Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Νίκη στον Αγώνα τον εργατών της «Κώστας Γεωργίου Α.Ε.»

Πανό ταξικής αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων (2-6)

Στις 30 Μάη συνέβη ακόμα ένα περιστατικό εργοδοτικής  τρομοκρατίας. Ο εργάτης (απολυμένος στις 25 Μάη, έπειτα από τέσσερις μήνες δουλειάς) Ασίφ Μαχμούντ βρέθηκε στο εργοστάσιο της εταιρίας πλαστικών «ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.» για να ζητήσει το χαρτί της απόλυσης και το πιστοποιητικό υγείας. Το αφεντικό της εταιρίας μαζί με τον γιo του επιτέθηκαν στον εργάτη χτυπώντας τον και βρίζοντάς τον. Η επίθεση σταμάτησε με την παρέμβαση των συναδέλφων του Ασίφ που βγήκαν από το εργοστάσιο για να τον υπερασπιστούν.
Τέτοιες και παρόμοιες τακτικές των εργοδοτών δεν είναι ούτε μεμονωμένα περιστατικά, αλλά ούτε και περιπτώσεις «ορισμένων κακών» αφεντικών. Είναι το πρόσωπο του σκληρού καπιταλισμού που βρίσκει «στέγη» στην εφαρμογή της πολιτικής του κεφαλαίου. Η εργατική τάξη δέχεται συνολικά την επίθεση από το κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκπροσώπους του, που στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι η αριστερά του κεφαλαίου.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό τραμπουκισμού, οι εργάτες και εργάτριες πρέπει να εστιάσουν και να παραδειγματιστούν από τα όσα ακολούθησαν από την  επίθεση του εργοστασιάρχη από την  πρώτη κιόλας στιγμή. Σε μια περίοδο οπισθοχώρησης του ταξικού υποκειμένου, οι συνάδελφοι του εργάτη Μαχμούντ, στην πλειοψηφία τους μετανάστες εργάτες και αυτοί, βρήκαν το θάρρος να τον υπερασπιστούν ανοιχτά. Όχι μόνο για να τον τραβήξουν από τα χέρια των τραμπούκων εργοδοτών, αλλά το σημαντικότερο: Να οργανωθούν και να προωθήσουν την ταξική αλληλεγγύη. Να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους, να ξεσκεπάσουν τις μεθόδους των εργοδοτών, να βροντοφωνάξουν για τα εργατικά τους συμφέροντα!

Η εταιρία «Κώστας Γεωργίου» δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία πλαστικής και χάρτινης σακούλας, στη βιομηχανική περιοχή του Αυλώνα. Όμως κάτω από ποιες συνθήκες το αφεντικό κερδοφορεί στις πλάτες των εργαζομένων που λειτουργούν το εργοστάσιο, το μαθαίνουμε από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Παραβιάσεις στα εργασιακά δικαιώματα και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, παρακολούθηση σε όλο τον χώρο του εργοστασίου από τοποθετημένες κάμερες και μεγάφωνα, άθλιες συνθήκες όσον αφορά τις εγκαταστάσεις (τουαλέτες, έλλειψη τραπεζαρίας), διαλείμματα με επέκταση ωραρίου, κλειστό ζεστό νερό. Η καπιταλιστική βία δεν ήταν μόνο στον τραμπουκισμό των εργοδοτών και οι εργάτες βρήκαν την ευκαιρία να το αναδείξουν.
Συνέλευση των εργατών έξω από την πύλη του εργοστασίου

Μίλησαν έξω από το εργοστάσιο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συγκρότησαν σωματειακή επιτροπή. Προχώρησαν σε κινητοποιήσεις από την επόμενη κιόλας μέρα, ενώ από τις 5/6 έχουν προχωρήσει σε 24ωρες απεργίες (με συμμετοχή και στήριξη αλληλέγγυων ταξικών δυνάμεων). Παράλληλα, οι εργάτες έχουν προχωρήσει σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.

Την Τετάρτη 14/6, 9πμ θα συνεχιστεί η δίκη στα δικαστήρια της Ευελπίδων και θα είναι ευκαιρία να δοθεί μια απάντηση ταξικής αλληλεγγύης απέναντι στα σχέδια τρομοκράτησης των εργαζομένων. Να σημειωθεί, μιας και τελευταία συμβαίνει σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε μήνυση εναντίον του εργάτη.

Ο Ταξικός Αγώνας των εργατών στην εταιρία «Κώστας Γεωργίου Α.Ε.» μας γεμίζει δύναμη και κουράγιο. Δείχνει τον δρόμο της ενότητας και της πάλης  απέναντι στην τρομοκρατία των αφεντικών.

Στους τραμπουκισμούς του κεφαλαίου, απαντάμε με Ταξική Οργάνωση και Πάλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου