Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει - Παρέμβαση στο Σινεμά IDEAL


Με αφορμή τα 80 χρόνια από την έναρξη του Β’ παγκοσμίου πολέμου συνεχίζεται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο αισχρός αντικομμουνισμός με ψήφισμα που κατατέθηκε τις προηγούμενες μέρες για απαγόρευση συμβόλων και μνημείων ηρώων του αντιναζιστικού αγώνα και της επαναστατικής – σοσιαλιστικής πάλης των λαών σε δημόσιους χώρους. Με την ωμή διαστρέβλωση της ιστορίας χτίζουν το ιμπεριαλιστικό – καπιταλιστικό ιδεολόγημα των «δύο άκρων» για να χτυπήσουν αποκλειστικά και μόνο την προλεταριακή ιδεολογία και δράση, βγάζοντας στην ουσία λάδι τον δικό τους κόσμο. Τον κόσμο της εκμετάλλευσης, των αντιδραστικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων,  της κυριαρχίας του κεφαλαίου. Αυτά είναι που κρύβουν πίσω από τις «δημοκρατικές» τους ανησυχίες αυτοί οι ιδεολόγοι μακελάρηδες των λαών.

Τα περί ολοκληρωτισμού είναι ιδεολογήματα των αστών γιατί η εργατική τάξη ξέρει πως δεν έχει να φοβάται τίποτα από το σφυροδρέπανο και τον σοσιαλισμό σε αντίθεση με την καπιταλιστική οικονομία της βαρβαρότητας. Να μην ξεχνάμε ότι τα πολιτεύματα στην δυτική Ευρώπη πριν τον πόλεμο ήταν καπιταλιστικής διαχείρισης… Η αστική δημοκρατία του Τσόρτσιλ με τον ναζισμό του Χίτλερ ήταν αδελφάκια, μιας και γεννήθηκαν στον καπιταλισμό...

Παραθέτουμε μόνο λίγα αποσπάσματα από το αντικομμουνιστικό ψήφισμα στο ευρωκοινοβούλιο που τελικά υπερψηφίστηκε στις 19/9:

λαμβάνοντας υπόψη ότι, μετά την ήττα του ναζιστικού καθεστώτος και τον τερματισμό του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ορισμένες χώρες είχαν την τύχη να ζήσουν την ανοικοδόμηση και τη συμφιλίωση, ενώ άλλες παρέμειναν υπό σοβιετική κατοχή και κομμουνιστικές δικτατορίες επί μισό αιώνα και συνέχισαν να στερούνται την ελευθερία, την κυριαρχία, την αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη.

λαμβάνοντας υπόψη ότι τα εγκλήματα του ναζιστικού καθεστώτος δικάστηκαν και τιμωρήθηκαν στο πλαίσιο της δίκης της Νυρεμβέργης· λαμβάνοντας υπόψη ότι παραμένει επιτακτική η ανάγκη για ολοκληρωμένη συνειδητοποίηση και ηθική και νομική αποτίμηση των εγκλημάτων που διέπραξαν ο σταλινισμός και οι κομμουνιστικές δικτατορίες.

λαμβάνοντας υπόψη ότι σε ορισμένα κράτη μέλη το κομμουνιστικό καθεστώς έχει κηρυχθεί διά νόμου «εγκληματικό καθεστώς» και το κομμουνιστικό κόμμα «εγκληματική οργάνωση»
εφιστά την προσοχή στη συνεχιζόμενη χρήση των συμβόλων του κομμουνιστικού ολοκληρωτικού καθεστώτος σε δημόσιους χώρους και για εμπορικούς σκοπούς, υπενθυμίζοντας ότι διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορεύσει τη χρήση των ναζιστικών και των κομμουνιστικών συμβόλων·
επισημαίνει ότι η διατήρηση, σε ορισμένα κράτη μέλη, σε δημόσιους χώρους τους (άλση, πλατείες, οδοί κλπ.), μνημείων και ηρώων εις δόξαν του σοβιετικού στρατού, ο οποίος ήταν στρατός κατοχής για τις ίδιες ακριβώς χώρες, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη στρέβλωση της αλήθειας σχετικά με τις συνέπειες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και για την εξάπλωση του ολοκληρωτικού πολιτικού συστήματος.
Αντιγράφουμε, ως απάντηση στα αισχρά ψέματά τους, ένα απόσπασμα από κείμενο που έχει δημοσιευθεί ΕΔΩ:

Με το νέος έτος, συμπληρώνονται 80 χρόνια από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν 1η Σεπτέμβρη του 1939 όταν η ναζιστική Γερμανία εισέβαλε στην Πολωνία, ξεκινώντας έτσι, η πλέον αιματηρή σύγκρουση, που έλαβε χώρα ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας.
                                                                                                  
Η κρίση του 1929 και η προσπάθεια διατήρησης του συστήματος έθεταν τα εμπλεκόμενα ιμπεριαλιστικά κράτη σε σχηματισμούς συμμαχιών και λυκοφιλίας, ο κόσμος θα ξαναμοιραζόταν ανάμεσα στις τότε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Η παγκόσμια αυτή σύρραξη είχε και μια βασική αντίθεση, η οποία βρισκόταν ανάμεσα στον σοσιαλισμό και τον καπιταλισμό, τις αστικές δυνάμεις των καπιταλιστικών κρατών και την ΕΣΣΔ. Η αστική ιμπεριαλιστική γερμανική τάξη διόρισε το ναζιστικό κόμμα ως εμπροσθοφυλακή της υπεράσπισης των συμφερόντων της, ως διαχειριστή αυτής της κρίσης, αλλά και ως αντεπαναστατικής δύναμης και άμεσης απάντησης στην άνοδο του ταξικού- κομμουνιστικού κινήματος και τις μαζικές οργανώσεις του στη χώρα.

Αυτά που δεν γίνονται γνωστά ή καλύτερα αποκρύβονται, είναι οι προσπάθειες- πολιτικές και στρατιωτικές- από πλευράς ΕΣΣΔ, για να εμποδίσει το λουτρό αίματος που διορατικά έβλεπε να έρχεται, και τελικά πλήρωσε η ίδια και ο λαός της τον βαρύ φόρο αίματος, με πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς, σε μια μάχη που έδωσε σε μεγάλο βαθμό μόνη της, για να σταματήσει και τελικά να αφανίσει την ναζιστική μηχανή.

Την Τετάρτη 25/9 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση ως συνέχεια της καμπάνιας του μετωπικού σχήματος Εργαζόμενοι-ες ενάντια στον αντικομμουνισμό – Για την Εργατική Εξουσία. Μοιράστηκε κείμενο και πετάχτηκαν τρικάκια έξω από το σινεμά IDEAL στο κέντρο της Αθήνας, όπου προβλήθηκε ταινία με την στήριξη της πολωνικής πρεσβείας για τα 100 χρόνια από την σύναψη διπλωματικών επαφών μεταξύ Πολωνίας και Ελλάδας.

Θα υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο την ιστορία της τάξης μας κόντρα στο αντικομμουνιστικό μένος των αστών. Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου