Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Αλληλεγγύη, όλη η αλληλεγγύη, στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και των φυλακισμένων αγωνιστών του!

Δήλωση του Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Η δήλωση του συντρόφου Ζωρζ Αμπνταλλά διαβάστηκε το Σάββατο 21 Οκτώβρη 2017 στη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη φυλακή της Λανμεζάν όπου κρατείται. Η δήλωση μεταφράστηκε από τη Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και διαβάστηκε στη σημερινή (24/10/2017) συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη Γαλλική πρεσβεία.

Αγαπητοί/ες Σύντροφοι/ισσες, αγαπητοί/ες φίλοι/ες,
Γνωρίζοντας ότι αυτές τις στιγμές είστε συγκεντρωμένοι απέναντι από αυτούς τους απαίσιους τοίχους και τους πύργους ελέγχου, εδώ μέσα παίρνουμε πολλή δύναμη και η καρδιά μας ζεσταίνεται. Το κλίμα, όλο το κλίμα, αλλάζει μέσα σε αυτά τα φρικτά μέρη, όταν η ηχώ της ζωής που αντιδρά, ταράζει την ανώνυμη κοινοτοπία μιας θανατηφόρας καθημερινότητας εγκλεισμού... κι έτσι, η αντήχηση της παρουσίας σας τόσο κοντά στα κελιά μας, προκαλεί πολλά συναισθήματα και πολύ ενθουσιασμό...
Σίγουρα, σύντροφοι/ισσες, οι ποικίλες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που αναπτύξατε στη διάρκεια αυτής της 33ης χρονιάς αιχμαλωσίας, όχι μόνο συνέβαλαν αποτελεσματικά στην αποκάλυψη του παραλογισμού της δικαστικής αυθαιρεσίας και της εκδικητικότητας του Κράτους, αλλά κυρίως έχουν επιφέρει μια κραυγαλέα διάψευση όλων εκείνων που στοιχημάτιζαν το ξεφούσκωμα της αλληλέγγυας ορμής σας.
Προφανώς, συντρόφισσες και σύντροφοι, γνωρίζετε ότι επίσης χάρη σε αυτή την κινητοποίηση, με την ποικιλομορφία της στράτευσης, οι επαναστάτες αγωνιστές εδώ στα κελλιά της δημοκρατίας και αλλού, καταφέρνουν να σταθούν όρθιοι πίσω από τους απαίσιους τοίχους, παρ' όλα τα χρόνια της αιχμαλωσίας...
Είναι βέβαιο, συντρόφισσες και σύντροφοι, ότι η πολιτική εξόντωσης των φυλακισμένων επαναστατών, είναι καταδικασμένη σε αναπόφευκτη αποτυχία, στο βαθμό που η αλληλεγγύη προσφέρεται στα πλαίσια του αντι-ιμπεριαλιστικού/αντι-καπιταλιστικού αγώνα. Σύντροφοι, μόνο με την ανάληψη της αλληλεγγύης στα πλαίσια της τρέχουσας ταξικής πάλης και σε όλες τις διαστάσεις της, θα δώσουμε την πιο αποτελεσματική υποστήριξη στους φυλακισμένους συντρόφους μας.
Στην αυγή αυτής της 34ης χρονιάς αιχμαλωσίας, είστε πάντα εκεί, Σύντροφοι/ισσες, στο πεδίο του αγώνα. Και οι πολλαπλές πρωτοβουλίες σας ενθαρρύνουν και δυναμώνουν περισσότερο παρά ποτέ την αποφασιστικότητα και την προσήλωσή μου. Εδώ δίπλα μου, γενναίοι βάσκοι σύντροφοι αντιστέκονται συνεχώς εδώ και πολλά χρόνια. Η μείωση των ποινών καθώς και η "αναστολή των ποινών για ιατρικούς λόγους" απορρίπτονται συστηματικά, όταν αφορούν βάσκους αγωνιστές. Η περίπτωση του συντρόφου Ιμπόν Φερνάντες είναι συνέπεια αυτής της στάσης. Και όμως, θα περιμέναμε κάτι καλύτερο, ως αποτέλεσμα της τρέχουσας πρωτοβουλίας της κύριας οργάνωσης του αγώνα τους.
Τούτων λεχθέντων, Συντρόφισσες και Σύντροφοι, απ' τις σιωνιστικές φυλακές έως τις φυλακές του Μαρόκου, απ' τα κελλιά απομόνωσης στην Τουρκία έως εκείνα τα ακόμη πιο σκοτεινά στην Ελλάδα, στις Φιλιππίνες και αλλού, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, υπάρχει πάντα η ίδια διαπίστωση: στο βαθμό που η κρίση του συστήματος βαθαίνει και γενικεύεται, η δικαστική αυθαιρεσία αποτελεί ένα απλό μέρος μιας μεγάλης πανοπλίας που διαθέτει η προληπτική αντεπανάσταση. Φυσικά, αυτή η πανοπλία μέτρων και νόμων δεν παύει να διευρύνεται όλο και περισσότερο σ' αυτά τα χρόνια της γενικευμένης κρίσης, όπου τα μέτρα κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετασχηματίζονται σε νόμους του κοινού ποινικού δικαίου.
Σύντροφοι/ισσες, οι συνθήκες κράτησης στις σιωνιστικές φυλακές επιδεινώνονται καθημερινά, παρά τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά την τελευταία απεργία πείνας. Και όπως γνωρίζετε σύντροφοι, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την επιδείνωση, η διεθνής αλληλεγγύη είναι ένα αναγκαίο όπλο...
Φυσικά, οι παλαιστινιακές λαϊκές μάζες και οι επαναστατικές πρωτοπορίες τους μπορούν πάντα να βασίζονται στην κινητοποίησή σας. Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία, να πούμε στον εγκληματία Νετανιάχου και τους συνεργάτες του, ότι ο παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος.
Ίσως είναι πάντοτε απαραίτητο να υπενθυμίζουμε ότι περισσότερα από 300 παιδιά, Λουλούδια και Λιονταρόπουλα, έχουν ριχτεί στις σιωνιστικές φυλακές, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.
Χρειάζεται ίσως να υπενθυμίσουμε ότι ο αριθμός των διοικητικών κρατουμένων συνεχίζει να αυξάνεται. Και σίγουρα, ο Σύντροφος Σάλαχ Χαμούρι δεν θα είναι ο τελευταίος, όσο η Κατοχή δεν βρεθεί υπόλογη ενώπιον διεθνών οργανισμών για τη βαρβαρότητα και τις αυθαιρεσίες που βασανίζουν καθημερινά έναν ολόκληρο λαό.
- Χιλιάδες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, ας ανθήσουν υπέρ των Λουλουδιών και Λιονταρόπουλων της Παλαιστίνης!
- Χιλιάδες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, ας ανθήσουν υπέρ των αγωνιζόμενων λαϊκών μαζών!
- Χιλιάδες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, ας ανθήσουν υπέρ των επαναστατών που αντιστέκονται στις σιωνιστικές φυλακές και στα κελλιά απομόνωσης στο Μαρόκο, στην Τουρκία, στην Ελλάδα, στις Φιλιππίνες και όπου αλλού στον κόσμο!
- Κάτω ο ιμπεριαλισμός και οι σιωνιστές κέρβεροί του, και οι αντιδραστικοί άραβες!
- Τιμή στους μάρτυρες και στις αγωνιζόμενες λαϊκές μάζες!

- Αλληλεγγύη, όλη η αλληλεγγύη, στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και των φυλακισμένων αγωνιστών του!
- Αλληλεγγύη, όλη η αλληλεγγύη, στους συντρόφους απεργούς πείνας στις μαροκινές φυλακές!
- Τιμή στους γενναίους μαχητές του PKK!
- Ο καπιταλισμός δεν είναι τίποτ’ άλλο, παρά βαρβαρότητα!

Μαζί σύντροφοι και μόνο μαζί θα κερδίσουμε!
Σε όλους εσάς σύντροφοι, τους θερμούς επαναστατικούς χαιρετισμούς μου.
Ο σύντροφός σας Ζωρζ Αμπνταλλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου