Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Άμεση απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά

Συγκέντρωση: Τρίτη 24 Οκτώβρη έξω από τη γαλλική πρεσβεία για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Στις 24 Οκτώβρη 2017 ο λιβανέζος επαναστάτης Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά συμπληρώνει 33 χρόνια αιχμαλωσίας στις φυλακές του γαλλικού κράτους. Είναι ένας από τους μακροβιότερους φυλακισμένους επαναστάτες στα κάτεργα του γαλλικού κράτους, πλησιάζοντας σε χρόνια κράτησης τον επαναστάτη Ωγκύστ Μπλανκί. Ο Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά παραμένει αλύγιστος και ανυποχώρητος στην επαναστατική του επιλογή να στρατευτεί άμεσα στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της χώρας του ενάντια στην εισβολή των σιωνιστών-ναζί και κόντρα στους δωσίλογους λιβανέζους, αμείλικτους εχθρούς των παλαιστίνιων προσφύγων του Λιβάνου, που υποδέχτηκαν με τυμπανοκρουσίες τα στρατεύματα του κατακτητή.
Η Πέμπτη Γαλλική Δημοκρατία δεν συγχωρεί τους επαναστάτες στις πρώην αποικίες της, σαν τον Λίβανο, που εξακολουθεί να διατηρεί σε οικονομική και πολιτική εξάρτηση. Δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του δίκαιου του ισχυρού του γαλλικού ιμπεριαλισμού, το δίκαιο του αποικιοκράτη, όπως η Δεύτερη Γαλλική Δημοκρατία έδειχνε το πραγματικό πρόσωπο της ταξικής δικαιοσύνης στο Μπλανκί και σε χιλιάδες αλύγιστους κομμουνάρους, που παρέμειναν πιστοί στην υπόθεση της προλεταριακής επανάστασης στα κάτεργα του γαλλικού καπιταλισμού.
Ο Ζορζ Αμπνταλλά, αγωνιστής άραβας κομμουνιστής, μαχητής στον αγώνα για την εθνική απελευθέρωση της Παλαιστίνης, καταδικάστηκε σε ισόβια για συνέργεια σε πράξεις αντίστασης, την ευθύνη των οποίων ανέλαβαν οι Λιβανικές Επαναστατικές Ένοπλες Φράξιες, όταν τα σιωνιστικά στρατεύματα εισέβαλαν στη χώρα του, το Λίβανο. Από το 1999 έχει το δικαίωμα να αποφυλακιστεί. Παρά τις δύο αποφάσεις για την απελευθέρωσή του που εξέδωσε το δικαστήριο εφαρμογής ποινών, ο Ζορζ Αμπνταλλά κρατείται στη φυλακή με αποφάσεις των εκάστοτε γαλλικών κυβερνήσεων.
Με αυτή την ευκαιρία οργανώσεις, συλλογικότητες και αλληλέγγυοι/ες από τη Γαλλία, την Παλαιστίνη, τον Λίβανο αλλά και την Ελλάδα καλούν σε Συντονισμό Δράσεων κηρύσσοντας το διάστημα 14-24 Οκτώβρη 2017 διεθνή εβδομάδα δράσεων για την απελευθέρωση του Ζορζ Αμπνταλλά, που θα κορυφωθεί με διαδήλωση το Σάββατο 21 Οκτώβρη έξω από τις φυλακές της Λανμεζάν (Άνω Πυρηναία, Γαλλία) όπου κρατείται ο σύντροφος Ζορζ.
Καλούμε όλους και όλες έξω από την γαλλική πρεσβεία την Τρίτη 24 Οκτώβρη 2017, στις 6μμ
Άμεση απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Αλληλεγγύη στον αλύγιστο λιβανέζο αγωνιστή
Για μια ανεξάρτητη-ελεύθερη Παλαιστίνη
Για έναν ανεξάρτητο-ελεύθερο Λίβανο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου