Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Εργοδοτικά εγκλήματα από Σεπτέμβρη μέχρι τέλος του 2017 / Αυτό που παράγει ο καπιταλισμός είναι ο θάνατος

Από κινητοποίηση εργαζομένων στο
εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο 
Μια ακόμα προσπάθεια συνολικής καταγραφής εργοδοτικών εγκλημάτων από αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τέλος του έτους:


6/9 54χρονος εργάτης τραυματίστηκε στο άνω άκρο, όταν έπεσε από φορητή σκαλωσιά σε χώρο ναυπηγείου στη Σαλαμίνα.

7/9 Εργαζόμενος σε εργολάβο σε διυλιστήριο των ΕΛΠΕ τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται διασωληνωμένος, όταν χτυπήθηκε από μεταλλική ντίζα μηχανής καθαρισμού.

13/9 33χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια φορτοεκφόρτωσης σε αποθήκη ειδών σουπερ μάρκετ στο Ρέντη.

16/9 Εργαζόμενος στην περισυλλογή ανακυκλώσιμων υλικών του δήμου Βύρωνα, τραυματίστηκε ελαφρά έπειτα από πτώση.

20/9 52 χρονών εργάτης στην εταιρία ανακύκλωσης «Νείλος ΑΕ» στο Μαρκόπουλο, σκοτώθηκε ακαριαία όταν καταπλακώθηκε από σκαπτικό μηχάνημα.

30/9 55χρονος ελαιοχρωματιστής έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην Καλαμάτα.

30/9 28χρονος εργάτης στη «σωληνουργεία Κορίνθου» στην Βοιωτία, καταπλακώθηκε από σωλήνες, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το δεξί του πόδι, ενώ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

2/10 Τεχνικός του ΟΤΕ στο Καρπενήσι νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, έπειτα από πτώση του από σκάλα.

3/10 Εργάτης στην εργοδότρια εταιρία «ΘΕΜΕΛΗ» στο εργοτάξιο του τραμ στον Πειραιά, καταπλακώθηκε από μεγάλες πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

9/10 30χρονος εργάτης τραυματίστηκε στην Πάτρα, έπειτα από πτώση από σκαλωσιά 4 μέτρων.

9/10 Έπειτα από νοσηλεία μιας εβδομάδας, έχασε τελικά τη ζωή του ο 71χρονος Δουμανόγλου, που δούλευε στο πλαίσιο προγράμματος κοινωνικής εργασίας, όταν κατά την διάρκεια κοπής δέντρου στις 2/10, αυτό έπεσε και τον καταπλάκωσε.

10/10 Σε εργασίες εξόρυξης στο νταμάρι του Κυριακού στο Κορωπί, 60χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του πέφτοντας από ύψος 6 μέτρων.
13/10 25χρονος ντελίβερι στο Στόμιο Ιεράπετρας υπέκυψε στα τραύματά του, έπειτα από σύγκρουση με ΙΧ αυτοκίνητο την ώρα της δουλειάς.

15/10 53χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του σε εγκαταστάσεις βιομηχανίας βάμβακος στις Σέρρες, όταν παρασύρθηκε από κλαρκ που οδηγούσε συνάδελφός του.

16/10 Εργάτης που δούλευε σε μεγαλοεργολάβο στο εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ στην Πάτρα, τραυματίστηκε όταν ακούμπησε σε γυμνά ηλεκτροφόρα καλώδια.

18/10 Εργαζόμενη στα μαγειρεία του νοσοκομείου Φιλιατών, υπέστη ηλεκτροπληξία από το μηχάνημα πλυντηρίου πιάτων.

21/10 Εργαζόμενος στην εταιρία διαχείρισης της Μαρίνας Φλοίσβου «Lamda Flisvos Marina SA», τραυματίστηκε στο πρόσωπο από κλείδα αλυσίδας.

21/10 61χρονος υπάλληλος καθαριότητας στον δήμο Δέλτα της  Θεσσαλονίκης, τραυματίστηκε όταν καταπλακώθηκε από σιδερένια πόρτα.

23/10 Ένας 40χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίστηκαν (ο ένας σοβαρά), όταν γερανοφόρο όχημα ακούμπησε σε στύλο ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή του βιολογικού καθαρισμού Αγίου Νικολάου Κρήτης.

23/10 Οδηγός στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης τραυματίστηκε σοβαρά, όταν το απορριμματοφόρο εξετράπη της πορείας του.

23/10 Οικοδόμος τραυματίστηκε όταν έπεσε από σκαλωσιά στο Ηράκλειο Κρήτης.

24/10 Εργαζόμενος στο εργοστάσιο «ΖΑΝΑΕ» στην ΒΙ.ΠΕ.Θ Σίνδου τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, όταν έπεσε από ύψος πέντε μέτρων.

31/10 50χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του σε λατομείο στο Δρυμό Θεσσαλονίκης.

1/11 38χρονος οικοδόμος τραυματίστηκε στο κεφάλι και τον θώρακα πέφτοντας από μεγάλο ύψος, στην κατασκευή της μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V.

4/11 Έχασε τη μάχη με την ζωή 52χρονος εργαζόμενος που είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 2/11 στο εργοστάσιο της Ελληνικής βιομηχανίας Ζωοτροφών (ΕΛΒΙΖ) στο Πετροχώρι Ξάνθης.

11/11 Εργαζόμενη στην αποκομιδή σκουπιδιών του δήμου Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε ελαφρά στον θώρακα, όταν έπεσε πάνω της κάδος.

13/11 Εργάτης σε εργοτάξιο στο Σκουτελώνα νομού Χανίων, τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από σκαλωσιά.

17/11 Εργάτης καθαριότητας στο δήμο Λευκάδας τραυματίστηκε στο πόδι.

25/11 Κατά την διάρκεια εργασιών αντικατάστασης λαμαρίνας σε εργοστάσιο μαρμάρου στην Δράμα, εργαζόμενος σε εργολάβο τραυματίστηκε όταν έπεσε από ύψος 10 μέτρων.

27/11 Εργατοτεχνίτης τραυματίστηκε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, όταν κατά την διάρκεια καθαρισμού μοτέρ έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων.

30/11 Μετανάστης εργάτης γης τραυματίστηκε σοβαρά, όταν έπεσε από καρότσα τρακτέρ την ώρα που κινείτο επί της Ε.Ο. Γαργαλιάνων – Λεύκης.

2/12 52χρονος εργαζόμενος σε συνεργείο επιβατηγού πλοίου στην δεξαμενή του ΟΛΠ στο Πέραμα άφησε την τελευταία του πνοή στο εξωτερικό του πλοίου, λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες.

13/12 Έχασε τελικά τη μάχη με την ζωή ο 26χρονος εργαζόμενος  ως delivery, Χρήστος Μάλαμας, έπειτα από σύγκρουση με ΙΧ στις 6/12 στην Καλαμάτα.

22/12 Ένας νεκρός εργάτης και ένας ακόμα τραυματίας ανασύρθηκαν από κτίσμα που κατέρρευσε, κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης στη Νεστάνη Αρκαδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου