Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Διεθνιστική Αλληλεγγύη στους Συντρόφους & τις Συντρόφισσες στην Κρεμόνα: Ζήτω ο Μαχητικός Αντιφασισμός!

Από εγχώρια και διεθνή μέσα αντιπληροφόρησης ενημερωθήκαμε για την θρασύδειλη επίθεση που πραγματοποίησαν 50 με 60 φασίστες το απόγευμα της Κυριακής 18 Γενάρη στο κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Dordoni στην πόλη Κρεμόνα της βόρειας Ιταλίας. Τη στιγμή της επίθεσης των φασιστών (πολλοί από τους οποίους προέρχονταν από κοντινές πόλεις, όπως η Πάρμα και η Μπρέσια), μέσα στην κατάληψη βρίσκονταν 6-7 σύντροφοι και συντρόφισσες. Παρά τους αρνητικούς αριθμητικούς συσχετισμούς, οι καταληψίες απέκρουσαν την επίθεση. Έπειτα απ’ αυτή την σύγκρουση, ο 49χρονος σύντροφος Εμίλιο, βρίσκεται νοσηλευόμενος σε μονάδα εντατικής θεραπείας με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του.
Οι ένστολες δυνάμεις του ιταλικού κράτους φρόντισαν να αποδείξουν για άλλη μια φορά, με τη φυγάδευση των φασιστών και την βίαιη επίθεση εναντίον των αντιφασιστών που είχαν αρχίσει να μαζεύονται έξω από την κατάληψη, ποιοι είναι οι φίλοι τους και ποιοι οι εχθροί τους.
Από το ίδιο βράδυ και στα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν δεκάδες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί σ’ όλη την ιταλική επικράτεια ενώ για το Σάββατο 24 Γενάρη συλλογικότητες, πολιτικές ομάδες, κατειλημμένα κοινωνικά κέντρα και οργανώσεις απ’ όλη την Ιταλία καλούν σε αντιφασιστική-μαχητική-αυτοπεριφρουρούμενη-στρατευμένη διαδήλωση στην πόλη της Κρεμόνα με κεντρικό πρόταγμα: ο Εμίλιο αντιστέκεται – θα πληρώσετε ακριβά, θα τα πληρώσετε όλα!
Η καρδιά μας και το μυαλό μας, η ψυχή μας και η συνείδηση μας βρίσκεται στο πλευρό του Εμίλιο, των συντρόφων και των συντροφισσών του, στο πλευρό του αντιφασιστικού-αντικαπιταλιστικού κινήματος της Ιταλίας, γιατί η Διεθνιστική Αλληλεγγύη και ο Αγώνας ενάντια στο Κεφάλαιο, τα Κράτη του και τους φασίστες τους δεν γνωρίζουν σύνορα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου