Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Είναι εξευτελιστικό να συνεργάζεται κανείς με την ΜΗΧΑΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ κάτω από την ομπρέλα της τέχνης

Καταγγελία από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Πρέβεζας στη Παλαιστίνη, για την συνεργασία του δήμου Λευκάδας με την Ισραηλινή πρεσβεία: 
Το πνευματικό κέντρο Λευκάδας αυτές τις μέρες διοργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα σε συνεργασία με την Ισραηλινή πρεσβεία. Δεν μας ενοχλεί το αφιέρωμα, αλλά η συνεργασία και η εμπλοκή της Ισραηλινής Πρεσβείας σε αυτή την διοργάνωση, μας εξοργίζει.
Η συνεργασία Δήμου Λευκάδας και Ισραηλινής πρεσβείας αποτελεί σε τοπικό επίπεδο τη συνέχεια του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας-Κύπρου– Ισραήλ-Αιγύπτου που στήνεται με τις ευλογίες των ΗΠΑ-Ε.Ε.

Την ίδια ώρα στην Παλαιστίνη είναι «μέρες οργής» όπως οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι ονομάζουν τις μέρες αντίστασης που ακολούθησαν την απόφαση των ΗΠΑ  να αναγνωρίσουν  την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η αντίσταση των Παλαιστινίων σε Δυτική Όχθη και Γάζα απαντήθηκαν από το ισραηλινό κράτος ως συνήθως (!) με χημικά, αληθινά πυρά, αεροπορικές επιδρομές και με συλλήψεις κυρίως ανήλικων παιδιών, ανάμεσά τους και η 16χρονη Αχέντ Ταμίμι που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης για 12 κατηγορίες απλώς επειδή προσπάθησε να διώξει έναν ισραηλινό στρατιώτη μέσα από το σπίτι της.
Από τις αρχές Δεκεμβρίου 2017 που ξεκίνησαν οι «Μέρες Οργής» μέχρι σήμερα, ο ισραηλινός στρατός κατοχής έχει σκοτώσει 14 Παλαιστίνιους και έχει τραυματίσει εκατοντάδες άλλους. Παράλληλα η ισραηλινή κυβέρνηση ψηφίζει νόμους για την επαναφορά της θανατικής ποινής και δημοσιεύει μαύρες λίστες ακτιβιστών που ασχολούνται με το ισραηλινό μποϊκοτάζ και τους απαγορεύει την είσοδό τους στο ισραηλινό κράτος.
Σε τούτη την εποχή της αποδόμησης κάθε έννοιας και κάθε αξίας, όπου επιχειρείται συντεταγμένα το ξέπλυμα του κράτους τρομοκράτη Ισραήλ, η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Επιχειρείται συντεταγμένα το ξέπλυμα του σύγχρονου Απαρτχάιντ που έχει επιβάλει μία από τις «πιο επιτυχημένες δημοκρατίες στον κόσμο», ενός κράτους που αποτελεί πρότυπο στρατιωτικοποίησης και επιβολής, μια μηχανή θανάτου που επιτίθεται στους Παλαιστίνιους και στους λαούς της Μέσης Ανατολής εδώ και δεκαετίες προκειμένου να τους καθυποτάξει ώστε να αποδεχθούν την πολιτική και στρατιωτική τους ηγεμονία.
Το εμπάργκο στη Γάζα και το τείχος που έχει χτιστεί περιμετρικά της οδηγούν σε τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα. Η απαγόρευση στις μετακινήσεις και τα στρατιωτικά φυλάκια ελέγχου, το ξεχέρσωμα χωραφιών, το γκρέμισμα σπιτιών, οι συλλήψεις παιδιών, οι αθρόες φυλακίσεις, οι δολοφονίες από ελεύθερους σκοπευτές αποτελούν τη καθημερινότητα του παλαιστινιακού λαού.
Η αντίσταση του λαού της Παλαιστίνης στη στρατιωτική κατοχή, είναι ένα διαρκές αγκάθι στους διαχρονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Οι φτωχοί και αποκλεισμένοι από τα στοιχειώδη Παλαιστίνιοι παρά τις εξοντωτικές πολιτικές που ασκούνται σε βάρος τους δεν παραδίδονται, μάχονται για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους.
Είναι τουλάχιστον εξευτελιστικό να συνεργάζεται κανείς με την ΜΗΧΑΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ κάτω από την ομπρέλα της τέχνης
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου