Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Για το στήσιμο του εργοδοτικού σωματείου/Ανακοίνωση σωματείου ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.

Συνάδελφοι,
Μετά τη πρώτη ημέρα των αρχαιρεσιών του «νέου» σωματείου, εντύπωση προκαλεί σε όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι, το ενδιαφέρον και η αγωνιώδης προσπάθεια απ την πλευρά της διοίκησης της εταιρείας και των εργολάβων για τη συμμετοχή όλο και περισσότερων εργατών στην ανάδειξη του ΔΣ του «Νέου» σωματείου στο λιμάνι.

Καταφθάνουν συνεχείς καταγγελίες από συναδέλφους για πιέσεις από στελέχη των εργοδοτών κι εργολάβους για τη συμμετοχή τις επόμενες δύο ημέρες στις εκλογές του «σωματείου της εταιρείας» όπως αναφέρουν.

Φαίνεται ότι το δήθεν «ανεξάρτητο», «ακαθοδήγητο» και «απολίτικο» «νέο» σωματείο κέρδισε την εμπιστοσύνη της εργοδοσίας πριν ακόμη δημιουργηθεί. Άλλωστε πρώτη φορά στα χρονικά εργοδότες και βουλευτές ενδιαφέρονται τόσο πολύ για ένα σωματείο εργατών.

Συνάδελφοι,
Μπροστά μας έχουμε μια καθαρά διασπαστική κίνηση που οργανώνεται, καθοδηγείται και στηρίζεται από την εργοδοσία και βουλευτές του Πειραιά και της Αττικής.


Στόχο έχουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους μπροστά στη μάχη που έχουμε για τη κατοχύρωση του δικαιώματος για δουλειά με αξιοπρεπείς όρους,, που να επιτρέπει να γυρνάμε στις οικογένειες και τα παιδιά μας σώοι και αβλαβής.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γυρίσουν τη πλάτη, να καταδικάσουν με τη στάση τους τα «πρωτοπαλίκαρα» που μπήκαν μπροστά για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της εταιρείας, για προσωπικές τους επιδιώξεις, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο λιμάνι.

Άραγε οι απειλές, οι προειδοποιήσεις, οι συνεχείς πιέσεις αποτελούν ένα καλύτερο μέλλον για τους εργαζομένους στο λιμάνι;

Κανείς Συνάδελφος μόνος του.

Όλοι μαζί μια γροθιά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, δυναμώνουμε το Σωματείου μας ΕΝΕΔΕΠ.
Πειραιάς, 12.08.18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου