Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Η ταξική Αλληλεγγύη νίκησε (αθωωτική απόφαση)

diki06122016syntdr3fotoΜια πρώτη ενημέρωση για τους 3 συναδέλφους μας που διώκονταν για την συμμετοχή τους στην συγκέντρωση αλληλεγγύης της Κυριακής 28/12/14 έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως (έπειτα από την καταστολή που είχε δεχθεί η απεργία στον κλάδο του βιβλίου έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός)
Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΙΚΗΣΕ – ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ
Σήμερα Τρίτη 6/12/16 εκδικάστηκε η υπόθεση των 3 συναδέλφων μας. Έπειτα από δίωρη ακροαματική διαδικασία όλες οι κατηγορίες έπεσαν.

Η θετική έκβαση της εκδίκασης δεν μας δημιουργεί αυταπάτες για τα αστικά δικαστήρια και τις αποφάσεις τους. Ήταν αποτέλεσμα επίμονης συλλογικής προσπάθειας, συντονισμού και διεκδίκησης προκειμένου να προετοιμάσουμε την συλλογική μας παρουσία εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στήριξε πλήθος αλληλέγγυου κόσμου από σωματεία εργαζομένων, εργατικές ομάδες, συνελεύσεις γειτονιάς, φοιτητικούς συλλόγους, πολιτικές ομάδες και συλλογικότητες.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις ενημέρωσης και προπαγάνδισης, σε εργασιακούς χώρους (WIND, ΝΟΚΙΑ, καταστήματα Ερμού, βιβλιοπωλείο Ιανός και πιάτσα του βιβλίου κ.α.) το διάστημα που προηγήθηκε, ώστε να αναδειχτεί το γεγονός στην διάσταση που κρίνουμε ότι του αντιστοιχεί.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τίποτε δεν θα μας χαριστεί ποτέ.
Η ταξική αλληλεγγύη είναι ένα από τα όπλα μας και ως τέτοιο το υπερασπιζόμαστε.
Η μάχη για την προάσπιση της Κυριακάτικης αργίας συνεχίζεται. Ήδη μπροστά μας έχουμε την Κυριακή 11 Δεκέμβρη, οπότε και τα μαγαζιά θα είναι και πάλι ανοιχτά.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου