστών ενώ πιθανότατα η απόφαση θα βγει στα μέσα Ιούλη.

Στο κυνήγι μαγισσών των φονιάδων ιμπεριαλιστών απαντάμε με την πλέρια αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους και σε κάθε οργάνωση που μάχεται ενάντια στον πόλεμο και στον φασισμό.

2 σχόλια: