Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Να δείξουμε την διεθνή συμπαράστασή μας στην Nuriye και τον Semih

Καλούμε όλους/ες

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, ημέρα της δίκης της Nuriye και του Semih, 264η ημέρα απεργία πείνας. 10:30 έως 12:30 στην πρεσβεία της Τουρκίας (Βασ. Γεωργίου & Ρηγίλλης)

Την ημέρα του Πολυτεχνείου, 4η μετ’ αναβολή δικάσιμος, ξεκίνησε η δίκη κατά των Nuriye και Semih. Η Nuriye πάλι δεν αποφυλακίστηκε. Η έδρα, τις τελευταίες μέρες, βρήκε ακόμη μία ψευδή δικαιολογία, βασιζόμενη σε ασαφείς πληροφορίες, ότι δηλαδή σύμφωνα με έναν προδότη, μετά το θάνατο του 14χρονου Berkin Elvan, κάποιοι ετοίμασαν μολότοφ στο σπίτι της. Όλα αυτά είναι κλασσικά και γνωστά παιχνίδια της εξουσίας. Τώρα, για να μπορέσει να καταδικάσει αυτό τον αγώνα, επέλεξε αυτό το παιχνίδι. Μετά απ’ αυτό, δεκάδες διανοούμενοι, καλλιτέχνες, βουλευτές, δημοσιογράφοι και νομικοί ανακοίνωσαν και πάλι τη συμπαράστασή τους. Ο υπουργός εσωτερικών ανακοίνωσε, ότι περιμένουν να χάσει τη συνείδησή της για να προβούν σε υποχρεωτική σίτιση.

Στις 27 Νοέμβρη, θα είναι η 264η  μέρα απεργίας πείνας. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση των γιατρών η κατάσταση της υγείας τους είναι κρίσιμη. Παίρνουν μόνο ζάχαρη, αλάτι, νερό, τσάι και βιταμίνη Β1. Εξ αιτίας αυτής της βιταμίνης δεν έχουν απώλεια υγρών και εμετούς και αντέχουν.

Σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης ο αγώνας τους αφορά όλους τους απολυμένους, όλους τους καταπιεσμένους απ’ την εξουσία του Erdoğan, γι’ αυτό και η συμπαράσταση είναι μεγάλη. Η εξουσία έχει εφαρμόσει όλες τις μορφές των  καταπιέσεων, αλλά δεν μπόρεσε να τους σταματήσει.

Καθημερινές προσαγωγές, απειλές, βασανιστήρια, χρηματικές ποινές, ηλεκτρονικά βραχιόλια, περιορισμοί κατ’ οίκον και τελικά προφυλακίσεις. Εδώ και ένα χρόνο δεν μπόρεσαν να σκηνοθετήσουν κατηγορίες και τώρα στην προσπάθειά τους να τους καταδικάσουν και να σταματήσουν την απεργία πείνας, προσθέτουν στα σενάρια τους, ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες.
Ο αγώνας αυτός, κατά των συνθηκών έκτακτης ανάγκης και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, είναι δίκαιος.

Απεργίες συμπαράστασης κάνουν: Η Esra Özakça, σύζυγος του Semih, 183η  μέρα, ο 67χρονος Feridun Osmanağaoğlu, μέλος του Συλλόγου των γονιών των πολιτικών κρατουμένων (TAYAD), 101η μέρα και ο 72χρονος Mehmet Güvel, μέλος του ιδίου Συλλόγου, 144η μέρα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.

Πηγή: Περιοδικό Ο Αγώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου