Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι ταξικός αγώνας



Το παρακάτω κείμενο βρίσκεται στο τρέχον τεύχος (26) του περιοδικού ΒΙΔΑ που κυκλοφόρησε τον Φλεβάρη του 2018.

Το τριήμερο 2-3-4/2/ 2018 αποτύπωσε πεντακάθαρα τους συσχετισμούς στην αθηναϊκή μητρόπολη. Το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα με την πολύμορφη δράση του και τη μαζικότητά του κατάφερε να αποτρέψει τις όποιες επιθετικές κινήσεις των φασιστών. Η επαγρύπνηση και η συμμετοχή χιλιάδων αντιφασιστών-τριών σε κινηματικές διαδικασίες πριν και κατά τη διάρκεια του πολυδιαφημιζόμενου από τα ΜΜΕ (και όχι μόνο) σωβινιστικού-εθνικιστικού συλλαλητηρίου δημιούργησε έναν  «διάχυτο» βραχίονα που έκανε σαφές ότι οι φασίστες δεν θα περάσουν, όπως και τελικά έγινε. Οι φασίστες δεν κατάφεραν να κάνουν αυτά που με την κάλυψη της αστυνομίας έκαναν στη Θεσσαλονίκη (εμπρησμός της κατάληψης Libertatia και επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Σχολείο).

Όλα τα εδάφη του κινήματος γέμισαν πρόθυμους αντιφασίστες έτοιμους για αγώνα ενάντια στον φασισμό και τις εθνικιστικές κραυγές. Οι γειτονιές της Αθήνας γέμισαν συνθήματα και τρικάκια. Πορείες σε γειτονιές, αντιφασιστικές περιπολίες και μοτοπορείες, μικροφωνικές, μοιράσματα κειμένων έλαβαν χώρα σε όλο το εύρος της μητρόπολης. Δεκάδες ομάδες περιφρούρησης έκαναν δύσκολο το έργο για τα τσιράκια του Κεφαλαίου, που τα βρήκαν μπαστούνια μπροστά στο αντιφασιστικό κίνημα παρά την έξαρση σωβινισμού του τριημέρου…

Παρά τα θετικά αποτελέσματα της ενεργητικής αυτοάμυνας και της συμμετοχής  χιλιάδων ανθρώπων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Τα ζητήματα που η οργανωμένη εργατική τάξη έχει να απαντήσει είναι οξυμένα. Η αντιφασιστική πάλη πρέπει να συνδεθεί με την αντικαπιταλιστική πάλη. Πρέπει να κατανοηθεί ότι ο αντιφασιστικός αγώνας είναι ταξικός αγώνας. Ότι η ντόπια αστική τάξη και ο ιμπεριαλισμός είναι ο κύριος εχθρός της τάξης μας και του αντικαπιταλιστικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι στο τιμόνι του ελληνικού καπιταλισμού και είναι υπεύθυνη για την εθνικιστική πολιτική στα Βαλκάνια, είναι φορέας αντιδραστικών θέσεων και αυτή με τη σειρά της εμπρηστική για την ειρήνη των λαών στη περιοχή.

Το παπαδαριό, οι φασιστικές γκρούπες και οι διάφοροι δεξιοί μακεδονομάχοι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επισκιάσουν τη σοσιαλφασιστική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Την αμερικανοδουλεία τους και τη βαθιά εμπλοκή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τη ΝΑ Μεσόγειο. Καμία αθώωση για τους σοσιαλδημοκράτες. Καμία διαφοροποίηση για τους διαχειριστές του συστήματος και του αντιπρολεταριακού μετώπου.

Είναι αναγκαίο οι σύντροφοι του ταξικού κινήματος να βρίσκονται σε ενότητα δράσης και διαρκή διάλογο γύρω από τις θέσεις, τα συμπεράσματα και τις επεξεργασίες των ζητημάτων. Να μην περάσει ο ιδεολογικός αφοπλισμός, η διαταξικότητα και η υποτίμηση της αναγκαιότητας για οργάνωση.

Κάτω ο ιμπεριαλισμός, ο φασισμός και ο πόλεμος

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι ταξικός αγώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου