Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ταξική αλληλεγγύη στους αγώνες της τάξης μας

Σύντροφοι εργάτες του ταξικού ανταγωνιστικού κινήματος σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς της «ΚΟΝΕ» στο Περιστέρι προχώρησαν σε παρέμβαση στους δρόμους γύρω από την εταιρεία γράφοντας συνθήματα.

Η «ΚΟΝΕ Α.Ε» είναι μια πολυεθνική εταιρεία στον κλάδο κατασκευής ανελκυστήρων και κυλιόμενων κλιμάκων, με μεγάλους τζίρους, που το 2013 προχώρησε και στην εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας «ΤΙΣΕΝΚΡΟΥΠ» ανελκυστήρες Ελλάδος Α.Ε . Τον Ιανουάριο του 2014 λίγους μήνες μετά, η εργοδοσία προχώρησε σε απολύσεις και σε μειώσεις μισθών στο 15%. Ήταν τότε που οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν απεργία ενάντια στις μειώσεις αυτές.

Η εργοδοσία λοιπόν της «ΚΟΝΕ» επανήλθε από τον Οκτώβρη του 2015 με νέες απολύσεις 12 εργαζομένων και με απειλές και τρομοκρατία... για τους επόμενους (6). Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν ξανά απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας και ξεκινώντας με στάσεις εργασίας κατέληξαν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία της εταιρείας σε έναν αγώνα για να παρθούν πίσω οι απολύσεις των συναδέλφων.

Τα αφεντικά της εταιρείας με την γνώριμη τακτική που εργαζόμενοι/ες γνωρίζουμε πολύ καλά, έστειλε εξώδικα στους απεργούς και προσπάθησε να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με τεχνικούς από άλλες χώρες (Βουλγαρία, Κύπρο)!

Τελικά οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΕ σταμάτησαν την απεργία μετά το καρότο της εργοδοσίας για διπλασιασμό της αποζημίωσης των απολυμένων και έπειτα από την υπογραφή των τελευταίων για την συγκατάθεση τους με τον συγκεκριμένο όρο.

Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες με το σωματείο τους βρέθηκαν σαν απεργοί έξω από την εταιρεία αντιπαλεύοντας τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας και δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Συζήτησαν, ζυμώθηκαν, βάλανε μπροστά τα συμφέροντα της τάξης τους. Οι εμπειρίες συγκεντρώνονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου