Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Αντιφασιστική συγκέντρωση - Πορεία, Σάββατο 8/10, 18:00, Άλσος Παγκρατίου

%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%ad%ce%bc%ce%b5_a3
ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ
Το Σάββατο 8/10 τα καθάρματα της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή επιδιώκουν να ανοίξουν “συνδικαλιστικά” γραφεία στη γειτονιά μας.
Ο ρόλος των φασιστών ιστορικά ήταν και παραμένει να κάνουν τη βρώμικη δουλειά του κράτους και του κεφαλαίου σε όλα τα επίπεδα, μέσω της διάχυσης του φόβου και δημιουργώντας ψευδείς διαχωρισμούς ανάμεσα στους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους, υποτιμώντας τους όρους της ζωής μας. Έτσι και όσον αφορά την εργασία, μοναδική τους επιδίωξη είναι να προσφέρουν φτηνό και υποταγμένο εργατικό δυναμικό στα αφεντικά, όπως έκαναν για τους εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα, τους οποίους προέτρεψαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις για 25 ευρώ τη μέρα, εκ των οποίων τα 5 να πηγαίνουν στο ναζιστικό τους κόμμα. Και από την άλλη δεν ξεχνάμε τις πλάτες που κάνουν στα μεγάλα αφεντικά προτείνοντας να μην πληρώνουν φόρο οι εφοπλιστές, και ξυλοκοπώντας μετανάστες εργάτες και συνδικαλιστές.
Δεν είναι πρώτη φορά που η γειτονιά μας έρχεται αντιμέτωπη με την επιθυμία των φασιστών να κάνουν επίσημη την παρουσία τους. Πριν από κάποια χρόνια προσπάθησαν να ανοίξουν γραφεία της δημοτικής τους παράταξης στη Φιλολάου και πήραν την απάντηση που τους άξιζε. Χάρη στη δυναμική κινητοποίηση της γειτονιάς και τον πολύμορφο αντιφασιστικό αγώνα τα γραφεία τους μένουν ανενεργά και οι φασίστες κρυμένοι στις τρύπες τους. Γι αυτό και τώρα ανοίγουν τα γραφεία τους όσο πιο κοντά γίνεται στην αγκαλιά του κράτους που τους γεννά και τους προστατεύει, δίπλα στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μία από τις πιο αστυνομοκρατούμενες περιοχές της πόλης.
Να το κάνουμε ξεκάθαρο για ακόμα μια φορά ότι στις γειτονιές μας, τις γειτονιές της αλληλεγγύης, της συνύπαρξης ντόπιων και μεταναστών, των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, του σεβασμού στη διαφορετικότητα (φυλετική, έμφυλη και οποιαδήποτε άλλη) θα είμαστε εδώ ώστε κανένας φασίστας να μην σταθεί όρθιος.
Να μην μείνει κανένας και καμία αμέτοχος/η στην παρουσία των φασιστών! Η σιωπή είναι συνενοχή
Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά – τσακίστε τους φασίστες και τα αφεντικά
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 8/10, 6μμ, στο ΆΛΣΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
αντιφασίστες/αντιφασίστριες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου