Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Αποχαιρετισμός στον Κομμουνιστή Επαναστάτη Η. Μεταλλίδη

Στις 15 Ιούνη έγινε η πολιτική κηδεία στο ηρωικό χωριό Ξυρόβρυση Κιλκίς  του κομμουνιστή επαναστάτη Ηλία Μεταλλίδη.

Δημοσιεύουμε τον αποχαιρετισμό των συντρόφων του περιοδικού Βίδα που διαβάστηκε ενώπιον των συντρόφων, φίλων και συγχωριανών του:

Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συντρόφου κομμουνιστή Η. Μεταλλίδη και στην οργάνωσή του ΜΛ-ΚΚΕ.

Δεν γνωρίσαμε τον σύντροφο Μεταλλίδη, όμως το βιβλίο του και το ντοκιμαντέρ «Γεια σας και καλή αντάμωση ως νικητές!» ήταν διδακτικά για μας.

Η οδύσσεια του συντρόφου, η ήττα, η πολιτική προσφυγιά, αλλά και η πάλη του για να μην περάσει η γραμμή του ειρηνικού δρόμου, τον μετατρέπουν σε φάρο για όλους εμάς τους νέους εργάτες που πολιτικοποιηθήκαμε μετά το 90... Μέσα σε ένα τοπίο υποχώρησης, λάσπης και τεχνητής σύγχυσης. Έτσι για μας ο σύντροφος Μεταλλίδης (αλλά και άλλοι άνθρωποι της γενιάς του) χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει κατάφερε να μας βοηθήσει να βρούμε τα πατήματα μας και με μικρά βήματα να προχωράμε έχοντας πάντα στην θύμησή μας τον ηρωικό ΔΣΕ. Τους αγώνες των κομμουνιστών, την πάλη για απελευθέρωση από τον ζυγό του Κεφαλαίου.

Κλείνοντας, κάποιοι από μας συνδεόμαστε με τον σύντροφο Μεταλλίδη και για την μακρινή Τασκένδη. Εκεί που φιλοξενήθηκε ο ανθός των μαχητών του ΔΣΕ. Των μαχητών που δεν έσκυψαν το κεφάλι στην ρεβιζιονιστική γραμμή που προσπάθησαν να επιβάλλουν... Εμείς, τα εγγόνια  των μαχητών του ΔΣΕ από την Τασκένδη και την πολιτική προσφυγιά, που γνωρίζουμε τις δυσκολίες αυτών των ανθρώπων από "την καλή και την ανάποδη" στην καθημερινότητα τους λυπόμαστε γιατί χάσαμε έναν "διπλά" δικό μας άνθρωπο.  

Περιοδικό Βίδα. 15/6/2017

1 σχόλιο: