Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Νίκη στην Απεργία Πείνας του Διεθνιστή Επαναστάτη Ζιάν Φράνκο Καστελόττι

Ο σύντροφος Ζιάν Φράνκο συνελλήφθει το πρωί της περασμένης Πέμπτης μετά από εισβολή της αστυνομίας στο πολιτιστικό κέντρο Ιντίλ, του επαναστατικού συγκροτήματος Γκρουπ Γιορούμ, στην περιοχή Όκμεϊντανι, της Κων/λης μαζί με άλλους 5 συντρόφους και συντρόφισσες από το πολιτιστικό κέντρο (Özgür Zafer Gültekin, Taylan Gültekin, Şirin Ayaz, Hasan Farsak, Gönül Bozkurt).

Με απόφαση του εισαγγελέα οι πέντε συντρόφισσες-οι οδηγούνται σε φυλακές της τουρκίας, ενώ ο ιταλός αγωνιστής Ζιάν Φράνκο βρίσκεται στα κρατητήρια αστυνομικού τμήματος της Κων/λης μέχρι να ολοκληρωθεί η απέλασή του από την Τουρκία.

Ο σύντροφος ξεκίνησε απεργία πείνας μέσα στο τμήμα με αιτήματα:

• Tην άρση των διώξεων των αγωνιστών και αγωνιστριών που συνελλήφθησαν μέσα στο πολιτιστικό κέντρο Ιντίλ.
• Την παροχή φαρμακευτικής αγωγής στον ίδιο, καθώς έχει σοβαρότατα προβλήματα υγείας.
• Tη μη απέλασή του από τη χώρα και την άρση των περιοριστικών όρων εισόδου στην Τουρκία, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να δίνει το παρόν στους εκεί αγώνες.

Ο Ζιάν Φράνκο, εδώ και χρόνια, έχει πρωτοστατήσει στον αντιφασιστικό-αντιιμπεριαλιστικό αγώνα σε Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία κ.α. με τη σταθερή συμμετοχή του στα αντιιμπεριαλιστικά συνέδρια Eyp Bas στην Κων/λη και την απρόσκοπτη παρουσία του σε δικαστήρια και δημόσιους αγώνες του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας. Δηλώνουμε την αμέριστη ευγνωμοσύνη και αλληλεγγύη μας στον σύντροφο επαναστάτη που μαζί βαδίζουμε τον δύσκολο αγώνα για την απελευθέρωση των λαών από τα καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά δεσμά.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων της απεργίας πείνας του διεθνιστή επαναστάτη Ζιάν Φράνκο Καστελόττι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου