Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

74 χρόνια από τον Κόκκινο Δεκέμβρη (Βίντεο)

74 χρόνια μετά... 

Δεκέμβρης 1944: Ο Ηρωικός λαός της Αθήνας και του Πειραιά με καθοδηγητή το ΕΑΜ-ΚΚΕ χτυπιέται με την βαρβαρότητα, την ντόπια αντίδραση και τον αγγλικό ιμπεριαλισμό.

Η μνήμη αποσκοπεί αποκλειστικά στη συνέχιση της ταξικής πάλης και βαραίνει τις πλάτες των νέων αγωνιστών και αγωνιστριών που πρέπει να κονταροχτυπηθούν με τους αναθεωρητές κάθε είδους. Αυτούς που θέλουν την ιστορία του λαού σε μουσείο προς όφελος τελικά (όπως και αν το ερμηνεύουν οι ίδιοι) της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών.

Με αφορμή τα 74 χρόνια από τις 33 ημέρες της ταξικής σύγκρουσης τον Δεκέμβρη του 1944, προτείνουμε ακόμα μια φορά τον «Οδηγό Ανάγνωσης για τη Μάχη της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 1944» που εκδόθηκε από την Κόκκινη Βιβλιοθήκη τον Οκτώβρη του 2017.

Αυτή η έκδοση στις 55 σελίδες της εσωκλείει προτεινόμενη βιβλιογραφία, άρθρα και περιοδικά – επιθεωρήσεις για τις 33 ημέρες μάχης, τον Δεκέμβρη του ‘44 στην Αθήνα. Την ηρωική αυτή ταξική/αντιφασιστική/αντιιμπεριαλιστική αντίσταση του λαού της Αθήνας και του Πειραιά ενάντια στην ντόπια αντίδραση και τον αγγλικό ιμπεριαλισμό.

Όσον αφορά την πολιτική στόχευση, η παρούσα έκδοση «προτρέπει» στην αυτομόρφωση και μέσω αυτής, όπως τίθεται και από την ίδια την Κ.Β , να γίνεται ένα «πολιτικό – ιδεολογικό ανάχωμα υπεράσπισης του επαναστατικού κινήματος από τα ψέματα και τις λάσπες των αστών και των ιστοριογράφων τους […]».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου