Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Ιερός Ταξικός πόλεμος

Ευχαριστούμε θερμά για την αφιέρωση. Στο άκουσμα του τραγουδιού γεμίζουμε συγκίνηση, θάρρος και δύναμη!


Ακολουθεί η παρουσίαση του τραγουδιού από τους Συντρόφους:

Το τραγούδι αυτό είναι μία έμπνευση βασισμένη στον πολεμικό ύμνο της Σοβιετικής Ένωσης, τον ''Ιερό πόλεμο'' (Svyaschennaya vojna σε μουσική Αλεξάντρ Βασίλιεβιτς Αλεξαντρόφ και στίχους Βασίλι Λεμπέντεβ). Γράφηκε τον Ιούνη του 41, λίγες μέρες μετά την εισβολή των χιτλερικών στην ΕΣΣΔ.

Αφιερώνεται στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση και τους ανθρώπους που την υπηρετήσανε και θυσιαστήκανε για το όραμά της. Αφιερώνεται ιδιαίτερα στους συντρόφους του περιοδικού ΒΙΔΑ και του blogspot Prolet connect. Στην μνήμη των συντρόφων που δεν είναι πια κοντά μας, τους Λουκά Μ. Πανταζή Π. και Ευγενία Β.
Στίχοι - μουσική απόδοση :Αργύρης Νικολάου Φωνές : Κώστας Τσιγώνιας, Μήτσος Ντιώνιας, Αργύρης Νικολάου Γιαλί ταμπούρ: Θεοδώρα Αθανασίου Φλαουτοφλογέρα: Σταύρος Νικολάου Κιθάρα: Αργύρης Νικολάου Κόντρα μπάσο : Κώστας Τσιγώνιας Μαντολίνο: Μήτσος Ντιώνιας Καχόν: Ιωσήφ Χαλυβίτης
Η ηχοληψία έγινε από τον Κώστα Φωτόπουλο.

Σήκω Τάξη αθάνατη για μάχη ιερή Για πάντα η βαρβαρότητα να σβήσει να χαθεί Με πάθος και χαμόγελο στην μάχη ολοταχώς Ο πόλεμος ο ταξικός που είναι ιερός Σήκω Τάξη αθάνατη για μάχη ιερή Για πάντα η βαρβαρότητα να σβήσει να χαθεί
Σήκω Τάξη αθάνατη τάξη εργατική το χρέος είναι ανοιχτό με αίμα θα πληρωθεί Με πάθος και χαμόγελο στην μάχη ολοταχώς Ο πόλεμος ο ταξικός που είναι ιερός Σήκω Τάξη αθάνατη τάξη εργατική το χρέος είναι ανοιχτό με αίμα θα πληρωθεί Σήκω Τάξη αθάνατη αστέρι φλογερό Για την επανάσταση και το κομμουνισμό Με πάθος και χαμόγελο στην μάχη ολοταχώς Ο πόλεμος ο ταξικός που είναι ιερός Σήκω Τάξη αθάνατη αστέρι φλογερό Για την επανάσταση και το κομμουνισμό Και συ φασίστα και ναζί των αστών παιδί Πάλι κόκκινος στρατός θα σε καρτερεί! Με πάθος και χαμόγελο στην μάχη ολοταχώς Ο πόλεμος ο ταξικός που είναι ιερός Και συ φασίστα και ναζί των αστών παιδί Πάλι κόκκινος στρατός θα σε καρτερεί!

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικό.....!!!
    ιστορική και συναισθηματική μαζί αναφορά που συγκλονίζει.
    Μπράβο για την επιλογή σας.
    Καλές γιορτές να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή