Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Δε θα τους περάσει. Οι πρακτικές του μοναρχοφασισμού δε θα αναβιώσουν στη μνημονιακή Ελλάδα του 21ου αιώνα

Την τακτική της Φρειδερίκης αναβιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αρπάζοντας το ανήλικο παιδί της Π. Ρούπα και του Ν. Μαζιώτη

Την εποχή του μοναρχοφασισμού, που μάζευαν στα κολαστήρια της Φρειδερίκης, κατ’ ευφημισμόν ονομαζόμενα «παιδουπόλεις» τα παιδιά των κομμουνιστών και των αγωνιστών της Αντίστασης, για να τα «αναμορφώσουν εθνικώς», αναβιώνει η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αρνούμενη να παραδώσει το ανήλικο παιδί της Πόλας Ρούπας και του Νίκου Μαζιώτη στην οικογένεια της πρώτης και εκφράζοντας τη θέληση να κλείσει το παιδί σε ίδρυμα!

Από τη στιγμή της σύλληψής της, η Πόλα Ρούπα κατέστησε σαφές ότι απαιτεί το παιδί να παραδοθεί στην οικογένειά της, τη μητέρα της και την αδερφή της. Η «πρώτη φορά Αριστερά», όμως, έχει άλλη άποψη και θέλει να κλείσει το παιδί σε ίδρυμα, εκδικούμενη και μ’ αυτόν τον τρόπο τους δύο αγωνιστές του Επαναστατικού Αγώνα. Είναι πραγματικά ασύλληπτης εκληματικής διαστροφικότητας η στάση τους. Καταδικάζουν σε εγκλεισμό ένα ανήλικο παιδί, επειδή οι γονείς του σήκωσαν τα όπλα ενάντια στο καθεστώς της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενάντια στο διαρκές έγκλημα με θύμα τον ελληνικό λαό.



Δε θα τους περάσει. Οι πρακτικές του μοναρχοφασισμού δε θα αναβιώσουν στη μνημονιακή Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην Πόλα Ρούπα και τον Νίκο Μαζιώτη, που ξεκίνησαν απεργία πείνας και δίψας, απαιτώντας να μην εγκλειστεί ο γιος τους σε ίδρυμα, αλλά να παραδοθεί στην οικογένεια της Πόλας.

Ολοι οι πολιτικοί κρατούμενοι της υπόγειας 6ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, στην οποία κρατείται και ο Ν. Μαζιώτης, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους δύο αγωνιστές, δηλώνει ότι αρνείται να κλειστεί στα κελιά μέχρι τις 10 το βράδυ και πως θα συνεχίσει τη στάση μέχρις ότου ικανοποιηθεί το αίτημα της Π. Ρούπα και του Ν. Μαζιώτη.

Ανάλογες κινητοποιήσεις ανακοινώθηκαν και από πολιτικούς και κοινωνικούς κρατούμενους στην Α και τη Δ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.
Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου