Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

4 χρόνια απο τον βάρβαρο θάνατο της Κομμουνίστριας Isabel Aparicio

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από τον θάνατο της κομμουνίστριας Isabel Aparicio μέλος της κομμουνιστικής οργάνωσης PCE (r). Άφησε την τελευταία της πνοή στις Ισπανικές φυλακές το 2014 λόγω βαριάς αρρώστιας ενώ δεν της προσφέρθηκε ποτέ καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Την ίδια μέρα φυλάκισαν για πρώτη φορά τον αριστερό ράπερ Pablo Hasel.
Η Isabel Aparicio καταδικάστηκε λόγω των πολιτικών της απόψεων και δράσεων. Μέχρι το τέλος της ζωής της αγωνίστηκε για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση μη σκύβοντας το κεφάλι απέναντι στο αστικό κράτος της Ισπανίας. Μια γνήσια αγωνίστρια που πάλεψε για τα συμφέροντα του λαού και της εργατικής τάξης. Αυτό ήταν που δεν μπόρεσε να της συγχωρέσει το Ισπανικό κράτος και η αστική δικαιοσύνη. Αυτός ήταν ο λόγος που φυλακίστηκε και την άφησαν να πεθάνει με τέτοιο βάρβαρο τρόπο. Ο Ισπανικός λαός όμως έχει μνήμη. Και ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσει τους νεκρούς του είναι να συνεχίζει το έργο τους. Αυτό που αγωνίζεται και αντιστέκεται ενάντια σε αυτό το καταπιεστικό και σάπιο σύστημα.

Ο Pablo Hasel για την Isabel Aparicio είχε πει : "Πριν 4 χρόνια την εξόντωσαν στην φυλακή χωρίς ιατρική βοήθεια και ενώ ήταν βαριά άρρωστη δεν την βγάλαν έξω. Έκτος από την καταγγελία της βαρβαρότητας αυτού του ψυχοπαθούς κράτους να πούμε ότι ήταν ένα παράδειγμα αντίστασης. Μπορεί να σκότωσαν την ίδια αλλά όχι την κληρονομιά της."

Πηγή

1 σχόλιο: