Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Αυτό που παράγει ο καπιταλισμός είναι ο θάνατος - Εργοδοτικά εγκλήματα από τον Σεπτέμβρη μέχρι και το τέλος του '15

Με το τσάκισμα και δολοφονίες εργαζομένων μέσα στα κάτεργα της μισθωτής εργασίας θα τελειώσει και αυτό το έτος. Παρακάτω μια ακόμα προσπάθεια για συνολική καταγραφή εργοδοτικών εγκλημάτων από τον μήνα Σεπτέμβρη μέχρι και το τέλος του ‘15:

10/9 27χρονος εργαζόμενος σκοτώθηκε την ώρα που πραγματοποιούσε εργασίες καθαρισμού σε σιλό στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας.

14/9 Μεταλλεργάτης στο εργοστάσιο της exalco στη Λάρισα τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι.

15/9 47χρονος εργάτης έπεσε από ύψος 10 μέτρων σε νεοαναγειρόμενο κτίριο της βιοχημείας  στη Λάρισα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

19/9 Σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης, 35χρονος εργάτης κατά την διάρκεια χειρισμού πιεστικού μηχανήματος έπαθε ηλεκτροπληξία με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

27/9 Κατά την διάρκεια εργασιών αποκατάστασης των ζημιών μετά από πλημμύρα στη Σκόπελο, 50χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα από εκσκαπτικό μηχάνημα.

5/10 Νεκρός ο δύτης Π. Κουσερής ο οποίος εκτελούσε εργασίες συντήρησης στην μονάδα ιχθυοκλωβών του ομίλου Νηρέας ιχθυοκαλλιέργειες στο Αλιβέρι Ευβοίας.

9/10 Εργάτης σκοτώθηκε σε εγκαταστάσεις του εργοστασίου φούλγκορ της βιοχάλκο στην Κόρινθο κατά την διάρκεια επισκευής υδρορροών από εργολαβικό συνεργείο.

20/10 Τραυματίστηκε σοβαρά 31χρονος οικοδόμος έπειτα από πτώση από τον πρώτο όροφο οικοδομής στην περιοχή Σταυράκια στο Ηράκλειο.

29/10 Σκοτώθηκε ο 54χρονος Χριστόφορος Φενερίδης, εργαζόμενος σε εργολάβο της ΔΕΗ, όταν τον καταπλάκωσε φορτηγό στο ορυχείο Μαυροπηγής στην Κοζάνη.

3/11 5μηνίτης εργαζόμενος στον δήμο Ηρακλείου τραυματίστηκε όταν έπεσε από το απορριμματοφόρο εν κινήσει.

30/11 39χρονος εργάτης σε κατασκευαστική εταιρεία έχασε την ζωή του όταν έπεσε από σκαλωσιά 10 μέτρων σε έργα που γινόντουσαν στη χαρτοποιία «ΕΛΙΝΑ» στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

- 30χρονος εργάτης στη Θήβα σκοτώθηκε όταν καταπλακώθηκε από φορτηγό που είχε σηκώσει με γρύλο με σκοπό να το επισκευάσει.

4/12 Ακόμα ένας νεκρός σε εργολαβία της ΔΕΗ στο ορυχείο νότιου πεδίου Πτολεμαΐδας. Ο 50χρονος οδηγός έχασε την ζωή του όταν το όχημα που οδηγούσε ανατράπηκε.

- Εργάτης έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια εργασιών ασφαλτόστρωσης λίγο έξω από την Φλώρινα.

- Ακόμα μία εργαζόμενη σε προγράμματα κοινωφελής εργασίας στον δήμο Χαλκίδας τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Η 30χρονη εργαζόμενη γλίστρησε από το πίσω μέρος του απορριμματοφόρου με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος με το κεφάλι. Μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

6/12 55χρονος εργαζόμενος έχασε την ζωή του σε μονάδα τυποποίησης λαδιού στην Κρήτη κατά την διάρκεια εργασιών σε άδεια δεξαμενή. Ένας ακόμα εργαζόμενος κινδύνεψε σοβαρά.

7/12 Έχασε την ζωή του 51χρονος οικοδόμος έπειτα από πτώση του από σκαλωσιά στην περιοχή Γλυφάδα Μεγάρων.

9/12 Κατά την διαδικασία ταρίχευσης πτωμάτων στο εργαστήριο ανατομίας της ιατρικής σχολής τοξικά υλικά προκάλεσαν εγκαύματα στο πρόσωπο ενός εργαζόμενου.

11/12 Νεκρός ναυτικός βρέθηκε μέσα σε καμπίνα του οχηματαγωγού «ΣΑΟΣ ΙΙ» στο λιμάνι της Σαμοθράκης.


12/12 Στην εντατική νοσηλεύεται εργαζόμενος διανομέας στη Λάρισα, ο οποίος εργαζόταν ανασφάλιστος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου