Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Στήσιμο εργοδοτικού σωματείου/Ανακοίνωση σωματείου ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.

Αποτέλεσμα εικόνας για απεργια κοσκοΣυνάδελφοι,

Το ΔΣ του Σωματείου ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π έπειτα από πληροφορίες συναδέλφων, ενημερώθηκε για τη ίδρυση «νέου σωματείου» στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά. Άμεσα συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΔΣ με τους εμπλεκόμενους εργαζομένους του «νέου σωματείου» για να πληροφορηθούμε για το σκοπό ίδρυσης του.


Σκοπός λοιπόν του νέου σωματείου είναι πάνω από όλα να μην κλείσει ποτέ ξανά και για κανέναν λόγο το λιμάνι. Ίδιο σκοπό με το άλλο «σωματείο» που ιδρύθηκε πριν λίγο καιρό. Όσον αφορά τα αιτήματα τους αλλά και τις προτάσεις τους για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν όλους τους εργαζομένους στο λιμάνι όπως: την πόστα, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, τις αυξήσεις στους μισθούς, το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, οι απαντήσεις τους περιορίστηκαν στο ότι δεν έχουν συγκεκριμένα αιτήματα αλλά είναι σίγουροι πως θα τα βρουν με την εργοδοσία και ο καθένας από τους εργαζόμενους θα πηγαίνει στους εργοδότες και θα λέει τι θέλει και θα το παίρνει, έτσι απλά.

Σε μια περίοδο που το σωματείου μας, μετά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία για την υπογραφή ΣΣΕ για ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους στο λιμάνι του Πειραιά, μόνο έκπληξη προκαλεί η διασπαστική προσπάθεια δημιουργίας και «νέου Σωματείου». Μάλιστα ενός σωματείου που α) τα μέλη του μαζεύουν αιτήσεις για εγγραφές αξιοποιώντας τα γραφεία της εταιρείας β) σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων τα μέλη του «νέου σωματείου» μαζεύουνε αιτήσεις και ενημερώνουν τους εργαζόμενους μέσα στο λιμάνι με αυτοκίνητο της εταιρείας.

Θυμίζουμε συνάδελφοι, πως εμείς στη στάση εργασίας που είχαμε κάνει πριν δύο χρόνια, για να μπούμε στο χώρο εργασίας κι να απευθύνουμε κάλεσμα στους συναδέλφους έπρεπε να δώσουμε μάχη, σε αντίθεση με αυτούς που τα «κατάφεραν» έτσι απλά.

Κάνουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις να μην παίζει κανείς με την υπομονή και την νοημοσύνη των συναδέλφων μας που δίνουμε τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας. Επίσης ενημερώνουμε πως όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να παλέψουν μέσα από το σωματείο μας ΕΝΕΔΕΠ για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Αντί λοιπόν η εργοδοσία να βοηθάει στο στήσιμο «νέων σωματείων» ας προετοιμαστεί για την συνάντηση μας στις 24 Αυγούστου. Εμείς πάντως προετοιμαζόμαστε...

Πειραιάς 7 Αυγούστου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου