Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Αυτό που παράγει ο καπιταλισμός είναι ο θάνατος - Εργοδοτικά εγκλήματα από αρχές Σεπτέμβρη μέχρι τέλος Δεκέμβρη

Ακόμα μια προσπάθεια συνολικής καταγραφής εργοδοτικών εγκλημάτων από τις αρχές Σεπτέμβρη μέχρι τέλος Δεκέμβρη: 

31/8 Εργαζόμενος τεχνικός του ΟΤΕ ενώ δούλευε μόνος του στην περιοχή της Ελασσόνας, έπεσε από κολόνα με αποτέλεσμα να καρφωθεί κάγκελο στον μηρό του. Ο εργαζόμενος αναγκάστηκε να βγάλει μόνος του το πόδι από το κάγκελο.

1/9 Συμβασιούχος εργαζόμενος στον δήμο Φυλής, τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από απορριμματοφόρο.

3/9 Έχασε την μάχη με την ζωή εργαζόμενος σε delivery μετά από σοβαρό τραυματισμό, κατά την διάρκεια της εργασίας του στην Πρέβεζα.


13/9 Κατά την διάρκεια εργασιών καθαρισμού δεξαμενής σε ελαιοτριβείο στον Βόλο, 5 άντρες έπεσαν μέσα στην δεξαμενή. Ένας εργαζόμενος και ο εργοδότης έχασαν την ζωή τους, ενώ οι άλλοι 3 τραυματίστηκαν.

15/9 42χρονος εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι όταν χτυπήθηκε από μηχάνημα, σε επιχείρηση χωματουργικών μηχανημάτων στην Πάτρα.

16/9 Εργαζόμενος στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Γιάννενα τραυματίστηκε ελαφρά λόγω βλάβης σε εξάρτημα φιάλης οξυγόνου.

19/9 Οδηγός λεωφορείου στην Κεφαλονιά έχασε την ζωή του από ανακοπή καρδιάς εν ώρα υπηρεσίας.

20/9 Όχημα τύπου UNIMOG στο ορυχείο του νότιου πεδίου στην Κοζάνη, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 5 εργαζόμενοι της ΔΕΗ.

21/9 Κατά τη διάρκεια εργασιών στο δασικό δρόμο στην περιοχή της Κορώνειας, 61χρονος εργαζόμενος – οδηγός που μετέφερε υλικά, καταπλακώθηκε από το όχημα με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

23/9 56χρονος χειριστής εκσκαφέα έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια χωματουργικών εργασιών, όταν έπεσε σε γκρεμό μαζί με το μηχάνημα, σε λατομείο της Παναγίας στη Θάσο.

26/9 49χρονος σερβιτόρος έχασε τις αισθήσεις του, αφήνοντας την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας, σε καφετέρια στη Σκιάθο.

27/9 Εργαζόμενος στην εταιρεία ΣΙΔΜΑ Α.Ε. Σιδηρεμπορική Μακεδονίας με έδρα τον Ασπρόπυργο, τραυματίστηκε σοβαρά και βρίσκεται στην εντατική.

30/9 48χρονος εργάτης γλίστρησε από κλίμακα του δεξαμενόπλοιου «ΠΛΑΤΙΝΟΥΜ» που βρισκόταν αγκυροβολημένο στην θαλάσσια περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε διάφορα σημεία του σώματός του.

1/10 Στον ατμοηλεκτρικό σταθμό (ΑΗΣ) Αγ. Δημητρίου, 8μηνίτης εργαζόμενος χτυπήθηκε από μάνικα καθαρισμού τέφρας στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του.

4/10 18χρονος εργαζόμενος ακρωτηρίασε 3 δάχτυλα του δεξιού χεριού, σε εκκοκκιστήριο στα Φάρσαλα, όταν η πρέσα βάμβακος εγκλώβισε το χέρι του.

7/10 48χρονος έχασε την ζωή του σε εκκοκκιστήριο στο δήμο Σοφάδων, κατά την διάρκεια φορτοεκφόρτωσης βαμβακόσπορου.

10/10 Οδηγός απορριμματοφόρου τραυματίστηκε στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, στο δήμο Κέρκυρας, όταν το όχημα ανετράπη.

11/10 Νεαρή εργάτρια – συμβασιούχος έχασε μέρος από τα 2 της δάχτυλα, σε βάρδια της στην επιχείρηση «elbisco» στο Πικέρμι.

12/10 Ο εργαζόμενος Νίκος Φλώρος, καταμετρητής του ΔΕΔΔΗΕ, υπέκυψε στα τραύματά του μετά από εργατικό «ατύχημα» που είχε στις 27 Σεπτέμβρη, όταν στην προσπάθειά του να λάβει ένδειξη καταπλακώθηκε από καμάρα εισόδου ακινήτου.

13/10 52χρονος εργάτης σε εργολαβία ασφαλτόστρωσης έχασε την ζωή του από ηλεκτροπληξία, σε δρόμο προς τα κανάλια Μαγνησίας.

15/10 Ο 39χρονος εργαζόμενος Σαλίας Φείμ έχασε την ζωή του και ο 34χρονος εργαζόμενος – οδηγός Γαλιατσάτος Αλέξανδρος τραυματίστηκε σοβαρά, όταν ανατράπηκε το όχημα φορτηγό – γερανός στο οποίο επέβαιναν, σε εργοτάξιο της Ολυμπίας οδού, εργολαβίας «ΑΚΤΩΡ».

21/10 43χρονος εργάτης κατά τη διάρκεια επισκευής του επιβατηγού πλοίου «Olumpic Champion» στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, έπεσε από ύψος με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο δεξιό μηρό του κάτω άκρου και θλαστικό τραύμα στο κεφάλι.

24/10 45χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του στο εργοστάσιο μαρμάρων «Καβάζη και ΣΙΑ ΟΕ», στη Δράμα.

29/10 Εργαζόμενη στην επιχείρηση «Νούσιας» στη ΒΙΠΕ τραυματίστηκε σοβαρά στο δάχτυλο του ποδιού και κινδυνεύει με ακρωτηριασμό.

2/11 56χρονος μεταλλωρύχος έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από βράχο σε στοά της μεταλλευτικής εταιρείας «Δελφοί – Δίστομο ΑΜΕ».

4/11 57χρονη εργαζόμενη στην αποκομιδή σκουπιδιών στον δήμο Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε σοβαρά, όταν ΙΧ έπεσε πάνω στο απορριμματοφόρο με αποτέλεσμα η εργαζόμενη να υποστεί κατάγματα στο κεφάλι, στα πόδια και στα πλευρά.

9/11 Αυτοαπασχολούμενος ηλεκτρολόγος κατά την διάρκεια εργασιών σε πυρηνελουργείο στο χωριό Γαρίπα του Ηρακλείου έπεσε στο κενό, με αποτέλεσμα να φέρει κατάγματα στην σπονδυλική στήλη και στο μηρό.

11/11 55χρονος εργαζόμενος της εταιρείας «Αμάρι ΑΕ» τραυματίστηκε σοβαρά στον ΧΥΤΑ Αμαρίου στο Ρέθυμνο, όταν εξερράγη ηλεκτρικός πίνακας, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να εκτιναχθεί από το ωστικό κύμα ενώ υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια.

24/11 Παραλίγο θανατηφόρο «ατύχημα» συνέβη στο ορυχείο Μαυροπηγής της ΔΕΗ στην Κοζάνη, όταν φορτηγό παρέσυρε 60χρονο εργαζόμενο.

26/11 Ο 34χρονος σμυριδεργάτης Πολυχρόνης Κορρές έχασε την ζωή του στην ορεινή Νάξο, όταν το μηχάνημα φόρτωσης το οποίο οδηγούσε ανετράπη με αποτέλεσμα να τον παρασύρει.


12/12 36χρονος εργαζόμενος σε συνεργείο αυτοκινήτων στην Ξάνθη, έχασε την ζωή του εν ώρα εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου