Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ηθικό είναι ΜΟΝΟ ότι εξυπηρετεί την εργατική τάξη

Την Κυριακή το πρωί η Θεοδώρα Τσάκρη, υφυπουργός βιομηχανίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας συνέντευξη στο MEGA, για όλα τα μέτρα που τσακίζουν αυτή την στιγμή τον εργατόκοσμο, δήλωσε μέσα σε άλλα ότι:

« (…) όλοι γνωρίζουν και οι βουλευτές και η ελληνική κοινωνία ότι αυτό που ψηφίζουμε τώρα είναι το κομμάτι της επώδυνης συμφωνίας, με αυτή πήγαμε άλλωστε στις εκλογές και το γνωρίζουν και οι πολίτες και οι βουλευτές. Η συμφωνία είναι επώδυνη, δύσκολη, έχει πολλά στάδια τέτοια, ενδεχομένως στο επόμενο στάδιο να είναι ακόμα πιο δύσκολα, όμως θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση ως χώρα συλλογικά. Και η απόφαση αυτή είναι αν θέλουμε να πάμε ένα βήμα περαιτέρω, να πάμε κάπου, και από εκεί και πέρα να κάνουμε ότι μπορούμε για να έρθει επιτέλους η ανάπτυξη στην χώρα μας. Και αυτό δεν έρχεται ούτε με πορείες, ούτε με επαναστατικές ιδέες (…)»

Με άλλα λόγια, μας ζητά να μην δημιουργούμε προβλήματα στα σχέδια εθνικής, και κατ’ επέκταση, ευρωπαϊκής ανάπτυξης του κεφαλαίου. Στα σχέδια της αστικής τάξης να κερδοφορεί εις βάρος της τάξης μας. Να μείνουμε αμέτοχοι, απέναντι στο σφυροκόπημα που ζούμε. Χωρίς καμία αντίσταση να δεχθούμε το τσάκισμα παιδείας, υγείας, εργασιακών, ασφαλιστικού, πλειστηριασμούς κατοικιών και μιας λίστας που δεν έχει τελειωμό…

Και όλα αυτά επικαλούμενη την εθνική ενότητα. Να της θυμίσουμε όμως, ότι ένα τέτοιο επιχείρημα δεν ευσταθεί, γιατί υπηρετούμε διαφορετικά συμφέροντα.

Τα εργατικά και όλα τα δικαιώματα που τσαλαπατάνε με μεγάλη ευχαρίστηση, κερδήθηκαν με πορείες, επαναστατικές ιδέες, αντίσταση και οργάνωση. Και θα συνεχίζουν να κερδίζονται με αυτό τον τρόπο, βάζοντας φραγμό στα σχέδια τους για ξεζούμισμα  της τάξης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου