Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Ενημέρωση για τη δίκη της Nuriye και του Semih

Η κράτηση της Nuriye στις φυλακές Sincan της Άγκυρας συνεχίζεται, ενώ ο Semih αποφυλακίστηκε με κατ'οίκον περιορισμό. Η σύντροφός του Εσρα βρίσκεται επίσης σε κατ'οίκον περιορισμό.



ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Δεν μεταφέρθηκε και στη σημερινή δίκη (20/10) στην Άγκυρα, η απεργός πείνας Nuriye. Και σ’ αυτή, τρίτη μετά από αναβολή δικάσιμο, όπως και στις προηγούμενες, δεν της επέτρεψαν να παρουσιασθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου και να απολογηθεί, παρά το ότι το κελί που κρατείται στις φυλακές και η αίθουσα του δικαστηρίου απέχουν λίγα μέτρα, καθ’ ότι είναι στην ίδια φυλακή. Απήχθη πριν από την προηγούμενη συνεδρίαση και από τότε κρατούνταν όμηρος σε νοσοκομείο της Άγκυρας. Πέντε μέρες πριν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της φυλακής, όπου της ζητήθηκε να δώσει εκείνη τη στιγμή κατάθεση πριν από τη δίκη και η Nuriye αρνήθηκε.

Ο Semih και στο σημερινό δικαστήριο μίλησε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τους απολυμένους δημόσιους υπάλληλους, το δίκαιο αγώνα τους, καταδικάζοντας το καθεστώς, ως κύριο υπεύθυνο.

Η σημερινή δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Νοέμβρη. Ο Semih αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, την Nuriye την τιμωρούν παρατείνοντας την φυλάκισή της, νομικά δεν υπάρχει καμία διαφορά, επειδή αντιστάθηκε πρώτη κατά των μέτρων έκτακτης ανάγκης.
ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ.

Αναδημοσίευση από: Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου