Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Κάτι από καπιταλισμό...

Δύο μετανάστες εργάτες από την Ρουμανία κατήγγειλαν και γνωστοποίησαν τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας που βίωναν σε πτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή Χαλανδρίτσα Αχαΐας.

Ανασφάλιστη εργασία, ψυχολογική και σωματική βία, με το αφεντικό να φέρει καραμπίνα την ώρα της «επιτήρησης» των εργασιών. Εξαντλητικές εργατοώρες χωρίς τροφή και θέρμανση είναι τα ολίγα που συμπληρώνουν την «νέα» αυτή υπόθεση. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος δουλέμπορος κατηγορούταν για τέτοιου είδους τακτικές, αφού το 2013, είχε κατηγορηθεί για βίαιη συμπεριφορά σε μετανάστρια που απασχολούταν στο κολαστήριο του, αλλά και γενικότερα για μετανάστες που δούλευαν ανασφάλιστοι κάτω από τις ίδιες συνθήκες.

Κάτι από Μανωλάδα και σίγουρα κάτι από καπιταλισμό. Υποθέσεις που δεν αφορούν τόπους, σύνορα και μεμονωμένα περιστατικά αφεντικών και τσιφλικάδων. Είναι αυτές οι υποθέσεις που βροντοφωνάζουν πως όσο ο καπιταλισμός είναι εδώ η σκληρή εκμετάλλευση θα συνεχίζεται με την ίδια ένταση.

Τέτοιου είδους περιστατικά δεν θα τραβήξουν την προσοχή από τα ΜΜΕ του κεφαλαίου, ούτε θα τα λύσει η αστική δικαιοσύνη. Απαιτείται η ταξική αλληλεγγύη και ο αγώνας ενάντια στο κεφάλαιο από τον κόσμο της εργατικής τάξης.

Εμείς θα κρατήσουμε την στάση των μεταναστών εργατών που έσπασαν την σιωπή τους και με θάρρος κατήγγειλαν την τρομοκρατία αφεντικών και δουλεμπόρων.

Σε κάθε γωνιά των μητροπόλεων, σε κάθε τσιφλίκι της επαρχίας δύναμη και ταξική περηφάνια. Τάξη  εναντίον τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου