Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Εργοδοτικά εγκλήματα από αρχές Μαΐου μέχρι τέλος Αυγούστου 2018 / Αυτό που παράγει ο καπιταλισμός είναι ο θάνατος

Συγκέντρωση εργατών, έπειτα από
εργατικό «ατύχημα» στη
ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος

Η ταξική εκμετάλλευση συνεχίζεται... Παρακάτω, μια προσπάθεια συνολικής καταγραφής εργοδοτικών εγκλημάτων από αρχές Μαΐου μέχρι τέλος Αυγούστου:

2/5 Δύο ναυτεργάτες υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια, έπειτα από έκρηξη στο μηχανοστάσιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Champion Jet 2», της εταιρίας «Seajets N.E.» του ομίλου «Ηλιόπουλου».

3/5 Τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας οδηγός στην εταιρεία «Simos food group», που εδρεύει στο Κρυονέρι.

4/5 Σοβαρά τραυματίστηκε εργαζόμενος delivery στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

7/5 Εργαζόμενος στην αποκομιδή απορριμμάτων στον δήμο Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, υπέστη ακρωτηριασμό φάλαγγας νυχιού και κόψιμο τένοντα.

14/5 Εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Τύρναβου, παρασύρθηκε από ΙΧ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι και στα πλευρά.

16/5 Εργαζόμενη τραυματίστηκε από θραύσματα, έπειτα από μικρή έκρηξη σε κατάστημα στα Χανιά.

18/5 Ο 38χρονος εργάτης Κώστας Κόλλιας, έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε από μεγάλο ύψος σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕ Πάτρας.

23/5 Κατέληξε μετά από δυο μέρες στην εντατική ο εργάτης στην κατασκευαστική εταιρεία «ΑΡΜΟΣ» στη Λάρισα, Γιάννης Ζυγοροδήμος. Ο 32χρονος εργάτης είχε εγκλωβιστεί σε μηχάνημα εν ώρα εργασίας.

25/5 Εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και το σώμα, όταν έπεσε από σκαλωσιά στο οχηματαγωγό «ΑΣΤΕΡΙΩΝ», το οποίο κατασκευάζεται στην πλωτή δεξαμενή της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

26/5 Εργαζόμενος χτύπησε σοβαρά στο γόνατο στο οχηματαγωγό «ΑΣΤΕΡΙΩΝ» της ΑΝΕΚ.

28/5 Ακόμα ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε στον αυχένα από σίδερο, στο επιβατικό οχηματαγωγό «ΑΣΤΕΡΙΩΝ» στη ζώνη Περάματος.

31/5 Τέταρτο εργατικό «ατύχημα» μέσα σε μια βδομάδα στο επιβατικό οχηματαγωγό «ΑΣΤΕΡΙΩΝ» στη ζώνη Περάματος. Εργαζόμενος έπεσε από σκαλωσιά κατά τη διάρκεια εργασιών στο εξωτερικό του πλοίου.

5/6 Δύο οικοδόμοι τραυματίστηκαν (σπασμένα πλευρά), έπειτα από πτώση τους από σκαλωσιά οικοδομής στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

13/6 46χρονος οικοδόμος που δούλευε στο εργοτάξιο του πρώην «Ξενία» στη Σκιάθο, έχασε τη ζωή του μέσα στο αυτοκίνητό του, την ώρα που επέστρεφε από την δουλειά του.

14/6 56χρονος εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην Πάτρα έχασε τη ζωή του, όταν κατά την διάρκεια καθαρισμού χώρου συντήρησης, υποχώρησε το δάπεδο και έπεσε από ύψος 3,5 μέτρων. Το κατάστημα συνέχισε να λειτουργεί για 2 ώρες με τον εργαζόμενο να βρίσκεται νεκρός σε χώρο του σούπερ μάρκετ.

20/6 Εργαζόμενος στο συνεργείο της επιχείρησης Μπεκρή, στα ναυπηγεία «Παναγιωτάκη» στη Σαλαμίνα, τραυματίστηκε έπειτα από πτώση, κατά τη διάρκεια επισκευής σε χώρο του ναυπηγείου.

26/6 Υπάλληλος του δήμου Κορωπίου έχασε τη ζωή του, όταν κατά την διάρκεια μεταφοράς και καταστροφής αντικειμένων δέχτηκε επίθεση από σμήνος μελισσών.

27/6 Κατά την διάρκεια επισκευής σε μηχανή στο εργοστάσιο καλωδίων «FULGOR» στην Κορινθία, εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι.

27/6 Εργαζόμενη συμβασιούχος στην αποκομιδή σκουπιδιών στην Θεσσαλονίκη, έπαθε εγκαύματα, όταν από τα σκουπίδια που συμπίεζε η πρέσα πετάχτηκε πάνω της τοξικό υγρό.

28/6 Ντελιβεράς εργαζόμενος στο κατάστημα «hot hot burger» στη Ν. Φιλαδέλφεια έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο, εν ώρα εργασίας.

29/6 24χρονος έχασε τη ζωή του στην Πάτρα, στην διαδρομή από το σπίτι του προς τον χώρο εργασίας του.

2/7 Εργάτης τραυματίστηκε στα δάχτυλα στο εργοστάσιο καλωδίων «FULGOR», στη Κορινθία.

2/7 Εργάτης έπεσε από σκαλωσιά στην Ερμούπολη της Σύρου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

2/7 Σοβαρά τραυματίστηκε εποχικός εργάτης στο εργοστάσιο «VENUS» στη Βέροια. Ο εργάτης  έπεσε ανάμεσα από ράμπα φόρτωσης και φορτηγό, με αποτέλεσμα να σπάσει πλευρά και να έχει τραύματα σε όλο του το σώμα.   

3/7 Εργαζόμενος του δήμου Λοκρών τραυματίστηκε, όταν έπειτα από αδιαθεσία έπεσε από την καμπίνα οχήματος JCB.

9/7 59χρονος συμβασιούχος εργαζόμενος στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης στην Κάλυμνο, έπαθε ηλεκτροπληξία με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

10/7 36χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια οικοδομικών εργασιών σε σπίτι στο Διακοπτό Αιγιαλείας.

16/7 37χρονος εργαζόμενος στη χαρτοβιομηχανία «SOFIDEL GREECE SA» στην Κατερίνη, έχασε τη ζωή του όταν εγκλωβίστηκε σε πρέσα.

21/7 Εργαζόμενος στον ΟΤΕ χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι, όταν έσπασε η σκάλα πάνω στην οποία δούλευε.

22/7 31χρονος εργαζόμενος ως ηχολήπτης σε νυχτερινό μπαρ, έχασε τη ζωή του όταν στην προσπάθειά του να επισκευάσει το κλιματιστικό χτυπήθηκε από ρεύμα.

24/7 Εργαζόμενος στο εργοστάσιο «EURODRIP», τραυματίστηκε όταν το καπάκι του «μπάνιου» της μηχανής συνέθλιψε τον αντίχειρα του αριστερού του χεριού.

26/7 37χρονος εργαζόμενος στο Κτένι Κοζάνης, έχασε το χέρι του κατά την διάρκεια εργασίας με μπετονιέρα.

27/7 25χρονη εργαζόμενη σε ζαχαροπλαστείο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, έχασε την ζωή της, όταν καταπλακώθηκε από μηχάνημα μέσα στο ασανσέρ του καταστήματος.

27/7 Ο 35χρονος εναερίτης Γ.Β. , μόνιμος υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ Σύρου, έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από ρεύμα πάνω σε στύλο ηλεκτροδότησης.

29/7 Τη ζωή του έχασε ναυτεργάτης, μέλος του πληρώματος του πλοίου «ΠΡΕΒΕΛΗΣ».

31/7 Νεαρή εξωτερική υπάλληλος χτυπήθηκε εν ώρα εργασίας από διερχόμενο αυτοκίνητο στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πόδια και να καταστραφεί ολοσχερώς το μηχανάκι της. Το ότι φορούσε κράνος και οδηγούσε με χαμηλή ταχύτητα την γλίτωσαν από τα χειρότερα.

1/8 Τρείς ναυτεργάτες με την ειδικότητα των «γενικών υπηρεσιών» στο πλοίο «cruise Olympia» αισθάνθηκαν αδιαθεσία ενώ το πλοίο ήταν εν πλω, με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει τελικά την ζωή του.

1/8 Συμβασιούχος εργαζόμενη καθαριότητας στον δήμο Δάφνης – Υμηττού τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι.

2/8 Πάνω από δέκα εργαζόμενοι, έπειτα από ψεκασμούς σε πτέρυγες του εργοστασίου «FOPPEN» στην Πρέβεζα, δηλητηριάστηκαν. Κάποιοι λιποθύμησαν, άλλοι είχαν αναπνευστικά προβλήματα, κάποιοι «ανέβασαν» πυρετό.

4/8 35χρονος εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ «Δήμητρα» στην Κέρκυρα, χτυπήθηκε στο μάτι από γάντζο, με αποτέλεσμα να το χάσει.

4/8 Σοβαρά τραυματίστηκαν δύο εργάτες κατά την διάρκεια εργασιών σε ξενοδοχείο στην Κλεισούρα, όταν χτυπήθηκαν από ρεύμα και έπεσαν από την σκαλωσιά που ήταν ανεβασμένοι.

9/8 Εργαζόμενος σε εργολάβο ως συντηρητής ασανσέρ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ηρακλείου, τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν κομμάτι σίδερο έπεσε από τον 4ο όροφο στο υπόγειο.

16/8 67χρονος εργαζόμενος σε ξενοδοχείο του ομίλου «Κυπριώτη», ένιωσε αδιαθεσία και έπεσε από την σκάλα κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

22/8 32χρονος εργάτης σε μονάδα επεξεργασίας υπολειμμάτων κρέατος του εργοστασίου «fargeco», βρέθηκε νεκρός από τους συναδέλφους του έπειτα από αναθυμιάσεις.

22/8 Εργάτης έχασε τη ζωή του στην κοινότητα Κάψια του δήμου Τρίπολης, όταν κατά την διάρκεια υλοτομικής εργασίας καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου.

24/8 60χρονος εργάτης κατά την διάρκεια εργασιών ασφαλτόστρωσης στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από φορτηγό που εκτελούσε εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου