Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος εμείς θα νικήσουμε

Ένας φόρος τιμής στους τιμημένους νεκρούς μας, σε όσους έπεσαν στα χαρακώματα με το όπλο στο χέρι, στα εκτελεστικά αποσπάσματα, στις φυλακές και στις εξορίες.

Στηρίζουμε όλες αυτές τις προσπάθειες που στοχεύουν στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Όλα αυτά τα όπλα για τις νέες γενιές (βιβλία, ντοκιμαντέρ κ.α) που μας κάνουν να αναβιώνουμε την ηρωική ιστορία γυναικών και αντρών που πάλεψαν ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την ντόπια αστική τάξη, τον φασισμό. Η μελέτη του αγώνα του ΔΣΕ έχει τεράστια διδακτική σημασία ως κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα. Για αυτό είναι σημαντικό να φωτίζονται πλευρές της ζωής και της δράσης των μαχητών του ΔΣΕ κόντρα στους αστούς αναθεωρητές που θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία.

Μια τέτοια προσπάθεια πιστεύουμε πως είναι το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε», σε παραγωγή της ΚΕ του ΚΚΕ, το οποίο θα προβάλλεται από Πέμπτη 22 Ιουνίου στους κινηματογράφους «Αλκυονίς New Star Art Cinema» και «Studio New Star Art Cinema».

Διαβάζουμε για το ντοκιμαντέρ:

Ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο, με πρωτότυπο υλικό από το κινηματογραφικό συνεργείο του ΔΣΕηχητικά ντοκουμέντα της εποχής, αλλά και νεότερο υλικό και σύγχρονα πλάνα από τα βουνά και τις άλλες περιοχές που απλώθηκε η δράση του ΔΣΕ. Η σκηνοθετική ομάδα δούλεψε με αρχεία που αντλήθηκαν κατά κύριο λόγο από το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ, αλλά και Κρατικά Αρχεία της ΕΡΤ και του Πολεμικού Μουσείου, ενώ έκανε και γυρίσματα στα ίδια τα βουνά όπου ανέπτυξε τη δράση του ο ΔΣΕ.
Διάρκεια ταινίας: 1 ώρα και 45 λεπτά
Κινηματογραφική ομάδα: Λεωνίδας Βαρδαρός, Κώστας Σταματόπουλος, Σήφης Στάμου, Θεοδοσία Γραμματικού και Γιάννης Μαρούδας
Κείμενα - Ερευνα: Παύλος Ρούφας, Θανάσης Λεκάτης
Μοντάζ: Σωτήρης Γκέκας
Ακούστηκαν οι ηθοποιοί: Μίλτος Δημουλής, Βασίλης Κολοβός, Νίκος Μόσχοβος, Μαριάνθη Σοντάκη, Χριστόφορος Γιακουμέλος
Μουσική: Γιώργος Καλτσούνης

1 σχόλιο: