Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στη «Γενική Ανακύκλωση» και στην απεργία τους που συνεχίζεται

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής καταγγέλλουμε την επέμβαση των ΜΑΤ τη Δευτέρα 5/1/2015 στο εργοστάσιο «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» στον Ασπρόπυργο και τη σύλληψη πάνω από 30 απεργών κι ορισμένων αλληλέγγυων που τους συμπαραστέκονταν.
Οι εργαζόμενοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Ινδία, την Αλβανία και αλλού έχουν προχωρήσει από 29/12/14 σε απεργία και κατάληψη του εργοστασίου ζητώντας δεδουλευμένα (μέχρι και 8 μηνών για κάποιους), δώρο Χριστουγέννων, ανανέωση συμβάσεων και μέτρα ασφαλείας για την εργασία τους. Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να σταματήσουν την απεργία με τα ψίχουλα των 180 και 200 ευρώ που τους έδωσε ο ιδιοκτήτης κος Λαζόπουλος στις 2/1/15, καθώς και το ότι η εν λόγω επιχείρηση, μια από τις μεγαλύτερες στον κλάδο της ανακύκλωσης και με πολλά εργοστάσια σε όλη τη χώρα, συνεχίζει να παίρνει επιδοτήσεις από την Εταιρία Ανακυκλώσεως για τη δουλειά που κάνουν οι απλήρωτοι εργάτες.
Η επίθεση αυτή των ΜAT στην απεργία έγινε σε συνεργασία με την εργοδοσία, η οποία κατέθεσε μήνυση κατά των απεργών. Όπως ακριβώς έγινε και στην απεργία στον κλάδο μας λίγες μέρες πριν, την Κυριακή 28/12/14, οπότε, ύστερα από σχετική μήνυση της εργοδοσίας του βιβλιοπωλείου Ιανός, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στην απεργιακή μας περιφρούρηση και προχώρησαν σε συλλήψεις απεργών και αλληλέγγυων.
Να σημειώσουμε ότι πρωτύτερα η εργοδοσία στη «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» προσπάθησε να φέρει άλλους εργάτες μετανάστες και πάλι στην πλειοψηφία τους, για να σπάσουν την απεργία, αλλά δεν τα κατάφερε μια που οι απεργοί τους έπεισαν να μην μπούνε για δουλειά λειτουργώντας σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός για το αφεντικό.
Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης εις βάρος όλων των συλληφθέντων.
Η κατατρομοκράτηση, η καταστολή και η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσει.
Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στη «Γενική Ανακύκλωση» και στην απεργία τους που συνεχίζεται!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργατών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών.
Παράλληλα με την ανακοίνωση - καταγγελία μας αυτή καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και τις συλλογικότητες, όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνουμε με αφορμή την αντίστοιχη επίθεση που δεχθήκαμε στην κλαδική απεργία μας την Κυριακή 28/12/14:
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: Πέμπτη 8/1/15, 6μμ, Πνευματικό Κέντρο Δ. Αθηναίων (Σόλωνος & Ασκληπιού)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους συλληφθέντες της απεργίας: Παρασκευή 9/1/15, 9πμ, Δικαστήρια Ευελπίδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου