Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση από Πρωτοβουλία πρώην εργαζομένων στην «ΘΕΣ ΓΑΛΑ»


Η αλληλέγγυα οικονομία, η οποία προωθείται με θέρμη τα τελευταία χρόνια απ’ όλα τα δεκανίκια του Κεφαλαίου, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από προσπάθεια στήριξης της καπιταλιστικής οικονομίας. Παραθυράκια του καπιταλισμού προς όφελός του. Κούφια λόγια τα οποία δεν πρέπει να αγγίζουν κανέναν εργαζόμενο που βιώνει την εκμετάλλευση στην καθημερινότητά του.

Η παρακάτω ανακοίνωση, η οποία μας στάλθηκε από σύντροφο που συμμετέχει στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του συνεταιρισμού ΘΕΣ ΓΑΛΑ, έρχεται να δικαιώσει τις ταξικές δυνάμεις που ασκούν σκληρή κριτική, απέναντι σε ό,τι φέρει την ταμπέλα της  αλληλέγγυας οικονομίας,  του επιχειρηματικού συνεργατισμού κοκ.

Εμείς από την μεριά μας θα στηρίξουμε, στον βαθμό που μπορούμε, αυτή την εργατική διαδικασία προκειμένου να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά της.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

Εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο οι εργαζόμενοι  στην εταιρία ΘΕΣ ΓΑΛΑ,  βιώνουμε το θέατρο του παραλόγου. Έχει διαμορφωθεί μια παγιωμένη κατάσταση που ξεκίνησε με καθυστερήσεις καταβολής μισθών, και έχει φτάσει σε χιλιάδες ευρώ χρωστούμενα.

Λόγω της αφόρητης κατάστασης, πολλοί εργαζόμενοι προχώρησαν ήδη σε παραίτηση για αναζήτηση καινούριας εργασίας, προκειμένου να επιβιώσουν. Η εν λόγω  εταιρία, που με πρόσχημα την συνεταιριστική οικονομία ευαγγελίζεται την πρόοδο και την ανάπτυξη, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό στο να πλουτίζει, καθώς φαίνεται, στις πλάτες των απλήρωτων υπαλλήλων.

Εμείς ως απλήρωτοι εργάτες, μέλη της πρωτοβουλίας πρώην εργαζόμενων στην ΘΕΣ ΓΑΛΑ, δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να κάτσουμε άλλο με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας κάποιον σωτήρα. Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την ΑΜΕΣΗ καταβολή ΟΛΩΝ των δεδουλευμένων σε νυν και πρώην εργαζόμενους. Τα χρωστούμενα ανέρχονται σε απλήρωτους μισθούς τουλάχιστον 2-3 μηνών, και το επίδομα άδειας κατά περίπτωση.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣ ΓΑΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου