Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Λευτεριά στον Pablo Hasel

Η αστική δημοκρατία της Ισπανίας καταδίκασε τον Pablo Hasel σε 2 χρόνια φυλάκισης. Αφού τον τραβούσαν στα δικαστήρια, και αφού τον απομόνωσαν από την κοινωνία με όλα τα μέσα, βαφτίζοντας τον τρομοκράτη στις αστικές εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και στις ειδήσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει δουλειά,  τώρα 4 χρόνια μετά την πρώτη του καταδίκη τον ξαναβάζουν στις φυλακές με ένα πρόστιμο που όπως ο ίδιος έχει δηλώσει δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει να το πληρώσει.

Η καταδίκη του Pablo Hasel σηματοδοτεί την εποχή που ζούμε. Την εποχή που στην "Ευρώπη των λαών" οι λαοί καταδικάζονται για τους στίχους των τραγουδιών τους και τα ποστ τους στο twitter.

Την εποχή όπου το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα εξοπλίζεται και θωρακίζεται με όλα του τα μέσα απέναντι στον πραγματικό του αντίπαλο.  Και την εποχή που οι λαοί προσπαθούν να αντισταθούν απέναντι σε αυτό το σάπιο και καταπιεστικό σύστημα. Που δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει εκτός από φτώχεια, πόλεμο και τρομοκράτηση σε όποιον παλεύει για μια άλλη κοινωνία.

Και συγκεκριμένα ο Pablo Hasel είναι ένας αγωνιστής που δεν δίστασε να κρύψει τις ιδέες του απέναντι στην αστική ψευτοδημοκρατία όπως την ονομάζει και ο ίδιος. Δήλωσε περήφανα κομμουνιστής χωρίς να τρομοκρατείτε από τους εκβιασμούς του συστήματος. Και για αυτό έχει μπει στο στόχαστρο των δικαστηρίων και του Ισπανικού κράτους.

Η καταδίκη αυτή δεν είναι ένα "μεμονωμένο περιστατικό" αλλά μία συνολική πολιτική κατεύθυνση όπου το σύστημα οπλίζεται απέναντι σε αυτόν που ξέρει πως μπορεί να του αντισταθεί και να το ανατρέψει. Απέναντι στον "εχθρό λαό". Στην χώρα μας είναι πολλά τα παραδείγματα διώξεων και φυλακίσεων αγωνιστών και πολιτικών κρατουμένων, ενώ οι συνθήκες μέσα στα κελιά γίνονται όλο και πιο άγριες παγκοσμίως.


Χαρακτηριστικός είναι ο νέος "σωφρονιστικός" κώδικας στην Ελλάδα αλλά και οι άγριες και απάνθρωπες συνθήκες στις φυλακές παγκόσμια. Το πρόσφατο περιστατικό με τον 26χρονο που πέθανε στις φύλακες από οδοντική φλεγμονή, τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι Τούρκοι αγωνιστές-πολιτικοί κρατούμενοι αλλά και η πρόσφατη περίπτωση του Κ. Γιαγτζόγλου και η επικίνδυνη κατάστασή του, δείχνουν για το τι είδους σωφρονισμό μιλάμε.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και την παγκόσμια κατάσταση μπαίνει σαν επιτακτική ανάγκη οι λαοί να αντισταθούν απέναντι σε αυτόν τον "ρεαλισμό".  Έναν ρεαλισμό που μακελεύει λαούς στην Μ. Ανατολή. Έναν ρεαλισμό που φτωχοποιεί την κοινωνία. Έναν ρεαλισμό που καταστέλλει, τρομοκρατεί, καταδικάζει και βασανίζει οποίον εναντιώνεται στην αδικία και στην εκμετάλλευση.

Για αυτούς τους λόγους η αλληλεγγύη μας στον Pablo Hasel πρέπει να είναι δεδομένη. Να απαιτήσουμε την αθώωση του. Να υπερασπιστούμε τις κομμουνιστικές ιδέες. Να εναντιωθούμε συνολικά απέναντι στην πολιτική της εξαθλίωσης και της τρομοκρατίας.

Γιατί όπως λέει και ο ίδιος ο Pablo Hasel:"Η συνείδηση και η αντίσταση στην αδικία είναι πάνω από τον φόβο, πάνω από ένα εχθρικό αντιδημοκρατικό καθεστώς".


Πηγή: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου