Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Άμεση και δίχως όρους απελευθέρωση του Αχμάντ Σααντάτ και όλων των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Με την ευκαιρία της όγδοης επετείου από την καταδίκη του Αχμάντ Σααντάτ, απευθύνουμε όσο γίνεται πιο πλατύ κάλεσμα δράσης και κινητοποίησης για την απελευθέρωσή του!

Η καμπάνια για την απελευθέρωση του Αχμάντ Σααντάτ καλεί σε ένα ευρύ κίνημα λαϊκής και πολιτικής κινητοποίησης και διάδοσης από τα μέσα ενημέρωσης, από 13 έως 15 του Γενάρη 2017, με στόχο την απελευθέρωση του Αχμάντ Σααντάτ και όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων. Το κάλεσμα αυτό συμπίπτει με την όγδοη επέτειο από την καταδίκη του Αχμάντ Σααντάτ από τα σιωνιστικά στρατοδικεία. Οι μέρες αυτές παραπέμπουν επίσης στα 15 χρόνια από την απαγωγή του Αχμάντ Σααντάτ από την Παλαιστινιακή Αρχή, κατόπιν αιτήσεως του Ισραήλ, των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Στις 25 Δεκέμβρη του 2008, μία μόλις ημέρα πριν από την έναρξη της βάναυσης επιδρομής των σιωνιστικών δυνάμεων κατοχής στη Λωρίδα της Γάζας, ο Αχμάντ Σααντάτ, γενικός γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, είχε καταδικαστεί σε 30 έτη φυλάκισης από ένα σιωνιστικό στρατοδικείο. Η ποινή απαγγέλθηκε σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση στις φυλακές της Ιεριχούς και την απαγωγή του Σααντάτ και των συντρόφων του.



Ιδού τι δήλωσε ο Αχμάντ Σααντάτ ενώπιον του στρατοδικείου που τον δίκαζε: «Με βάση το δίκιο της υπόθεσης που υπερασπιζόμαστε και του θεμιτού αγώνα του λαού μας ενάντια στην κατοχή, αρνούμαι να αναγνωρίσω τη νομιμότητα του δικαστηρίου σας, αρνούμαι να νομιμοποιήσω την κατοχή σας ή να παραπεμφθώ ενώπιον του ενός ή της άλλης. Επειδή αυτό που εσείς αποκαλείτε κατηγορητήριο και «απόπειρα κατά της ασφάλειας» συνιστούν στην πραγματικότητα τα πατριωτικά μου καθήκοντα ... και θα έπρεπε να τοποθετηθούν στο πραγματικό τους πλαίσιο, με κριτήριο των καθήκον που όλοι επωμιζόμαστε να αντισταθούμε στον κατακτητή. Ταυτόχρονα, και με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, θέλω να διατρανώσω ότι νιώθω υπερήφανος που συμμετέχω στο παλαιστινιακό επαναστατικό κίνημα και ότι επιθυμώ τη συνέχιση αυτού του κινήματος σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, όπως ποθούν όλες οι συνιστώσες που ασπάζονται το διεθνές κίνημα αντίστασης ενάντια στο ιμπεριαλιστικό σύστημα».



Οκτώ χρόνια αργότερα, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους υπέρμαχους της δικαιοσύνης και της ελευθερίας για την Παλαιστίνη, σε όλες τις παλαιστινιακές οργανώσεις και κοινότητες, στα διεθνή κινήματα αλληλεγγύης, στις οργανώσεις BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) και σε όλες τις οργανώσεις που αγωνίζονται για την απελευθέρωση των επαναστατών πολιτικών κρατουμένων και τη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους, να ενωθούν μαζί μας και να συμμετάσχουν στις ημέρες δράσης από 13 έως 15 του Γενάρη 2017, προκειμένου να γίνει γνωστός και να υποστηριχθεί ο θεμιτός αγώνας άνω των 7000 Παλαιστινίων κρατουμένων που βρίσκονται φυλακισμένοι στα μπουντρούμια του σιωνιστικού μορφώματος.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε επίσης να υπογραμμίσουμε και να καταγγείλουμε τη στενή συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας της αυτοαποκαλούμενης Παλαιστινιακής Αρχής με το σιωνιστικό μόρφωμα. Θα θέλαμε ακόμη να επισημάνουμε την ευθύνη και τη συνενοχή της εν λόγω Αρχής για τη φυλάκιση του Αχμάντ Σααντάτ, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, καθώς και την ευθύνη των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου όσον αφορά τη φυλάκιση του Σααντάτ και στην επίθεση στις φυλακές της Ιεριχούς.

Στις 13, 14 και 15 του Γενάρη 2017, η καμπάνια για την απελευθέρωση του Αχμάντ Σααντάτ κινητοποιείται για:

1) το ξεκίνημα μιας πλατιάς εκστρατείας κινητοποίησης, διαμαρτυρίας και δράσεων υπέρ της απελευθέρωσης του Αχμάντ Σααντάτ και όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατούμενων που βρίσκονται κλεισμένοι στα μπουντρούμια του σιωνιστικού μορφώματος. Αυτή η εκστρατεία θα μπορεί να πάρει, μεταξύ άλλων, τη μορφή διαμαρτυριών κατά των οργανισμών και φορέων του σιωνιστικού μορφώματος και των αντίστοιχων αμερικανικών και βρετανικών οργανισμών, συλλαλητηρίων σε δημόσιους χώρους και διαδηλώσεων και δράσεων ενημέρωσης σχετικά με τα αιτήματα και την κατάσταση των Παλαιστινίων κρατουμένων.

2) τη συγκρότηση μιας εκστρατείας μποϊκοταρίσματος, άρνησης επενδύσεων και κυρώσεων ενάντια στο σιωνιστικό μόρφωμα και τις συνένοχες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Hewlett-Packard. Μεταφέρουμε την έκκληση που απηύθυνε ο Σααντάτ για υποστήριξη «όλων των μορφών μποϊκοταρίσματος, πολιτικού, οικονομικού, ακαδημαϊκού και πολιτιστικού, του κατοχικού Κράτους ώστε να προκληθεί ένα αληθινό οικονομικό έλλειμμα σε βάρος αυτών των βιομηχανιών της κατοχής και του εποικισμού ... επικαλούμενος με τον τρόπο αυτό τις διεθνείς εκστρατείες μποϊκοταρίσματος όλων των επιχειρήσεων που στηρίζουν τη στρατιωτική και οικονομική κατοχή και επενδύουν προς το σκοπό αυτό».

3) να απαιτήσει τον τερματισμό της συνεργασίας των υπηρεσιών ασφαλείας της αυτοαποκαλούμενης Παλαιστινιακής Αρχής με το κατοχικό καθεστώς του σιωνιστικού μορφώματος και τον τερματισμό των πολιτικών συλλήψεων που διαπράττει η αυτοαποκαλούμενη Παλαιστινιακή Αρχή, πράξεις; που υπηρετούν τα συμφέροντα του κατακτητή.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΧΜΑΝΤ ΣΑΑΝΤΑΤ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ!


Καμπάνια για την απελευθέρωση του Αχμάντ Σααντάτ
25 Δεκέμβρη του 2016


freeahmadsaadat.org/2016/12/25/call-to-action-on-the-eighth-anniversary-of-the-sentencing-of-ahmad-saadat-take-action-for-freedom

freeahmadsaadat.org/2017/01/04/liberte-immediate-et-sans-condition-pour-ahmad-saadat-et-pour-tous-les-prisonniers-palestiniens

Την μετάφραση από τα γαλλικά για τις Αντιγειτονιές έκανε ο Π.Π.


Πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου