Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Οι μάχες κερδίζονται με ταξική συνείδηση και πάλη

Η «SPIDER ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.», στην βιομηχανική περιοχή Ιωαννίνων, στις 2 Νοεμβρίου 2015 ανακοινώνει απολύσεις σε 17 από τους 45 εργαζομένους και μειώσεις μισθών. Οι εργαζόμενοι, μετά από συνέλευση τους, αποφασίζουν κανέναν από τους δυο δρόμους που τους έδειχνε η εργοδοσία (ή ανεργία ή απολύσεις κάποιων και μειώσεις μισθών των υπολοίπων) αλλά να ξεκινήσουν απεργία από την επόμενη κιόλας μέρα.

Από την επόμενη, όμως, μέρα ξεκινάει και ένας πόλεμος με ΜΑΤ, εισαγγελείς και απεργοσπάστες που προσπαθούν να σπάσουν την απεργία των εργαζομένων υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της εργοδοσίας, με την διοίκηση να προσπαθεί να βγάλει την απεργία «παράνομη και καταχρηστική», με συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστών.


Όμως οι εργαζόμενοι δεν λύγισαν, έχοντας στο πλάι τους αλληλέγγυα σωματεία, μετά από 16 μέρες αγώνα (18/11) καταφέρνουν να κερδίσουν την ανάκληση των 17 απολύσεων, αποδεικνύοντας ότι μόνο με ταξική πάλη και οργάνωση έρχεται η ελπίδα στην εργατική τάξη και δίνοντας ένα μάθημα σε κυβέρνηση και επιχειρηματίες ότι τα εργατικά δικαιώματα δεν θυσιάζονται στον βωμό των κερδών τους.


Τέλος, στέλνουμε την αλληλεγγύη μας και στον αγώνα της ανακύκλωσης Ηρακλείου Κρήτης, που μετά την αλλαγή εργολαβίας από «Creta Eco Phoenix» σε «waste solutions» (31/10) προχώρησε σε 42 απολύσεις εργαζομένων που πληρώνονταν με την παλιά ΕΓΣΕΕ (751€) για να τους αντικαταστήσει με φθηνότερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου