Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Εργοδοτικά εγκλήματα από αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τέλος του έτους (2019) / Αυτό που παράγει ο καπιταλισμός είναι ο θάνατος

Πανό από την πορεία προς τα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στις 11/1,
για τον 55χρονο νεκρό εργάτη Γιώργο Ψαρρά και για το αίμα
που χύνει η εργατική τάξη στα κάτεργα.
Μια ακόμα προσπάθεια συνολικής καταγραφής εργοδοτικών εγκλημάτων από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος του 2019:

4/9 25χρονος εργαζόμενος σε εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρου της εταιρείας «Γιαννακάκη», έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από μαρμάρινο όγκο.

8/9 Καθαρίστρια στο κτίριο του ΤΣΑΥ τραυματίστηκε πέφτοντας από τις σκάλες. Η διοίκηση του ΕΦΚΑ όχι μόνο δεν δήλωσε το «ατύχημα», αλλά απείλησε την εργαζόμενη με «πειθαρχικό» γιατί άφησε την δουλειά για να επισκεφτεί γιατρό. Στην συνέχεια την μεταθέσανε και σε άλλη υπηρεσία.

8/9 Οδηγός του ΟΑΣΑ τραυματίστηκε έπειτα από σύγκρουση του λεωφορείου με ΙΧ αυτοκίνητο στην λεωφόρο Πάρνηθος.

10/9 Εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Ηλιούπολης τραυματίστηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια εργασιών.

11/9 Σε διάστημα δύο ημερών ακόμα μία εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Ηλιούπολης τραυματίστηκε (διάστρεμμα στο πόδι).

12/9 O 31χρονος διανομέας Θ.Π. άφησε την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ, έπειτα από 10μηνη νοσηλεία. Είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο εν ώρα εργασίας.

16/9 Ο 35χρονος διανομέας Θ.Π. εργαζόμενος σε καφετέρια στα καμίνια έχασε τη ζωή του στο οδόστρωμα, στην προσπάθειά του να αποφύγει να συγκρουστεί με άνθρωπο που διέσχιζε τον δρόμο.

26/9 Σχολική τροχονόμος στην Χαλκίδα τραυματίστηκε στο πόδι όταν χτυπήθηκε από μπετονιέρα την ώρα που περνούσε παιδί στον απέναντι δρόμο.

27/9 Εναερίτης έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών σε κολόνα της ΔΕΗ στην Αργολίδα.

27/9 Στο εργοτάξιο κατασκευής νέας πτέρυγας του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου 35χρονος εργάτης οικοδόμος έπεσε μέσα σε φρεάτιο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά σε κεφάλι, χέρια, σπονδυλική στήλη και θώρακα.

1/10 27χρονος εργάτης στην περιοχή των Καλαβρύτων τραυματίστηκε σοβαρά όταν καταπλακώθηκε από μάντρα.

2/10 41χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από τον τρίτο όροφο οικοδομής στη Νέα Ιωνία του Βόλου.

4/10 Χειριστής ανυψωτικών μηχανημάτων, εργαζόμενος σε εργολάβο στην τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ ΑΕ» στην Πάτρα, τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια εργασιών.

5/10 Εργαζόμενος στο εργοστάσιο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών Ηρακλείου τραυματίστηκε στα μάτια και στο πρόσωπο, όταν εξερράγη η μπαταρία του κλαρκ την ώρα που το χειριζόταν.

7/10 27χρονος διανομέας φαγητού στο Ηράκλειο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, έπειτα από σύγκρουση με Ι.Χ. αυτοκίνητο.

8/10 56χρονος οδηγός φορτηγού της εταιρείας «Καραμολέγκος» έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ξεφορτώματος του εμπορεύματος, όταν καταπλακώθηκε από το φορτηγό του.

21/10 51χρονος εργάτης σε νταμάρι στο Κυνίδαρο Νάξου, έχασε το δεξί του πόδι όταν μαρμάρινη πλάκα αποκολλήθηκε από το βουνό και του το καταπλάκωσε.

31/10 Εργαζόμενος στην «ΤΙΤΑΝ ΑΕ» στο Δρέπανο τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και κυρίως στα μάτια όταν, κατά τον έλεγχο, συσκευή εκτόξευσης αέρος δημιούργησε εκνέφωση υλικών στον χώρο.

1/11 51χρονος εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση στις ιχθυοκαλλιέργειες του «ΝΗΡΕΑ» στην Χιλιαδού Φωκίδας , κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών.

4/11 Εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, όταν κόπηκε το συρματόσχοινο της γερανογέφυρας και έφυγε ο κάδος που μεταφέρει πυρωμένο υλικό. Ευτυχώς κανένας από τους πολλούς εργάτες που βρισκόντουσαν στον χώρο δεν τραυματίστηκαν.

6/11 Έπειτα από μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε στην αίθουσα της χαλυβουργίας στη ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, έχασε τη ζωή του ο 55χρονος εργάτης Γιώργος Ψαρράς.

10/11 60χρονος οικοδόμος έχασε τη ζωή του στην Ζάκυνθο όταν έπεσε από σκεπή διώροφης οικίας.

11/11 Ναυτεργάτης στο λιμάνι της Σητείας τραυματίστηκε στα πλευρά και στο πηγούνι κατά τη διάρκεια φόρτωσης φορτηγού πλοίου με ασβέστη.

16/11 Εργάτης έχασε τη ζωή του στα γραφεία της εταιρείας ΑΤΕΣΕ.

18/11 Εργαζόμενος έχασε τέσσερα δάχτυλα στην προσπάθειά του να κόψει κιμά σε κατάστημα του Ηρακλείου.

25/11 Εργαζόμενη καθαριότητας στην περιοχή της κάτω τούμπας, τραυματίστηκε, όταν λόγω των ισχυρών ανέμων χτυπήθηκε από κλαδί.

2/12 Τεχνικός του ΟΤΕ στο Κουτσελιό Ιωαννίνων τραυματίστηκε όταν έσπασε η κολώνα στην οποία δούλευε.

4/12 Εργαζόμενοι στο νοσοκομείου του Ευαγγελισμού βρέθηκαν στα επείγοντα για τις πρώτες βοήθειες και χορήγηση οξυγόνου όταν σωλήνας που μεταφέρει καυτό λάδι υπέστη ρήξη. Το λάδι χύθηκε κοντά στα πλυντήρια και η πτέρυγα «ΑΧΕΠΑ» γέμισε καπνό.

5/12 Τεχνικός του ΟΤΕ βρέθηκε μπροστά σε καφάο στο Κολωνάκι από περαστικούς αναίσθητος και νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Ο εργαζόμενος δούλευε σε μονοπρόσωπο συνεργείο.

6/12 29χρονος εργαζόμενος σε λατομείο στους Γεωργιανούς Ημαθίας, έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από τον κουβά φορτωτικού οχήματος.

10/12 54χρονος εργαζόμενος στην εργολαβική εταιρεία «ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ», η οποία είχε αναλάβει βιομηχανικές εργασίες  στις εγκαταστάσεις της ΒΙΚΡΕ Α.Ε., έχασε τη ζωή του όταν σπάζοντας μηχανισμός γερανού έπεσε από μεγάλο ύψος.

13/12 23χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών στα λατομεία της Μιλήνας στο Πήλιο.

16/12 48χρονος εργάτης υπέστη πολλαπλά κατάγματα και του έγινε αφαίρεση σπλήνας, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών φωτισμού στη Χίο έπεσε από γερανοφόρο όχημα.

20/12 Τέσσερις μετανάστες εργάτες σε κτηνοτροφική μονάδα στα Καλύβια Αττικής, έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις, σε δώμα της μονάδας όπου διέμεναν. Οι αναθυμιάσεις προκλήθηκαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι με υγραέριο, το οποίο είχαν ανάψει για να ζεσταθούν.

24/12 59χρονος εργαζόμενος σε εργοστάσιο παραγωγής παγωτών και κατεψυγμένων λαχανικών στη Νέα Σάντα Κιλκίς, έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από καγκελόπορτα.

30/12 Ντελιβεράς τραυματίστηκε στα Χανιά, την ώρα που επέστρεφε σπίτι του μετά το σχόλασμα.

31/12 47χρονος εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου Χαλκιδέων έχασε τη ζωή του, όταν τουριστικό λεωφορείο χτύπησε το πίσω μέρος του απορριμματοφόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου