Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Απολογιστικό κείμενο της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό:
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, συγκροτήθηκε τον Δεκέμβρη του 2017, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Τραμπ για τη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. Η κίνηση αυτή από την πλευρά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ουσιαστικά συνιστά αναγνώριση του συνόλου της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας της σιωνιστικής οντότητας.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό είναι μια σχετικά πρόσφατη προσπάθεια συντονισμού της διεθνιστικής πάλης συλλογικοτήτων, οργανώσεων και ανένταχτων αγωνιστών του αντικαπιταλιστικού-ανταγωνιστικού κινήματος στους εξής βασικούς άξονες:
Την διεθνιστική αλληλεγγύη στη παλαιστινιακή αντίσταση ενάντια στο κατοχικό ζυγό του Ισραήλ, χωρίς προκαταλήψεις απέναντι στις παλαιστινιακές ισλαμικές οργανώσεις που είναι σάρκα από τη σάρκα του παλαιστινιακού λαού και σήμερα στην εμπροσθοφυλακή της ένοπλης αντίστασης.
Την πάλη ενάντια στο Ισραήλ, το πιστό μαντρόσκυλο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή.
Την πάλη ενάντια στη κυβέρνηση, τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όπως και οι προγενέστερες συσφίγγουν και βαθαίνουν τις σχέσεις της χώρας μας με τους σιωνιστές, σε όλους τους τομείς: οικονομικούς, στρατιωτικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς.
Στους έξι περίπου μήνες της ύπαρξής της η Πρωτοβουλία έχει να επιδείξει έναν ενθαρρυντικό απολογισμό, μέσα από μια σειρά δράσεις:
- Το Σάββατο 13/1/2018 ήταν προγραμματισμένο σεμινάριο κραβ μαγκά στο ΟΑΚΑ, με τη συμμετοχή εκπαιδευτών του ισραηλινού στρατού. Η Πρωτοβουλία κάλεσε σε συγκέντρωση και πορεία προς το ΟΑΚΑ, προκειμένου να καταστεί σαφές στους δολοφόνους και βασανιστές των Παλαιστίνιων ότι είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα μας και ότι θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους. Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του καλέσματος, η ομοσπονδία κραβ μαγκά ανακοίνωσε την ακύρωση του σεμιναρίου εξαιτίας «καλέσματος στο ΟΑΚΑ από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, υπέρ του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού».
- Το Σάββατο 20/1/2018, εκατοντάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία που οργάνωσε η Πρωτοβουλία ενάντια στην απόφαση Τραμπ για τη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Συντάγματος με τελικό προορισμό την αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα.
- Την Τρίτη 30/1/2018 διοργανώθηκε στο Μοναστηράκι συγκέντρωση αλληλεγγύης στη 17χρονη παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι, που είναι φυλακισμένη στα ισραηλινά κάτεργα.
- Την Πέμπτη 29/3/2018, η Πρωτοβουλία διοργάνωσε εκδήλωση με ομιλήτρια την παλαιστίνια δικηγόρο, πρώην πολιτική κρατούμενη, Σιρίν Ισάουι. Η Σιρίν παρέμεινε φυλακισμένη στα ισραηλινά κάτεργα από τον Μάρτη του 2014 μέχρι τον Οκτώβρη του 2017. Το «έγκλημά» της ήταν ότι χρησιμοποιώντας την ιδιότητά της, υπερασπίστηκε τους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους με όλες της τις δυνάμεις. Αποφυλακίστηκε τον Οκτώβρη του 2017 και από τότε συνεχίζει αυτό που έκανε πάντοτε: να υπερασπίζεται τους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους και ν’ αγωνίζεται ενάντια στην κατοχή.
- Την Παρασκευή 27/4/2018, έγινε παρέμβαση στο Μέγαρο Μουσικής ενάντια στη συναυλία που συνδιοργάνωσε το κρατικό πια Μέγαρο Μουσικής με την πρεσβεία των σιωνιστών για να τιμήσει τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Ισραήλ, τα 70 χρόνια από τη Νάκμπα, τη μεγάλη καταστροφή για το λαό της Παλαιστίνης, όταν εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες υπό τη βία και την τρομοκρατία των ένοπλων σιωνιστών. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, που δεν ανακοινώθηκε εκ των προτέρων για να μην τραβήξει πάνω της την κυβερνητική καταστολή, μέλη της Πρωτοβουλίας μοίρασαν προκηρύξεις στους περαστικούς, φώναξαν συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού και της Αντίστασης, χαλώντας τη σιωνιστική φιέστα και καταγγέλλοντας την αγαστή συνεργασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους σιωνιστές.
- Την Τρίτη 15/5/2018, στην επέτειο της Νάκμπα, πάνω από χίλιοι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για πορεία από το Μέγαρο Μουσικής προς την πρεσβεία του Ισραήλ. Η οργή ξεχείλιζε για τους 60 παλαιστίνιους διαδηλωτές που δολοφονήθηκαν μια μέρα νωρίτερα στη "νεκρή ζώνη" που έχει επιβάλει το Ισραήλ στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας. Δεκάδες Παλαιστίνιοι αψήφησαν τον κίνδυνο της σύλληψης και ανέβηκαν στις κλούβες των ΜΑΤ, υψώνοντας αγέρωχοι παλαιστινιακές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα στα αραβικά υπέρ της Αντίστασης και το «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» στα ελληνικά. Λίγο αργότερα δεκάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες στο κτίριο της πρεσβείας.
- Την Παρασκευή 29/6/2018, δεκάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας και συμμετείχαν σε μοτοπορεία που διέσχισε ένα μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας, περνώντας από το υπουργείο Εξωτερικών, τις πρεσβείες της Κύπρου και της Αιγύπτου, με τελικό προορισμό την ισραηλινή πρεσβεία, στοχοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τη συνεργασία της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης με την αιγυπτιακή χούντα και το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ. Σε όλη τη διάρκεια της μοτοπορείας πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια και μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις στους περαστικούς, ενώ τις προηγούμενες μέρες μέλη της Πρωτοβουλίας κόλλησαν χιλιάδες αφίσες και μοίρασαν χιλιάδες προκηρύξεις σε συναυλίες και πολιτικά φεστιβάλ, με στόχο την πλατιά ζύμωση για το δίκαιο του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης και την καταγγελία της συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους σιωνιστές.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό χαιρετίζει τους αγωνιστές που συμμετείχαν σ’ αυτές τις δράσεις και τους καλεί να πλαισιώσουν συστηματικά τις δράσεις αλληλεγγύης και τις εκδηλώσεις υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης.
Οι συνελεύσεις της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό είναι ανοιχτές σε όποια/ον επιθυμεί να συμμετέχει.
Η επόμενη συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη στις 19:00 (κτίριο ΕΜΠ, Aμφιθέατρο Γκίνη).
ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό
31/7/2018
Υ.Γ. 1: Tις μέρες που γραφόταν το απολογιστικό αυτό κείμενο, η μαρτυρική Παλαιστίνη συνέχιζε να βρίσκεται αντιμέτωπη με όλους τους μηχανισμούς του σιωνιστικού κράτους. Στις 20/7 , ο ισραηλινός στρατός, εξαπέλυσε σφοδρούς βομβαρδισμούς στη μαχόμενη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα το θάνατο 4 Παλαιστινίων. Στις 27/7, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε διαδήλωση στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, ο σιωνιστικός στρατός επιτέθηκε και από τα πυρά του έπεσε νεκρός ένας 14χρονος Παλαιστίνιος. Την ίδια μέρα στη Γάζα, ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε, πυροβολώντας στο κεφάλι ένα 43χρονο Παλαιστίνιο. Η δολοφονική επίθεση του σιωνιστικού στρατού αλληλοσυμπληρώνεται από το χρόνιο χερσαίο και θαλάσσιο αποκλεισμό της Παλαιστίνης, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται εκ νέου, στις 29/7, από την απαγόρευση, από το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ, προσέγγισης πλοίου ακτιβιστών για ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.
Υ.Γ. 2: “Αντίσταση θα συνεχιστεί μέχρι να τερματιστεί η κατοχή”. Με αυτά τα λόγια, στις 29/7, μέρα αποφυλάκισης της, μετά από 8 μήνες στις ισραηλινές φυλακές, η 17χρονη Αχέντ Ταμίμι, επιστρέφει με τη μητέρα της, στο χωριό της, το ηρωϊκό Νάμπι Σαλέχ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Η Αχέντ Ταμίμι αποτέλεσε και αποτελεί φωτεινό σηματοδότη της Παλαιστινιακής Αντίστασης γιατί με τον αγώνα της κατάφερε να γνωστοποιηθεί, για ακόμη μια φορά, σ’ όλο τον κόσμο, το τι σημαίνει να γεννιέσαι, να μεγαλώνεις και να ζείς στην Παλαιστίνη. Το να έρχεσαι δηλαδή από τα μικράτα σου αντιμέτωπος με τον αποκλεισμό, τον επικοισμό, τη βία των σφαιρών και τον βομβαρδισμών, τις συλλήψεις, τις δολοφονίες. Μα και συνάμα ανέδειξε πως όλες οι γενιές των Παλαιστινίων αγωνίζονται καθημερινά, με όλα τα μέσα, ενάντια στα εγκλήματα του κατοχικού κράτους του Ισραήλ, γνωρίζοντας πως ο αγώνας τους είναι δίκαιος και θα νικήσει. Και είναι καθήκον μας να παλέψουμε και εμείς εδώ γι’ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου